KK Novigrad

25.04.2005., ponedjeljak

Novigradski juniori su kao i kadeti igrali kod kuće sa Stojom a i prošli su vrlo slično. Domaćini započinju tricom Stojanovića a gosti odgovaraju s par koševa i dolaze do vodstva. Igrači domaćina se ne predaju već vrlo borbenom igrom prelaze u vodstvo koje nakon prve četvrtine iznosi 23:19. Drugu četvrtinu gosti igraju agresivnije i pomalo sustižu domaćina koji sve više griješi. Do kraja ovog dijela igre gosti su bolja momčad na terenu tako da na poluvremenu Stoja ima prednost od 50:44. Treću četvrtinu visoki i snažniji gosti igraju fantastično. Vrlo agresivnom obranom tjeraju domaćine na bezbroj grešaka a nakon toga vrlo brzo i učinkovito dolaze do pogodaka pa samo u ovoj četvrtini postižu čak 42 koša za razliku od domaćih 19 te ukupnu prednost dovode do 92:63. Završna četvrtina nakon ovakve prednosti gostiju se igra bez velikih obrana pa u ovom dijelu utakmice gledamo čak 60 koševa obje momčadi, domaćini su nešto uspješniji u tome ali ukupna pobjeda pripada Stoji koja na kraju ima visoku pobjedu od 120:95.
Kod pobjednika je nezadrživ bio Minić sa 45 koševa te uz njega odlični Ivković s 19, Ivis sa 17 i Premasunac s 13 koševa, a kod Novigrada najbolje su odigrali kapetan Stojnić s 38 koševa, 18 skokova i 14 asistencija te Stojanović s 33 koša i 17 skokova a solidan je bio Ikač s 11 koševa.
- 09:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Kadeti završili prvenstvo

Novigradski kadeti su odigrali zadnju utakmicu prvenstva a u svojoj dvorani su dočekali najbolju momčad lige, još neporažene košarkaše pulske Stoje. Niti nakon ove utakmice Stoja nije okusila poraz. Domaćini počinju utakmicu tricom Melona a gosti odmah uzvraćaju također tricom. Nakon toga gosti igraju bolje pa dolaze do vodstva koje nakon prve četvrtine iznosi 25:17. Drugu četvrtinu gosti igraju još bolje pa čvrstom obranom prisiljavaju domaće na puno pogrešaka a sami igraju vrlo precizno i efikasno tako da već na poluvremenu imaju solidno vodstvo od 58:32. Treću četvrtinu gostujući igrači igraju jednako dobro kao i drugu pa još povećavaju ionako visoko vodstvo. Svi igrači Stoje su vrlo razigrani dok kod domaćina jedini odlično igra kapetan Stojanović i donekle Ikač. Nakon visokog vodstva svoje momčadi, zadnja četvrtina je prilika treneru gostiju da u igru pošalje i neke igrače koji manje igraju pa se taj dio utakmice igra potpuno izjednačeno ali visoka pobjeda Stoje ne dolazi u pitanje. Prvaci su prikazali odličnu igru i iz Novigrada odlaze s uvjerljivom pobjedom od 120:73.
U odličnoj momčadi Stoje najviše su postigli Premasunac 30, Čelović 26, Jovanović 20 i Tumpić 17 koševa dok su kod Novigrada najbolji bili Stojanović s 33 koša i 16 skokova te Ikač s 15 koševa.
- 09:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.04.2005., ponedjeljak

Predkadeti u Tarvisiu

Predkadeti Poreča i Novigrada su u nedjelju gostovali u talijanskom Tarvisiu gdje su odigrali treći međunarodni turnir Alpe – Adria no borders basketball.Novigrad je igrao u skupini «A» gdje nisu imali puno uspjeha jer su sve tri utakmice izgubili. Najprije su od Novigrada bili bolji igrači austrijskog Feldkirchena pobjedom od 71:45. Talijanska momčad Tolmezzo je također bila uspješnija i pobijedila uvjerljivo sa 63:39. I treću utakmicu su novigradski igrači izgubili a uspješnija je bila momčad Radovljice iz Slovenije pa su na taj način igrači Novigrada zauzeli posljednje, četvrto mjesto u skupini. Talijanska momčad Tolmezzo je s tri pobjede zauzela prvo mjesto u skupini ispred Feldkirchena i Radovljice.U skupini «B» je igrao Poreč s puno više uspjeha od svojih susjeda. Prva utakmica je bila vrlo neizvjesna a u samoj završnici je Poreč ipak bio bolji i pobijedio austrijski Worthersee s 39:36. Domaći Tarvisio u drugom susretu nije predstavljao nikakvu zapreku Poreču koji je uvjerljivo pobijedio sa 63:33. Još bolje su Porečani odigrali protiv slovenske momčadi Stražišče i pobjedom od 70:37 osvojili prvo mjesto u skupini ispred Wortherseea, Stražišča i domaćeg Tarvisia.Nakon utakmica po skupinama igralo se za poredak a za 7. mjesto su se sastali Novigrad i Tarvisio. Utakmica je odigrana uz stalno vodstvo Novigrada ali pred kraj susreta domaćini dolaze do prednosti i kad očekuju pobjedu ipak igrači Novigrada postižu nekoliko koševa i dolaze do pobjede od 57:55. U borbi za 5. mjesto odigrana je utakmica između slovenskih momčadi a uspješnija je bila Radovljica pobjedom od 51:43. Za treće mjesto su igrali Austrijanci a sigurnom igrom pobjeda je pripala momčadi Worthersee nad Feldkirchenom. Finalnu utakmicu su igrali Tolmezzo i Poreč. Mada se očekivala pobjeda Poreča talijanska momčad igra vrlo dobro i efikasno pa stalno vode. Porečki igrači sustižu vodstvo ali kada trebaju preći u vodstvo kao da im ponestaje snage i opet Talijani povećavaju vodstvo. Izjednačeno se igra do kraja a Poreč ne uspijeva doći do vodstva pa Tolmezzo pobjeđuje i osvaja prvo mjesto na turniru u Tarvisiu.Domaćini četvrtog, završnog turnira ovogodišnjeg ciklusa Alpe – Adria su naše momčadi Poreč i Novigrad a igrati će se 28. svibnja kada će se dobiti i ukupni pobjednik ovogodišnjeg takmičenja. Nakon tri odigrana turnira najviše šanse za ukupnog pobjednika ima momčad Poreča dok je Novigrad nakon ovog turnira dosta smanjio svoje šanse za ukupnu pobjedu.

Skupina «A»

Tolmezzo – Radovljica 56:35
Novigrad – Feldkirchen 45:71
Tolmezzo – Novigrad 63:39
Radovljica – Feldkirchen 37:41
Novigrad – Radovljica 47:65
Feldkirchen – Tolmezzo 56:66

skupina «B»

Tarvisio – Stražišče 43:57
Worthersee – Poreč 36:39
Tarvisio – Poreč 33:63
Worthersee – Stražišče 67:28
Stražišče – Poreč 37:70
Worthersee – Tarvisio 78:15


za 7. mjesto: Novigrad – Tarvisio 57:55
za 5. mjesto: Radovljica – Stražišče 51:43
za 3. mjesto: Feldkirchen – Worthersee 47:64
za 1. mjesto: Tolmezzo – Poreč 67:62
- 11:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Pobjeda juniora u Puli

Novigradski juniori su gostovali u Puli gdje su odigrali utakmicu s Pulom 1981 i zabilježili pobjedu. Nakon izjednačenog početka gosti ipak nešto boljom igrom do kraja prve četvrtine dolaze do prednosti od 20:13. Drugu četvrtinu i dalje bolje igraju igrači Novigrada ali ne uspijevaju doći do značajnije prednosti i slomiti otpor domaćina tako da na poluvremenu Novigrad ima prednost od 41:30. Treću četvrtinu obje momčadi igraju vrlo loše i jako neprecizno s vrlo malo pogodaka a prednost ostaje gostima jer domaćini dobivaju ovu četvrtinu minimalno 11:10. Završna četvrtina donosi najviše uzbuđenja jer domaćini smanjuju prednost Novigrada čiji igrači rade dosta pogrešaka pa utakmica nakon solidnog vodstva Novigrada ulazi u neizvjesnu završnicu. Domaćini ipak ne uspijevaju napraviti preokret jer im najbolji igrači izlaze iz igre zbog pet osobnih pogrešaka a gosti do kraja utakmice igraju nešto sigurnije i na kraju pobjeđuju sa 65:58.
trojica igrača Novigrada su pokazala najviše i to Stojanović postigavši 16 koševa uz 11 skokova, Tomas s 15 koševa i čak 28 skokova te kapetan Stojnić s 14 koševa dok su kod domaćina dvojica igrača bila raspoložena za igru i to Urošević s 23 i Miljak s 12 koševa.
- 11:13 - Komentari (1) - Isprintaj - #

10.04.2005., nedjelja

Juniori Novigrada su u subotu gostovali u susjednom Poreču gdje su odigrali utakmicu županjskog prvenstva s domaćom momčadi. Domaći igrači bolje započinju susret a s tri pogođene trice prvi dolaze do vodstva. Tada gosti iz Novigrada počinju igrati agresivnije i čvršće u obrani pa domaćini ulaze u niz grešaka što gosti koriste pa izjednačavaju rezultat a do kraja prve četvrtine oni dolaze u vodstvo od 20:15. U drugoj četvrtini na terenu postoji samo jedna momčad i to ona domaća. Domaći igrači se razigravaju a u obrani zatvaraju sve prilaze svom košu pa igrači Novigrada ne uspijevaju pogoditi koš čak niti iz čistih situacija dok Porečani igraju efikasno pa sustižu vodstvo gostiju a prelaze i u vodstvo. Do kraja poluvremena domaćini igraju bolje dok gosti igraju vjerojatno najgoru četvrtinu u povijesti kluba kad ništa ne uspijevaju pogoditi a tek u zadnjoj minuti ove četvrtine postižu jedini pogodak uz 17 neuspješnih šuteva pa na taj način domaćini na poluvremenu imaju vodstvo od 34:22. Treća četvrtina je u znaku gostiju koji nastoje smanjiti vodstvo domaćina. To im uspijeva jer se domaćini nakon vodstva malo opuštaju pa novigradski igrači smanjuju vodstvo Poreča koji još uvijek ima prednost od 44:41. U zadnjoj četvrtini se vodi ravnopravna borba za svaki koš a sredinom ove četvrtine gosti dolaze na minimalni zaostatak za domaćinom ali tada ostaju bez trojice igrača zbog pet osobnih pogrešaka. Domaćini ponovno dolaze do nekoliko koševa prednosti a pokušaji gostujućih igrača da taktičkim prekršajima pokušaju sustići vodstvo Poreča ne uspijevaju jer su u tim trenucima domaćini vrlo smireni i precizni s crte slobodnih bacanja jer pogađaju 13 puta od 16 pokušaja i sve nade Novigrada padaju u vodu a pobjeda nakon katastrofalne druge četvrtine Novigrada zasluženo pripada Poreču koji slavi sa 66:58.

Najbolji su kod Poreča bili Vukovac s 19, visoki Balaž i Topčić sa po 13 te Behlulović s 12 koševa a kod slabih igrača Novigrada najviše su postigli Tomas 27 i Stojanović 10 koševa.
U sljedećem kolu juniorske lige Poreč u srijedu igra u Puli sa Stojom a Novigrad u subotu gostuje također u Puli gdje igra s Pulom 1981, dok se još sastaju Istra i Klasičar..

Poreč, 9.4.2005., dvorana SRC Veli Jože, gledatelja oko 20, suci: A. Percan, N. Pejović (oba Pula)


Poreč: Vukovac 19, Topani, Behlulović 12, Zirdum 9, T. Radolović, Kljajić, M. Radolvić, Balaž 13, Soldo, Topčić 13.trener: Z. Marčinko

Novigrad: Melon 8, Stojnić 5, Stojanović 10, Stanivuković, Popović 2, Ošaben, Brusić, Erlić, Ikač 6, Tomas 27.trener: Z. Kulišić

Slobodna bacanja: Poreč 13-16, Novigrad 15-23; tri poena: Poreč 4 (Vukovac, Behlulović po 2), Novigrad 1 (Tomas); osobne pogreške: Poreč 20, Novigrad 22; pet osobnih pogrešaka: Melon, Popović, Ikač; tehničke pogreške: Topani, Melon
- 17:52 - Komentari (1) - Isprintaj - #

07.04.2005., četvrtak

U srijedu su košarkaši Novigrada gostovali u Pazinu gdje su odigrali utakmicu županjskog prvenstva za juniore s domaćom momčadi Klasičarom. Nakon nervoznog početka obiju momčadi s dosta pogrešaka i promašaja gosti ipak dolaze do vodstva nakon prve četvrtine od 18:14. U drugoj četvrtini igrači Novigrada počinju igrati puno bolje pa dobrom obranom onemogućavaju domaćine u postizanju pogodaka a nakon toga u napadu igraju izuzetno precizno i efikasno pa dolaze do solidnog vodstva na poluvremenu od 45:28. Treća četvrtina je slična prvoj kada obje momčadi ne pronalaze put do koša a igrači kao da se takmiče tko će postići manje pogodaka tako da ovaj period igre završava 15:13 za goste. U zadnjoj četvrtini domaćini pokušavaju zonskom obranom zaustaviti goste ali igrači Novigrada pronalaze rješenje za takvu igru domaćina pa brzim kontrama i preciznim šutom, pogotovo tricama kojih su pogodili 9 puta, pogađaju koš domaćina i povećavaju vodstvo do konačne pobjede od 87:53. Najbolji je kod Novigrada bio Tomas ostvarivši triple double učinak s 21 košem, 24 skoka i 10 asistencija zu 7 blokada, a uz njega su još dobri bili Stojnić sa 17, Erlić s 14 i Stojanović s 13 koševa, dok su kod skromnih domaćina jedini raspoloženi za igru bili Marić postigavši 14 koševa te Slavčić s 10 koševa.

U sljedećem kolu juniori Novigrada u subotu gostuju kod susjeda u Poreču.

Pazin, 6.4.2005., dvorana Kolegija klasične gimnazije, gledatelja oko 30, suci: A. Percan (Pula), A. Hadžić (Fažana)

Klasičar – Novigrad 53:87 (14:18; 14:27; 13:15; 12:27)
Klasičar: Anđić 4, Basa 6, K. Marić, Slavčić 10, V. Marić 14, I. Valić, Dragičević 2, Andrić 2, Oštarić 2, Vratović, M. Valić 8, Ricov 5.trener: P. Marić

Novigrad: Melon 6, Barić, Stojnić 17, Stojanović 13, Stanivuković, Popović 5, Ošaben 3, Brusić, Erlić 14, Ikač 8, Tomas 21, Šegon.trener: Z. Kulišić slobodna bacanja: Klasičar 3-9, Novigrad 10-22; tri poena: Klasičar 2 (Marić), Novigrad 9 (Erlić, Ikač, Tomas po 2, Melon, Stojnić, Popović); osobne pogreške: Klasičar 19, Novigrad 18; pet osobnih pogrešaka: Andrić, Melon; isključujuće pogreške: Anđić, Stojanović
- 20:08 - Komentari (2) - Isprintaj - #

04.04.2005., ponedjeljak

Zbog školskih praznika nije bilo redovnih prvenstvenih utakmica košarkaša. Ipak da vikend ne ostane bez košarke pobrinuli su se novigradski juniori koji su kod kuće odigrali zaostalu utakmicu s Istrom iz Pule. Nakon izjednačenog početka utakmice domaćini u drugom dijelu prve četvrtine igraju bolje i završavaju taj dio igre u svoju korist s 23:17. Kad se očekivao nastavak dobre igre domaćina dolazi do preokreta. Domaćini u ovom dijelu igre puno griješe, pogotovo iz slobodnih bacanja, i ne postižu koševe pa gostujući igrači to koriste te sustižu domaćine a boljom igrom i prelaze u vodstvo koje na poluvremenu iznosi 36:32 za Puljane. Nakon odmora se igra dosta izjednačeno no domaćini ipak igraju malo bolje pa smanjuju vodstvo gostiju na minimum 51:50. Zadnja četvrtina donosi odluku. Momčadi igraju izjednačeno a sredinom ove četvrtine domaćini počinju igrati nešto agresivnije u obrani a plod takve igre je i vodstvo od 5 koševa. Međutim novigradski igrači ne uspijevaju zadržati ovakav ritam igre a promašuju i dosta slobodnih bacanja pa uporni gosti dostižu vodstvo domaćina pa se u završnicu susreta ulazi s izjednačenim rezultatom. Do kraja utakmice gosti prelaze u vodstvo a domaćini pokušavaju prekršajima omesti gostujuću momčad. To im ne uspijeva jer su gosti izuzetno precizni s linije slobodnih bacanja tako da Istra dolazi do pobjede od 74:70. Upravo je razlika u izvođenju slobodnih bacanja donijela gostima prednost jer su oni pogodili 10 od 12 pokušaja dok su domaćini u ovoj utakmici pogodili samo 2 od 11 pokušaja što je uz još neke druge slabosti donijelo pobjedu gostima. Kod pobjednika koji je cijelu utakmicu odigrao s pet igrača cijela petorka je odigrala dobro a koševe su postigli Maras 20, Gligorović 18, Božić i Matešković po 13 te Maksimović 10 koševa dok su kod domaćina trojica bila raspoložena za igru i to Tomas s 25, Stojanović s 19 i Stojnić s 13 koševa. Ovom pobjedom Istra je i dalje u vodstvu bez poraza a u slijedećem kolu u subotu Novigrad gostuje kod susjeda u Poreču.
- 23:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< travanj, 2005 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

KADETSKA LIGA KSIŽ 2004/2005

JUNIORSKA LIGA 2004/2005