HRVATSKI KOŠARKAŠKI KLUB POSUŠJE

03.12.2009., četvrtak

Finale Kupa hb.: KK Posušje-KK Brotnjo 54-55

Košarkaši Brotnja osvajači su ovogodišnjeg Kupa Herceg-Bosne, te će natjecanje nastaviti u osmini fainala Kupa BiH gdje ih voljom ždrijeba očekuje ekipa iz Širokog. Kako se i očekivalo, i drugi ogled dvije ponajbolje momčadi u Ligi Herceg-Bosne bio je neizvijestan od početka do kraja, ili bolje rečeno posljednih stotinki kada je i odlučeno pitanje pobijednika. Posušje je, kako je i trener Jurišić najavio uoči utakmice ušlo daleko rasterećenije i daleko koncetranije. I ovu utakmicu obilježile su čvrste obrane , o čemu svijedoči konačan ishod utakmice, te učinak po četvrtinama. Bilo je dosta neiskorištenih napada , obostranih grešaka, a nabrijanoj atmosferi nepotrebno je donijela i sudačka trojka koja je pojedinim odlukama iritirala čas jednu, čas drugu stranu.
Posušje je vodilo čitavu utakmicu, a Bronjo nam se približio na koš zaostatka tek tri minute prije kraja (49-47). minutu i pol kasnije stigli su na pola koša zaostatka (51-50), Čutura je ubacio slobodno bacanje , aonda Rubin pogodio trojku, i doveo Brotnjo u vodstvo sedamnaest sekundi prije kraja. Gosti su potom napravili prekršaj na iskusno Tihomiru Mustapiću, koji je sigura sa linije slobodnih bacanja i vraća svoju ekipu ponovo u vodstvo 54-53 , pet sekundi prije kraja. Mnogi su pomislili kako je pitanje pobijednika riješeno, ali su Čitlučani uspijeli brzo izvesti loptu, anečuvani Buntić pogodio je za dva poena sekundu i pol do kraja. Posušani su malo preostalog vremena pokušali brzo zabit, ali nisu uspijeli i naslov ovogodišnjeg Kupa ide iz Psušja u Čitluk.

POSUŠJE: Gradska sportska dvorana. Gledatelja 300 Posušje-Brotnjo 54-55 (13-11, 21-14, 9-12, 11-18 ) . Suci: Dražen Pehar(LJubuški), Ante Drmić (Tomislavgrad), Filip Lovrić (Široki Brijeg)

Posušje; Rezo(9), A.Ramljak, Čutura(10), Širić, Begić(14), J.Penava, M.Ramljak(8), Mustapić(13), Vranješ, Leko, I.Penava
Trener: Robert Jurišić

Brotnjo: Božić, Grbavac(1), Rubin(5), Brečić(3), Buntić(16), Doko, Kordić, Buhač, Planinić (18), Bevanda(3), Lesko(9)
Trener: Nediljko Zelenika

- 14:19 - Komentari (3) - Isprintaj - #