10.09.2006., nedjelja

mali glupi postic....

eto da cujete glasa i od mene....eto kak nemam inspiraciju za pisanje...pisem gluposti....

povećaj tekstsmanji tekst

BITI POSEBAN

Tko je zapravo pao s Marsa
Svi smo mi posebni na svoj način, ali neki imaju jače izražene stavove i svoje ja nego drugi. Neki se više uklapaju u masu ('Kako svi, tako i ćoravi Mujo'), dok su neki ti koji uvode nešto novo i potiču i druge
Marsovci budno prate trendove i oponašaju druge kako bi se uklopili u okolinu
Marsovci budno prate trendove i oponašaju druge kako bi se uklopili u okolinu
Ponekad je lakše povoditi se za drugima, ponašati se kao i većina vršnjaka. Tako ćeš se nenametljivo uklopiti i nitko neće pomisliti da si čudan ili da imaš problema sa socijalizacijom. Ako ti se jednostavno sviđa ono što se sviđa i većini tvojih vršnjaka i te stvari ne smatraš upitnima, ne moraš ni čitati dalje ovaj tekst. No, ukoliko ponekad imaš osjećaj da se prilagođavaš društvu s ne previše oduševljenja ili da ti je nešto glupo no radiš to samo zato što to drugi rade, ili ne radiš, pa se opet osjećaš da se ne uklapaš, čitaj dalje!

Oni su totalno drukčiji od nas i - baš cool!

Jedna stara znanstvenofantastična priča, koju ćemo ti ukratko prepričati, inspirirat će i ohrabriti sve one koji se osjećaju nekako 'drukčije' od većine, da takvi i ostanu, da budu ponosni na sebe te da se ne pokušavaju promijeniti.

Dakle, na Zemlju su stigli Marsovci i planiraju opću invaziju. Ti lukavi vanzemaljci uspijevaju bez ikakvih problema infiltrirati se među Zemljane vrlo jednostavnom metodom – preuzimaju ljudsko obličje i oponašaju ljude. Gledaju ih kako hodaju, jedu, zabavljaju se, rade i postupaju na isti način. Zemljani i ne slute da su među njima Marsovci koji im planiraju oteti planet. No, Međunarodna organizacija za borbu protiv zlih vanzemaljaca otkrila je njihov pakostan plan i razmišlja kako uopće otkriti te Marsovce, kojih ima sve više, i uhvatiti ih.

Konačno, smislila je odličan plan. Poslala je grupu svojih tajnih agenata s misijom: biti drukčiji. Svakome od njih je zadatak bio na bilo koji način biti drukčiji, raditi nešto neuobičajeno, nešto posebno, na što Zemljani neće reagirati, no reagirat će Marsovci u želji da budu IN. Plan je uspio! Svaki od agenata morao je smisliti neku ideju kako namamiti Marsovce da se razotkriju.

Razotkrio sam te, Marsovče!

Tako su agenti počeli hodati ulicama poskakujući, noseći otvorene kišobrane za sunčanog razdoblja (zaštita od sunca), pozdravljajući se neobičnim riječima i sl. Nakon nekog vremena otkrili su se njihovi sljedbenici, osobe koje su ih oponašale u želji da se uklope u nove trendove bile su upravo Marsovci i Međunarodna organizacija za borbu protiv zlih vanzemaljaca na taj ih je način razotkrila.

Eto, kad se idući put budeš osjećao/la loše zbog toga što ti se, primjerice, ne sviđa najnoviji jesenski trend za kojim se povode svoje tvoje frendice, ne ide u subotu van na cugu makar svi tvoji frendovi idu, ne slušaš glazbu kakvu sluša pola tvoje škole ili se na bilo koji drugi način ne uklapaš u većinu, sjeti se ove pričice i budi cool. Ili, bolje, reći, ushićen/a. Sjeti se da su sve najveće izume i djela te najviše noviteta proizašli iz umova upravo posebnih osoba. Kada bismo svi bili isti i slično razmišljali, svijet bi bio jedno dosadno jednolično mjesto bez pomaka.

Tko kaže da različite osobe ne mogu biti prijatelji?
Prihvati sebe takvu/og kakav/a jesi i budi na sebe ponosan/na. Jednostavno, nisi ti Marsovac da oponašaš druge ;-). Kad sam/a prihvatiš sebe, prihvatit će te i drugi.

Ne brini da posebnost donosi usamljenost – mnogi vole posebne ljude i oni ih privlače, a suprotnosti mogu donijeti i odlična prijateljstva. A tko zna, možda postaneš osoba čije će trendove i ideje slijediti drugi. ;-)
H.B.F.
nedjelja, 10.09.2006.



<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.