Fakin šit by Kaco Mortale

ponedjeljak, 29.05.2006.

Mama Harberry i Mrka Čoker [47]

En-ten tini, sava-raka tini,
sava-raka, tika-taka,
bija-baja buf,
baba peče kruh,
kruh je tvrdi, baba prdi,
kruh je friški, baba piški.

Koji ispadne na brojalici, na njemu nastaje ovaj blog.


- 22:24 - Prdi kurac (13) - Isprdi ga na papir - #

ponedjeljak, 22.05.2006.

Trash contest



Odmah na početku da se ogradim: ne pratim Eurosong i mislim je Eurosong smeće.
Ali ovo će ipak biti post o Eurosongu.

Zadnji Eurosong sam pogledao tamo negdje krajem 80-ih kad me još moji dragi roditelji nisu puštali u vikend izlaske jer su smatrali da sam još pre-balav da bi izlazio po klubovima i opijao se. Tako sam bio prinuđen zajedno s njima pred TV-om provoditi Eurosong subote. Od tada do danas, zatišje. Znao sam tko je naš predstavnik i kako se loše proveo jer bi saznao kroz medije.
Inače, to natjecanje smatram za totalni trash music contest. Sam treš festival bi bio odličan festival jer je treš žanr super, ali Eurosong je treš festival gdje natjecatelji dolaze smrtno zbiljni. Pogotovo s ovih naših prostora. Euro-fakin-song nam je važan poput Svjetskog nogometnog prvenstva dok dobrom dijelu Europe (pogotovo zapadnom) odavno puca kurac za Eurosong.

Moje ponovno zanimanje za Eurosong sasvim je slučajno probuđeno prošle godine kada sam doma cugao prije izlaska i u pozadini se vrtio Eursong kojeg nitko od nas nije niti registrirao. Sve do nastupa Norveške. U moru govana od pjesama koje se rade po istom klišeu (razlika je samo dal' je stvar balada ili je življa), pojavila se pjesma koja mi je skrenula pažnju. Hard rock rififovi sa klasičnim heavy-metal vokalom. Imiđ u stilu glam rocka 80-ih. Na Eurosongu. Genijalno. Napokon se našao neko pametan i shvatio da je to treš natjecanje pa je poslao prave trešere, trešere sa stilom koji svjesno furaju treš. U meni su potaknuli opće oduševljenje uz velike količine smijeha, naprosto sam morao odgledati glasanje. Jebeni Norvežani, kojima se naš komentator posprdno smijao, završili su, ako me sjećanje ne vara, negdje oko petog mjesta za razliku od našeg smrtno ozbiljnog Borisa Novkovića sa ozbiljnim pjesmuljkom kako vukovi sami pocrkavaju, koji je završio u donjem domu.

Nešto slično se dogodilo ove godine samo uz potpuni trijumf Skandinavaca.
U vrijeme kad je kod nas izabrana "Afrika paprika“, pročitao sam u jednom listu kako Finci šalju heavy-metal bend maskiran u čudovišta. Prvo što mi je palo na moju glupu pamet (zanimljiva kombinacija riječi) bilo je to kako pametni Skandinavci opet šalju prave trešere. Tada sam odlučio da ću svjesno, ne slučajno, pogledati Eurosong i navijati za Finsku.

Iskreno, također me zanimalo kako će se provesti naša porno diva sa tako glupom "Ciklom-riklom“ i šijavicom pijavicom. Sve naše novine su je proglasile favoritom, najljepša je, najbolja je, zna Seve šta radi, to sad prolazi u Europi..... Kad ono, kurac dragi gledaoci! Čorak! Nije mi jasno na osnovu čega su je naši novinari toliko napuhali i na osnovu čega je proglasili pobjednicom. Na osnovu "šmrc, brc tanki brčići“. Pa koji vam je kurac. Seve je propala ne Eurosongu jer joj je pjesma smeće koje može proći samo na balkanu di su pevaljke još u modi. Seve je imala totalni treš tekst, al' je zajeb u tome što ga je ona pisala potpuno ozbiljno i što je "štikla" bila ozbiljan projekt a ne sprdnja. Finci su bili totalna sprdnja i pravi treš sa stilom, zato su i pobijedili na music trash contest što Eurosong i je.

E, sad su počela svakakva pravdanja. Svako 'ko uzme atlas u ruke za vrijeme glasanja može s lakoćom predvidjeti podjelu bodova svakog žirija. Svako svom susjedu najviše. Lako je Finskoj kad graniči sa cijelom Europom pa su u 90% slučajeva dobivali od 7 na više bodova. Tako im je njihov prvi susjed Španjolska dala 12 bodova, a mi, pošto s finskom imamo samo morsku granicu, dali samo im samo 10. Čudi me da im nismo dali 8 jer je Hrvatska katolička zemlja, a oni izgledaju kao kakvi vragovi.

Citiram Sevinu izjavu: "Mi smo jedna mala zemlja, ima nas četiri i pol milijuna i nemamo veliku dijasporu. Zato Hrvati množite se, rađajte djecu da biste se onda iselili po svijetu i glasali za hrvatsku pjesmu na Eurosongu, pa ćemo možda za deset godina pobijediti kao večeras Finci“.
Je, ima Seve pravo. Što ima raseljenih Finaca po Europi, naprosto su je preplavili. Evo, ja upravo pijem kavicu sa Matty Nykennenom i Ari Pekka Nikolom. A gle, čudom konobar što nas služi zove se Jukka Kankkunen. E lako je tako Fincima pobijedit kad ih u svakoj Euro državi ima barem pola miliona. Pa sad ti vidi koliko je to glasova. Ajde Seve na seri, pokrij se ušima. Pojela si govno jer ti je pjesma katastrofa i u treš svijetu.

Super je i komentar da je Eurosong postao cirkus i da tu više nije bitna pjesma. Eurosong je odavno cirkus, samo ga mi na ovim prostorima shvaćamo preozbiljno. I to cirkus kojemu je izgleda više pun kurac "huljićevskih" nota. A ne znam s kakvom je to "pjesmom“ htjela Seve pobijedit. Afrika paprika. Pa to je još gore od cirkusa. Nek' proba dogodine sa "Madagaskar krastavc", možda bolje prođe.

E, moj Kostadinov, zajebo si se što pred par godina nisi poslao Kawasaki 3P kad su bili na Dori, kladim se da bi to bio najbolji plasman od samostalnosti Hrvatske. Moli Boga da ti se druge godine na Doru prijavi gloguzi Mrle iz Let3 sa svojim hitom "Ciklama“, on će nam barem osigurati direktan ulazak u finale za slijedeću godinu. Ugledaj se na pametne Skandinavce.

Koliko je Eurosong bitan, govori i to da od svih pobijednika ikad, pamtim (a vidio sam podosta Eurosongova 'ko klinac) jedino Lohnny Logana jer je pobijedio dva puta i grupu Riva jer su bili naši. Činjenica je da se pojavio i treći pobjednik kojeg ću pamtiti. Lordi. Koliko god im se Duško Ćurlić smijao.

A, vi gospodo novinari, budite malo realni i spustite se na zemlju pa ćete vidjeti da nismo najbolji, nismo najljepši, nismo najpametniji, nismo Bogom dani u odnosu na druge. Ima nas jako malo i najobičniji smo prosijek. Ne bi me čudilo da sutra pročitam kako smo uz Brazil mi prvi favoriti Svjetskog nogometnog prvenstva. Daj Bože da budemo, ali budimo realni...

- 12:27 - Prdi kurac (26) - Isprdi ga na papir - #

petak, 19.05.2006.

Prekidamo program radi važnog priopćenja

(Ne budite lijene pičke nego malo trenirajte engleski, dobro će vam doći)

Extremely important advice and recommendations to be passed on to wives, girlfriends, fiancés, mothers, sisters, daughters, etc. (to all women in general) These rules are to be communicated prior to the World Cup in June/July this year...


LIST OF RULES

1. From 9th June to 9th July 2006, you should read the sports section of the newspaper so that you are aware of what is going on regarding the World Cup, and that way you will be able to join in the conversations. If you fail to do this, then you will be looked at in a bad way, or you will be totally ignored. DO NOT complain about not receiving any attention.

2. During the World Cup, the television is mine, at all times, without any exceptions. If you even take a glimpse of the remote control, you will lose it (your eye).

3. If you have to pass by in front of the TV during a game, I don’t mind, as long as you do it crawling on the floor and without distracting me. If you decide to stand nude in front of the TV, make sure you put clothes on right after because if you catch a cold, I wont have time to take you to the doctor or look after you during the World Cup month.

4. During the games I will be blind, deaf and mute, unless I require a refill of my drink or something to eat. You are out of your mind if you expect me to listen to you, open the door, answer the telephone, or pick up the baby that just fell from the second floor... it wont happen.

5. It would be a good idea for you to keep at least 2 six packs in the fridge at all times, as well as plenty of things to nibble on, and please do not make any funny faces to my friends when they come over to watch the games. In return, you will be allowed to use the TV between 12am and 6am, unless they replay a good game that I missed during the day.

6. Please, please, please!! if you see me upset because one of my teams is losing, DO NOT say “get over it, its only a game”, or “don’t worry, they’ll win next time”. If you say these things, you will only make me angrier and I will love you less. Remember, you will never ever know more about football than me and your so called “words of encouragement” will only lead to a break up or divorce.

7. You are welcome to sit with me to watch one game and you can talk to me during halftime but only when the commercials are on, and only if the halftime score is pleasing me. In addition, please note I am saying “one” game, hence do not use the World Cup as a nice cheesy excuse to “spend time together”.

8. The replays of the goals are very important. I don’t care if I have seen them or I haven’t seen them, I want to see them again. Many times.

9. Tell your friends NOT to have any babies, or any other child related parties or gatherings that requires my attendance because:
a) I will not go,
b) I will not go, and
c) I will not go.

10. But, if a friend of mine invites us to his house on a Sunday to watch a game, we will be there in a flash.
The daily World Cup highlights show on TV every night is just as important as the games themselves. Do not even think about saying “but you have already seen this...why don’t you change the channel to something we can all watch??”, the reply will be: “Refer to Rule #2 of this list”.

11. And finally, please save your expressions such as “Thank God the World Cup is only every 4 years”. I am immune to these words, because after this comes the Champions League, Premier League, Italian League, Spanish League, etc etc.

12. Thank you for your co-operation.

Regards,

Men of the World


- 11:22 - Prdi kurac (3) - Isprdi ga na papir - #

srijeda, 10.05.2006.

Bratoljub Klaić (2)

U nedostatku inspiracije za pljuvanje političara, društva, pojedinaca "društvene kreme", estrade, kapitalizma, turbo folka i ostalih debilana današnjice, evo jedna forvarduša koju dobih na mail. Ne znam da li je stara i prožvakana fora, ionako me boli kurac, ali pošto sam već objavio rječnik najhrvatskijih riječi, dobro će se uklopiti kao drugi dio odnosno kao rječnik najupotrebljivanijih hrvatskih riječi.

Alternativni hrvatski rječnik sastavljen je od šest riječi:
Pizda, pička, kurac, sranje, guzica, jebanje, a ponekad uleti
koja srodna riječ ili neka nadovezujuća poput materina.
Dakle, ako koga brzinski želite naučiti hrvatski, bolje da mu
kažete ovih šest riječi i naučite ga/ju njezinim raznoraznim
maštovitim izvedenicama.
Pa krenimo s nabrajanjem.

Pičić - zgodna mlada djevojka - isto kao bus, busić
Pizda - (žargonski) ženski spolni organ
Pizda - (od čovjeka) - neodlučan čovjek bez vlastite volje, bojažljiv, pokvaren, podlac itd.
Pizda - (žargonski) - zgodna djevojka uređena pomalo droljasto, pretežno zamijećena na putu ili u izlasku.
Pizdača - lukava djevojka
Opizditi - udariti o nešto svom snagom, udariti u nešto svom snagom, udariti nekog svom snagom
Popizditi - Poluditi od bijesa, razbjesniti se, zapjeniti se, sportski se pozitivno napaliti, nanizati pozitivan skor
Zapizditi - ubosti nešto, nešto naglo dati, dati (primjerice) lošu ocjenu u dnevnik
Pizditi - ljutiti se, biti zavidan, biti nervozan, njurgati bez veze
Ispizditi - dobiti na živce od čekanja ili radi nečijeg djelovanja
Napizditi - naljutiti prekomjerno
Dopizditi - dodijati, postati nepodnošljivo dosadan
Pizdun - niškoristi čovjek koji je zabadalo i stalno prigovara
Pizda stara - pozitivno označavanje nekog tko je prošao sve i svašta
Pizdurina - pozitivno označavanje nekog tko je prošao sve i svašta
Pizdolizac - naziv za pekinezere i ostale male psiće
Pizda materina (Koja pizda materina?) - što se događa, (ljutito - u ovom slučaju)
Pizda materina (Koju pizda materinu?) - što me trebaš, (ljutito - u ovom slučaju)
Pizda materina (Ajde u pizdu materinu) - vrati se od tamo odakle si došao (u ovom slučaju)
Pizda strinina (A u pizdu strininu) - ovo mi se nije trebalo dogoditi (u ovom slučaju)
Pizda strinina (Ajde u pizdu strininu) - ma daaj, nemoj me zafrkavati (u ovom slučaju)
Pička strinina/materina i sl (vidi pod pizda, samo u ovom slučaju pička označava veći level ljutnje)
Pička materina (Ajde u pičku materinu) - vrati se od tamo odakle si došao (u ovom slučaju)
Razbiti pizdu - sam se stući, pasti, razbiti se i sl...
Razbiti pičku - nekoga istući, pretući i sl.
Dobiti po pički - primiti batine od nekog
Pizdin dim - oznaka za nešto šro je niškoristi, bezvrijedno
Pičkin dim - vidi pizdin dim
Pizdica - ime za jednu vrstu školjke
Spižđen - kada si u kurcu - odnosno kad nisi od volje
Pripizdina - neko mjesto bogu iza leđa kako se kaže, tako nekako
Pizdarija (kako li sam ovu riječ mogao zaboraviti) - sranje (lol), iliti svinjarija, iliti nešto jako loše se dogodilo
Pizdarija - neki lagani problem koji se u tren može riješiti
Pizdarija - neki teški problem koji se ne može baš tako lako riješiti
Strmopizditi - strmoglaviti, srušiti, naglo pasti...
Pičkica - vidi pod pička u drugom primjeru, no uz dozu feminizacije (pogrdno je upućeno muškom rodu)
Pička ti materina - pogrdna psovka, nema određeno značenje...
Pička ti se ogadila - pogrdna psovka...
Oću pičku materinu - duži način za reći neću (često se koristi kod izražavanja straha za napravit nešto)
Spičkati se - pasti, razbiti se i sl.
Spičkati se je - srediti se (za cure) do bola
Spičkati nešto - (novac primjerice) izgubiti nešto na glup način
Je ti pičku materinu - duži i konkretniji način za reći "Nije"
A u pičku materinu - ajme što sam napravio/la
Ona pička materina - određena stvar koja kojoj se trenutno ne možeš sjetiti imena
Dobar u pičku materinu - jednostavno predobar
Pičkotehničar - ginekolog

Kurac (žargonski) - muški spolni organ
Kurac - pojam za neku određenu neimenovanu stvar
Kurac! - uzvik kad nešto loše napraviš, promašiš (u sportu) i sl.
Kurac (onaj tamo) - oznaka za nekog tko ti ide na živce
Ajde/mrš/goni se u Kurac - slično ajde u pičku materinu, odnosno vrati se odakle si došao
Kurčina - neka loša stvar koja se dogodila (inače veliki kurac)
Za kurac - za ništa, bez veze, đabe, mukte...
Kurčenje - hvalisanje
Ići na kurac - biti iritantno dosadan
Skinuti s kurca - otarasiti se nekog
Evo ti kurac - nećeš dobiti ništa
Koji si ti kurac - koji si ti faktor
Kurac ću to napraviti - neću to napraviti
Napuši se kurca - mora da ćeš dobiti to što hoćeš
Je ti kurac u gaćama - mora da jeste tako kako ti kažeš (posprdno i podcjenjivački s nevjericom)
Kurčić - nevažna osoba, nebitan faktor (inače mali kurac)
Boli me kurac - nije mi bitno, nije me briga, ravnodušan sam
Zaboli me kurac - ne smeta mi uopće
Kurac od ovce - piece of cake, nešto lagano za napraviti ili bezvrijedno
Kurac od tovara - mogu misliti da ćeš to napraviti
Od kurca - za ništa, nikakav, bezvoljan
Koji ti je kurac - što ti je
Skurcan - kada si bezvoljan, nikakav
Kurac od covjeka - vidi govno od covjeka samo malo zesce
Preko kurca - raditi nešto preko volje
Nabiti na kurac - "srediti nekog" u tren (inače, žestoko jebati, e sad, curu, dečka.... tko što voli)

Sranje - otprilike bi to bilo kao ono što ostane nakon obavljanja velike nužde Sranje - nedaća, nevolja, nesreća
Sranje - nešto što ne vrijedi
Seronja - onaj koji je bez veze, dosadan, loš čovjek
Serator - onaj koji voli previše neistinito pričati
Srati - obavljati veliku nuždu
Srati - bez veze govoriti
Srati - neistinito govoriti
Srati - loše govoriti
Seruckati/kenjkati - otprilike sve ovo navedeno u zadnja tri posta sa dozom dosade
Izasrati - onečistiti
Prosrati - izvaliti nešto
Usrati - uništiti nešto, pokvariti nešto
Nasrati - napričati mnogo lošega od nekom, nečem....
Zasrati - pokvariti nešto što je prije jako lijepo funkcioniralo (ljudske odnose pretežito)
Posrati se - nešto napraviti i osramotiti se pritom (inače, obaviti veliku nuždu)
Sranjsko - loše
Srati govna/kvake - gluposti pričati
Seri, seri - samo ti zafrkavaj, samo ti ogovaraj (u negat ivnom kontekstu)
Sranje na kvadrat - veliko sranje - velika nevolja
Nekoga usrati - svojom akcijom kod nekoga izazvati reakciju da se taj usere

Guzica - (žargonski) - a što je guzica i kako se pravilno kaže, but, tur, guz, guzovi, zadnjica, stražnjica...
Guzica - jako sretan čovjek, ona/j kojoj/jemu ide sve od ruke...
Guzonja - osoba sa visokom statusnom pozicijom (pretežno vezano uz poslovni svijet)
Prdonja - riječ koja se veže uza guzicu a označava mahom starije osobe, pritom zanovjetala
Guziti se - gurati se negdje, ulagivati se (inače postavka tijela)
Guziti se - jebati se u guzicu (pretežno se odnosi na muški rod)
Naguziti - nekoga zafrknuti, pobijediti, udariti s autom i sl. (inače, sve vezano uz gornji pojam)
Dati guzice - prodati se, pregristi svoj ponos (da, i ono što svi mislite)
Guz - seksi ime za guzicu (pretežno se odnosi na ženski dio)
Guzičetina - veliki sretnik (inače, ogromna guzica)
Guzonjin sin - sin neke glavešine
Guzovi - polutke stražnjice
Uguziti se - uvaliti se nekome ili negdje

Jebanje - (žargonski) spolni čin (nije važan spol)
Jebati - zafrkavati nekog
Zajebati - zafrknuti nekog
Najebati - dolijati, nastradati
Pojebati - spolno općiti (po mogućnosti sa više osoba)
Odjebati - odkantati nekoga, otpisati nekoga
Izjebati - izmučiti nekoga, iživcirati nekoga
Sjebati - prevariti nekoga, zafrknuti nekoga
Jebem ti mater - učestala uvrijedljiva psovka
Jeba te led - vidi pod koji ti je kurac
Jeba te led - znaš što mi se dogodilo
Jeba te pas - daj, nemoj me zafrkavati
Jebivjetar - mutikaša
Jebozovan/na - zamaman/zamamna
Jebada - stvar koju je teško napraviti
Jebena - dobra, izazovna
Jebena (pirmjerice škola) - samo naglašavanje značenja, u smislu "Ova bezvezna škola"
Jebo te (primjer ice "ne moj, jebo te") - nemoj, ako Boga znaš
Zajeb - greška
Odjeb - otkantavanje
Nenadjebiv - neodoljiv, originalan
Prejeben - predobar
Jeben - dobar (inače, onaj/ona kome se "pružio" čin seksa)

- 10:22 - Prdi kurac (15) - Isprdi ga na papir - #

četvrtak, 04.05.2006.

Novo radno vrijeme

Štovani puče!

Obavještavam Vas o promjeni radnog vremena bloga "Fakin šit by Kaco Mortale" tako da ne trebate svaki dan nepotrebno dolaziti ako nema ničeg novog.

Novo radno vrijeme:




- 23:09 - Prdi kurac (10) - Isprdi ga na papir - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

< svibanj, 2006 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Pioniri maleni u discu!
    Ovdje se može naći vrlo ozbiljna zajebancija i jako zajebane ozbiljne stvari.
    Image Hosted by ImageShack.us

Osobna karta

  • Ime: Kaco
    Prezime: Mortale
    Rođen: Da
    Zvanje: Inspicijent keramike
    Hobi: Utjerivanje stiropora

    Bračno stanje:

    Image Hosted by ImageShack.us
    Žena iz prvog braka

    Image Hosted by ImageShack.us
    Žena iz drugog braka

    Image Hosted by ImageShack.us
    Žena bez brakova


    Mail: kazzomortalle@gmail.com

Linkovi

Govnarije iz arhiva