Fakin šit by Kaco Mortale

ponedjeljak, 22.05.2006.

Trash contest



Odmah na početku da se ogradim: ne pratim Eurosong i mislim je Eurosong smeće.
Ali ovo će ipak biti post o Eurosongu.

Zadnji Eurosong sam pogledao tamo negdje krajem 80-ih kad me još moji dragi roditelji nisu puštali u vikend izlaske jer su smatrali da sam još pre-balav da bi izlazio po klubovima i opijao se. Tako sam bio prinuđen zajedno s njima pred TV-om provoditi Eurosong subote. Od tada do danas, zatišje. Znao sam tko je naš predstavnik i kako se loše proveo jer bi saznao kroz medije.
Inače, to natjecanje smatram za totalni trash music contest. Sam treš festival bi bio odličan festival jer je treš žanr super, ali Eurosong je treš festival gdje natjecatelji dolaze smrtno zbiljni. Pogotovo s ovih naših prostora. Euro-fakin-song nam je važan poput Svjetskog nogometnog prvenstva dok dobrom dijelu Europe (pogotovo zapadnom) odavno puca kurac za Eurosong.

Moje ponovno zanimanje za Eurosong sasvim je slučajno probuđeno prošle godine kada sam doma cugao prije izlaska i u pozadini se vrtio Eursong kojeg nitko od nas nije niti registrirao. Sve do nastupa Norveške. U moru govana od pjesama koje se rade po istom klišeu (razlika je samo dal' je stvar balada ili je življa), pojavila se pjesma koja mi je skrenula pažnju. Hard rock rififovi sa klasičnim heavy-metal vokalom. Imiđ u stilu glam rocka 80-ih. Na Eurosongu. Genijalno. Napokon se našao neko pametan i shvatio da je to treš natjecanje pa je poslao prave trešere, trešere sa stilom koji svjesno furaju treš. U meni su potaknuli opće oduševljenje uz velike količine smijeha, naprosto sam morao odgledati glasanje. Jebeni Norvežani, kojima se naš komentator posprdno smijao, završili su, ako me sjećanje ne vara, negdje oko petog mjesta za razliku od našeg smrtno ozbiljnog Borisa Novkovića sa ozbiljnim pjesmuljkom kako vukovi sami pocrkavaju, koji je završio u donjem domu.

Nešto slično se dogodilo ove godine samo uz potpuni trijumf Skandinavaca.
U vrijeme kad je kod nas izabrana "Afrika paprika“, pročitao sam u jednom listu kako Finci šalju heavy-metal bend maskiran u čudovišta. Prvo što mi je palo na moju glupu pamet (zanimljiva kombinacija riječi) bilo je to kako pametni Skandinavci opet šalju prave trešere. Tada sam odlučio da ću svjesno, ne slučajno, pogledati Eurosong i navijati za Finsku.

Iskreno, također me zanimalo kako će se provesti naša porno diva sa tako glupom "Ciklom-riklom“ i šijavicom pijavicom. Sve naše novine su je proglasile favoritom, najljepša je, najbolja je, zna Seve šta radi, to sad prolazi u Europi..... Kad ono, kurac dragi gledaoci! Čorak! Nije mi jasno na osnovu čega su je naši novinari toliko napuhali i na osnovu čega je proglasili pobjednicom. Na osnovu "šmrc, brc tanki brčići“. Pa koji vam je kurac. Seve je propala ne Eurosongu jer joj je pjesma smeće koje može proći samo na balkanu di su pevaljke još u modi. Seve je imala totalni treš tekst, al' je zajeb u tome što ga je ona pisala potpuno ozbiljno i što je "štikla" bila ozbiljan projekt a ne sprdnja. Finci su bili totalna sprdnja i pravi treš sa stilom, zato su i pobijedili na music trash contest što Eurosong i je.

E, sad su počela svakakva pravdanja. Svako 'ko uzme atlas u ruke za vrijeme glasanja može s lakoćom predvidjeti podjelu bodova svakog žirija. Svako svom susjedu najviše. Lako je Finskoj kad graniči sa cijelom Europom pa su u 90% slučajeva dobivali od 7 na više bodova. Tako im je njihov prvi susjed Španjolska dala 12 bodova, a mi, pošto s finskom imamo samo morsku granicu, dali samo im samo 10. Čudi me da im nismo dali 8 jer je Hrvatska katolička zemlja, a oni izgledaju kao kakvi vragovi.

Citiram Sevinu izjavu: "Mi smo jedna mala zemlja, ima nas četiri i pol milijuna i nemamo veliku dijasporu. Zato Hrvati množite se, rađajte djecu da biste se onda iselili po svijetu i glasali za hrvatsku pjesmu na Eurosongu, pa ćemo možda za deset godina pobijediti kao večeras Finci“.
Je, ima Seve pravo. Što ima raseljenih Finaca po Europi, naprosto su je preplavili. Evo, ja upravo pijem kavicu sa Matty Nykennenom i Ari Pekka Nikolom. A gle, čudom konobar što nas služi zove se Jukka Kankkunen. E lako je tako Fincima pobijedit kad ih u svakoj Euro državi ima barem pola miliona. Pa sad ti vidi koliko je to glasova. Ajde Seve na seri, pokrij se ušima. Pojela si govno jer ti je pjesma katastrofa i u treš svijetu.

Super je i komentar da je Eurosong postao cirkus i da tu više nije bitna pjesma. Eurosong je odavno cirkus, samo ga mi na ovim prostorima shvaćamo preozbiljno. I to cirkus kojemu je izgleda više pun kurac "huljićevskih" nota. A ne znam s kakvom je to "pjesmom“ htjela Seve pobijedit. Afrika paprika. Pa to je još gore od cirkusa. Nek' proba dogodine sa "Madagaskar krastavc", možda bolje prođe.

E, moj Kostadinov, zajebo si se što pred par godina nisi poslao Kawasaki 3P kad su bili na Dori, kladim se da bi to bio najbolji plasman od samostalnosti Hrvatske. Moli Boga da ti se druge godine na Doru prijavi gloguzi Mrle iz Let3 sa svojim hitom "Ciklama“, on će nam barem osigurati direktan ulazak u finale za slijedeću godinu. Ugledaj se na pametne Skandinavce.

Koliko je Eurosong bitan, govori i to da od svih pobijednika ikad, pamtim (a vidio sam podosta Eurosongova 'ko klinac) jedino Lohnny Logana jer je pobijedio dva puta i grupu Riva jer su bili naši. Činjenica je da se pojavio i treći pobjednik kojeg ću pamtiti. Lordi. Koliko god im se Duško Ćurlić smijao.

A, vi gospodo novinari, budite malo realni i spustite se na zemlju pa ćete vidjeti da nismo najbolji, nismo najljepši, nismo najpametniji, nismo Bogom dani u odnosu na druge. Ima nas jako malo i najobičniji smo prosijek. Ne bi me čudilo da sutra pročitam kako smo uz Brazil mi prvi favoriti Svjetskog nogometnog prvenstva. Daj Bože da budemo, ali budimo realni...

- 12:27 - Prdi kurac (26) - Isprdi ga na papir - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

< svibanj, 2006 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Pioniri maleni u discu!
    Ovdje se može naći vrlo ozbiljna zajebancija i jako zajebane ozbiljne stvari.
    Image Hosted by ImageShack.us

Osobna karta

  • Ime: Kaco
    Prezime: Mortale
    Rođen: Da
    Zvanje: Inspicijent keramike
    Hobi: Utjerivanje stiropora

    Bračno stanje:

    Image Hosted by ImageShack.us
    Žena iz prvog braka

    Image Hosted by ImageShack.us
    Žena iz drugog braka

    Image Hosted by ImageShack.us
    Žena bez brakova


    Mail: kazzomortalle@gmail.com

Linkovi

Govnarije iz arhiva