Fakin šit by Kaco Mortale

četvrtak, 09.02.2006.

Bratoljub Klaić

Jezik - Organ kojim se liže onaj drugi organ
Jezik - Sredstvo komunikacije među ljudima

Kako se vidi iz navedenog primjera, jedna te ista riječ u našem, opet jeziku, ima dva potpuno različita značenja. Takvih slučajeva možemo naći gro. Stoga, da ne bude zabune u komunikaciji i da ne bude "pokvarenih telefona" bitno je dobro poznavati, prije svega vlastiti jezik. Tu nam u mnogome pomažu rječnici.
Međutim, u našem jeziku su se pojavile potpuno nove, najhrvatskije riječi kojih nema u rječnicima. I dok se naši debilni stosedmogodišnji jezikoslovci svađaju da li će se nešto pisati spojeno ili odvojeno, ja, samozvani superintergalaktički mega serator, iskoristit ću priliku da vam pojasnim nekolicinu novih riječi koje definitivno spadaju među najhrvatskije.

Ivent – Nešto što bi u stvari bilo događaj. Nešto što u stvari i jest događaj. I to najobičniji događaj. Zašto se onda i ne kaže događaj ako je događaj, nego ivent? Zbog toga da se naglasi da je to šminkerski događaj na kojem su prisutni mediji pa je potrebno na istom se i pojaviti da bi bili viđeni. To, povodom čega je događaj organiziran, uopće nije bitno jer to ionako nikog ne zanima. Bitno je tko je prisutan jer je to vijest za naslovnicu. Reklo bi se, bitna je forma a ne sadržaj.

Selebriti – To bi trebalo na Hrvatsko-Hoolywoodskom jednostavno značiti "slavni". Međutim slavu je teško steći, stoga "slavni" ipak nije adekvatan izraz za te koji su "selebriti". Kod nas ima slavnih, prvenstveno u svijetu sporta. I znanosti. Za ove potonje Hrvatski puk uglavnom ne zna. Ali to nisu selebritiji. Selebritiji su, sve više, oni koji su poznati po ničemu. Uglavnom obilaze "ivente" i guraju se u prvi plan ispred kamera i fotoaparata. Za dobrobit čovječanstva nisu napravili ništa ali to ionako nije ni bitno. Bitno je da ih ulove objektivi na bilo koji način. Primjeri kalsičnih selebritija: sisati temperaturni stupanj, bingo-djevojka, ljubiteljica krzna pokošena kurcem......

Džet-set – Skupina ljudi kod koje je karakteristično to što imaju puno sumnjivo stečenih para i što su seljačine koje vole turbo-folk

Trendseter – Šupak kojem elektronski i tiskani (uglavnom slikovni) mediji mogu servirati što god požele a on će to progutat. Idiot kojem glava služi samo za frizuru a ne za promišljanje. Njegova filozofija je jednostavna. Neki modni kreator putem nekog medija kaže "sad to" i onda on "to".

Brend – To je ono što se na starohrvatskom govorilo "marka", ali kako je evolucija proces koji neprestano traje, tako je i hrvatski jezik evoluirao iz marke u brend.

In – Unutra

Aut – Vani

Mast hev – Situacija kad nešto moraš imati jer svi to imaju. Ako nemaš, svi će te odjebat jer si šupak.

Mast si – Situacija kada nešto moraš vidjet jer su svi to vidjeli. Ako ne vidiš, svi će te odjebat jer si šupak.

Kasting – Razgovor za posao. Razgovor za posao gdje se puno ne razgovara nego se puno gleda. Opis posla je uglavnom pokazivanje sebe pred drugim ljudima (slično stočnom sajmu) ili spontano stajanje pred objektivom, tzv. poziranje. Uglavnom jedan od važnijih i plaćenijih poslova u nas. Naobrazba je obrnuto proporcionalna s plaćom.

Stajling – Kad ti isfrustrirani lik koji liči na olinjalu moruzgvu koja je od svog lica operacijama napravila nakazu, soli pamet o estetici.

Fensi – Šminkersko za popizdit.

Launđ bar – Birtija. I to sa užasno skupom cugom. Ako si ne možeš priuštit pivski frutek za 22 kn onda si otpadak društva. Uglavnom zalaze Trendseterice (vidi gore) koje će štekat na hrani al' će se pojavit u Launđ baru i priuštit si najjeftinije piće, te ga lizat tri sata u nadi da će se pojaviti pripadnik Džet-seta (vidi gore) i platit joj pravu cugu.

Velnes centar – Toplice ili banja. Banja sa pilatesom.

Glamur – Izvana sjajno, iznutra trulo. Uglavnom, lažno.

P.S. Ovaj rječnik najhrvatskijih riječi sam najprije napisao u Wordu. Zanimljivo je to, da mi je Hrvatski spelčeker (još jedna najhrvatskija riječ) podcrtao sve najhrvatskije riječi u rječniku kao krive, što će reći da mi je spelčeker zastario.
Šta reći na kraju nego citirati Tustu iz KUD-a Idijoti: "Ja san sve svoje pasa. San bija, san vidija, san jeba. Ali dica, za vas me je strah".

Apdejt prijašnjeg posta

Na prijedlog patka74 među smeđe Olimpijske sportove prima se i disciplina Osmeđi rosu (opis dole u komentarima).
HSOO još uvijek prima svako govno od vaših prijedloga za kompletiranje smeđih sportova, pa da napokon možemo reći: "Neka smeđe igre počnu!"

Apdejt 2: Obavezno kliknuti i poslušati

- 20:14 - Prdi kurac (32) - Isprdi ga na papir - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2006 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Pioniri maleni u discu!
    Ovdje se može naći vrlo ozbiljna zajebancija i jako zajebane ozbiljne stvari.
    Image Hosted by ImageShack.us

Osobna karta

  • Ime: Kaco
    Prezime: Mortale
    Rođen: Da
    Zvanje: Inspicijent keramike
    Hobi: Utjerivanje stiropora

    Bračno stanje:

    Image Hosted by ImageShack.us
    Žena iz prvog braka

    Image Hosted by ImageShack.us
    Žena iz drugog braka

    Image Hosted by ImageShack.us
    Žena bez brakova


    Mail: kazzomortalle@gmail.com

Linkovi

Govnarije iz arhiva