Pravo(m) u glavu

18.11.2008., utorak

Naprijed mlada generacijo

Oduševljenje me zahvatilo samom činjenicom da stvari u Hrvatskoj dolaze na svoje mjesto. Sjećam se sedamdesetih i „Hrvatskog proljeća“ nositelji novih smjerova studenti. Studenti vode prosvjede, studenti govore na TV, vodi se računa o tome što govore studentske vođe, studentski prorektor. Studenti zajedno sa predsjednicom Izvršnog vijeća Sabora Dr. Savkom Dapčević Kučar , pokojnim Mikom Tripalom , članovima Centralnog komiteta Komunističke partije Hrvatske protestiraju održavaju mitinge demonstracije sve za bolje sutra građana Hrvatske. Poruke su bile hrvatska lisnica u hrvatskom džepu ne damo svoje devize u Beograd itd.

Danas nova generacija Facebooka shvaća da su osamostaljenje Hrvatske izveli nostalgični starci Tuđman, Manoli, Mesić, Domljan, Pavletić, Gotovac, Bobetko, Črvenko, i još mnogi živi i umrli „ revolucionari“ iz tih davnih vremena. Ranih devedesetih pozvali su koga ? Šutljivu većinu, mladiće vrela srca koji su svojim životima zidali modernu Hrvatsku.

Tijek evolucije se ne zaustavlja mladi dolaze i normalno je da traže bolje sutra koje moraju vidjeti. Sadašnje strukture dokazuju da su njihove vizije pale u bunar i da nisu spremne učiti niti mladima dati šansu. Političke elite povezane sa poslodavcima proizišlim iz rata bez nekog tržišnog iskustva glumataju zapadne menađere vilama, avionima, jahtama, domjencima bez pokrića svoje pameti. Sve što imaju stekli su u ratu i posljedica ratnih zbivanja. Čudno je to kako HT „prodan“ DT ne mijenja Mudrinića, PBZ u „ vlasništvu“ „Talijana „ izglasava stalno povjerenje Prki, a banka vlasnik u Italiji ima problema zbog svjetske recesije? Talijani „vlasnici“ Zagrebačke banke izglasavaju povjerenje Lukoviću? Bar „vlasnik“ Plive ni za živu glavu ne mijenja Čovića ? Nešto tu nije tržišno, ili „vlasnici“ nisu pravi vlasnici ili nas opet varaju sa nominalnim vlasnicima što bi možda bilo točno?
Vlasništvo u Hrvatskoj je nepoznata kategorija ako niste proistekli kao vlasnik iz rata, a ratnih profitera niotkud.
Zato kažem naprijed mladi donesite nove tehnologije nova razmišljanja dokinite mržnju kojom nas hrane kako te bogatune i menađere ne bi pitali, otkud vam avion, vila, jahta, pet stanova, deset satova itd


- 11:46 - Komentari (33) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< studeni, 2008 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi

ISTINA I JOŠ PO NEŠTO