Website Design - Dos & Donts of Custom website design.

online
Image Hosted by ImageShack.us

DO 25. SVIBNJA 2007.

DAROVANO
1265
RAČUNALA

ORR "SVI SMO PROTIV"

Darujte otpisani kompjutor

U računalnoj radionici prikupljaju starija računala, koja su odbacila mnoga poduzeća i ustanove, poprave ih i obnove, te se doniraju invalidima, djeci s posebnim potrebama i domovima za napuštenu djecu. Stoga iz udruge "Svi smo protiv" pozivaju poduzeća i pojedince da daruju otpisani kompjutor.
Broj telefona 01/6590-459, Remetinečka 60.
10 000 Zagreb

tisuću računala na dar- 1265

29.01.2007., ponedjeljak

Darovana računala učenicima Slave Raškaj

Image Hosted by ImageShack.us

Petnaest učenika Centra za odgoj i obrazovanje Slave Raškaj uspješno je završilo tečaj informatičkog znanja računalne radionice «Svi smo protiv» koje će učenicima pomoći u rehabilitaciji i socijalnoj komunikaciji. Prigodna svečanost dodijele uvjerenja i računala odvijala se u prostorima Računalne radionice «Svi smo protiv», Remetinečka 60. Svečanosti su prisustvovali: zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Ljiljana Kuhta Jeličić, iz gradskog ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje pročelnica Ureda za osobe s invaliditetom Marija Mustać, ispred gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Vlado Korbar, zastupnica u skupštini Grada Zagreba Ljiljana Klašnja, Zagrebačku banku koja je darovala računala računalnoj radionici, a volonteri radionice su ih prilagodili, direktorica poslovnog sektora Ankica Barišić.
Ravnateljica centra «Slava Raškaj» prof. Slavica Jelić naglasila je da su polaznici tečaja bili učenici sa komunikacijskim teškoćama, posebnim potrebama, koji u osnovi imaju oštećenje sluha ili neke druge teškoće. Za prevladavanje komunikacijske barijere izuzetno je važno da učenici imaju u svojim rukama imaju jedno oruđe tj. računalo te da imaju znanje iz komunikacije putem računala. Na kraju je prof. Jelić poručila: «izvanredno je da su naši učenici bili angažirani kroz ovaj edukativni tečaj i to je potpuno u skladu s onim što promovira udruga «Svi smo protiv», a to je da smo svi protiv negativnog oblika ponašanja.»
Sedam najuspješnijih polaznika tečaja, od računalne radionice je dobilo na poklon sedam računala. Računala i uvjerenja o završenom tečaju učenicima Centra podijelila je zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Ljiljana Kuhta Jeličić. Ona se prigodnim riječima obratila prisutnima i zahvalila se Udruzi na ovoj vrijednoj donaciji računala te je pozvala da još malo više koristi Grad Zagreb u svojim akcijama, a obećala je da će Grad uvijek izaći u susret hvale vrijednim akcijama koje Udruga radi isključivo na volonterskoj bazi.
Predsjednik Udruge Mladen Plazibat zahvalio se u ime volontera računalne radionice prisutnima te je naglasio da ovom donacijom brojka je dostigla 1100 doniranih računala, a ako Grad bude i dalje na ovako kvalitetan način pratio akcije Udruge, do kraja godine bi brojka mogla biti i 2000 darovanih računala.
Prigodno druženje prisutnih završilo je malim domjenkom, gdje su prisutni mogli probati slastice socijalne zadruge «Slatki izazov» koja djeluje u sklopu centra «Slava Raškaj».

- 12:03 - Komentari (2) - Isprintaj - #

24.01.2007., srijeda

Najava događanja u ORR

Image Hosted by ImageShack.us

U računalnoj radionici «SVI SMO PROTIV» dana 26. siječnja (petak) u 11 sati održat će se podjela Uvjerenja o završenom informatičkom tečaju petnaest polaznika Centra «SLAVA RAŠKAJ» Zagreb. Tom prigodom sedam polaznika tečaja će od računalne radionice «SVI SMO PROTIV» kroz provođenje projekta LEON na dar dobiti sedam računala. Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Ljiljana Kuhta Jeličić podijelit će uvjerenja o završenom informatičkom tečaju i predati računala polaznicima centra.
Projekt LEON se sastoji od organiziranja prvog informatičkog centra za djecu, mladež i osobe s invaliditetom. Cilj projekta je pružanje i ostvarivanje jednakih mogućnosti u korištenju računala, prilagođenog softvera i hardvera za svakog korisnika individualno.
Centar "Slava Raškaj" Zagreb bavi se rehabilitacijom, odgojem i obrazovanjem djece i mladeži oštećenog sluha i govora te djece s komunikacijskim poteškoćama, s ciljem da postanu sretne, nezavisne i odgovorne osobe.
Ovom donacijom Računalna radionica će dosegnuti brojku od 1087 darovanih računala.



- 12:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.01.2007., ponedjeljak

Pomoć Računalnoj radionici

Image Hosted by ImageShack.us
Predsjednik ORR-a Mladen Plazibat

U prostorijama Uniqa osiguranja d.d. Savska cesta 106. Zagreb, na sastanku kojem su prisustvovali gospodin Dražen Marušić, direktor Uniqa osiguranja, podružnice Zagreb, voditeljica marketinga Dragica Marjanović, te Mladen Plazibat predsjednik računalne radionice «Svi smo protiv», dogovorena je buduća suradnja Uniqe i Računalne radionice jednakih mogućnosti.

Tom prilikom Uniqa osiguranje je donirala osiguranje od automobilske odgovornosti za dva automobila kojima se koristi Računalna radionica. Također se razgovaralo o daljnjim akcijama u kojima bi nas pratila Uniqa osiguranje, što je na obostrano zadovoljstvo i prihvaćeno.


- 13:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

U Zagrebu održani Dani Udruga Hrvatske

Dane Udruga obilježila smjena predstojnice Ureda Jadranke Cigelj i «šaljivi kućni upitnik»!!!

Image Hosted by ImageShack.us
Jadranka i Jadranka

Pod visokim pokroviteljstvom Potpredsjednice Vlade Republike Hrvatske i ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, gospođe Jadranke Kosor, u Zagrebu su 18 i 19. siječnja održani Dani udruga. U Hrvatskoj postoji 31 376 različitih udruga, a u kino dvorani Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, prvoga dana rada okupilo se stotinjak predstavnika Udruga i njihovih gostiju.
Skup je pozdravila Jadranka Cigelj sada već bivša predstojnica Vladinog ureda za udruge, a nakon nje skupu se obratio prof. dr. Josip Kregar, moderator Teme «Uloga organizacija civilnog društva u suzbijanju korupcije», te ministrica Jadranka Kosor.
Predstavnik OESS-a u Hrvatskoj izjavio je: «prelijepo je prisustvovati ovako impresivnom skupu!»
Međutim, prvi dan rada obilježio je prosvjed nekoliko Udruga ispred Ministarstva koje su tražile od Vlade RH smjenu predstojnice Ureda Jadranke Cigelj.

Šaljivi kućni upitnik

Drugi dan rada, skup se pretvorio u krnje društvo dvadesetak udruga, koje su nastavile s radom, bez Jadranke Cigelj koju je Vlada smijenila na osnovu zahtijeva petnaestak udruga i njihovog «šaljivog» sigurnosnog upitnika.
Navedena manifestacija je zamišljena da kroz održavanje sedam okruglih stolova u različitim dijelovima Hrvatske pokrije mnoge teme vezane uz organizacije civilnog društva te da rezultira međusobnim boljim upoznavanjem i povezivanjem udruga, kao i prilikom za razvoj novih ideja za međusektorsku suradnju.
Međutim, Dani Udruga su pokazali jako puno nedostataka u funkcioniranju samog Vladinog Ureda za udruge, a i Udruge koje djeluju na području Republike Hrvatske nisu pravovremeno bile obaviještene o održavanju Dana Udruga.
Problem koji je prisutan i koji pod hitno se mora riješiti je bolja informiranost i informatizacija samih Udruga, međusobna povezanost i istupanje u zajedničkim akcijama, te osnivanje svehrvatskog glasila Udruga. Bilten «Spona» Vladinog Ureda nije dostojan za ozbiljniju analizu jer se sastoji od četiri stranice A4 formata, a samo za ovu prigodu je bio u boji.
Image Hosted by ImageShack.us
Jadranka Cigelj

Kako se Udruge uopće mogu predstaviti Hrvatskoj javnosti?
Prvenstveno se Udruge moraju predstaviti radom. Od 31 376 udruga koje djeluju u Hrvatskoj javnost zna za njih desetak, koje su kroz svoj humanitarni rad i djelovanje dobile veliki prostor u tiskanim i elektronskim medijima. Saznali smo i za one Udruge koje su uvijek «ugrožene» i koje svoj rad tj. nerad opravdavaju raznim unutrašnjim i vanjskim neprijateljima, sigurnosnim službama i fobijom praćenja od strane raznoraznih James Bondova, STASSI-ja, KGB-a, CIA, i tko zna kakvim sve službama koje djeluju u svijetu.
Pojedine Udruge dobivaju velike dotacije iz državnog proračuna, a njihov rad nije zaslužio novčana sredstva koja se godinama slijevaju na njihove žiro račune. Lagodan život na državnim jaslama doveo je do toga kad se provjerava njihov rad, automatski se ugrožavaju njihova prava.
Gospodo, demokracija nije anarhija i svatko mora odgovarati za svoj rad ili nerad, i svaka primljena lipa iz državnog proračuna mora biti opravdana!!!
Međutim Hrvatske Udruge se moraju udružiti, početi raditi, a ne trošiti energiju, vrijeme i novac na razne okrugle stolove, i poruke tipa «MI MORAMO, MI HOĆEMO, MI ŽELIMO!!!»
Televizijska emisija na HRT-u treba biti jedan od ciljeva Vladinog ureda za Udruge, glasilo kojeg se nitko neće sramiti i tako će ravnopravno sve udruge moći biti obaviještene o radu drugih, a i hrvatska javnost će znati gdje odlazi dvjestotinjak milijuna kuna iz državnog proračuna.
Nama odgovara gospodo takva transparentnost u djelovanju i ponašanju, a Vama?


- 13:42 - Komentari (1) - Isprintaj - #

10.01.2007., srijeda

PRIZNANJA VIJEĆU I PREDSJEDNIKU GRADSKE ČETVRTI NOVI ZAGREB ZAPAD

Predsjednik Računalne radionice «Svi smo protiv» Mladen Plazibat, uručio je u utorak 09. siječnja 2007. godine predsjedniku gradske četvrti Novi Zagreb zapad, gospodinu Jadranku Baturiću, Priznanja «DOBRI LJUDI» i «DOBAR ČOVJEK».

«DOBRI LJUDI» VIJEĆE GRADSKE ČETVRTI NOVI ZAGREB ZAPAD

Image Hosted by ImageShack.us

Priznanje «DOBRI LJUDI» računalna radionica dodjeljuje ustanovama i institucijama koje su na poseban način pridonijele i lobirale za ostvarivanje projekata Računalne radionice jednakih mogućnosti. Računalna radionica je 2001. godine osnovana na poticaj vijeća gradske četvrti Novi Zagreb zapad, a Vijeće od samih početaka aktivno prati naš rad i pomaže u ostvarivanju projekata. Zahvaljujući vijeću, a posebno predsjedniku Vijeća gospodinu Jadranku Baturiću prostorije u kojima radionica djeluje napokon je nakon dugih pet godina postojanja dobila grijanje i priključena je na mrežu gradske plinare Zagreb. Naši korisnici i volonteri u ove zimske dane više se neće morati smrzavati, a i potrošnja struje će nam se rapidno smanjiti.

«DOBAR ČOVJEK» JADRANKO BATURIĆ

Image Hosted by ImageShack.us

Priznanje «DOBAR ČOVJEK» dodijeljeno je predsjedniku Vijeća Jadranku Baturiću.
Čovjek je velik koliko su velika njegova dijela, a sve ono što predsjednik Vijeća Jadranko Baturić čini za boljitak gradske četvrti Novi Zagreb zapad dokazuje da smo priznanje predali u prave ruke, pravom čovjeku. Sve akcije koje pokreće Vijeće i njen predsjednik su zbog kvalitetnijeg i boljeg života građana Novog Zagreba. Praćenje i podržavanje akcija Računalne radionice pokazuje da su i socijalno osjetljivi, jer korisnici računalne radionice su mladi ljudi, a i osobe s posebnim potrebama.
Nadamo se da će vijeće gradske četvrti Novi Zagreb zapad i dalje pratiti naš rad i lobirati za naše projekte.

- 10:36 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< siječanj, 2007 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga


da to sam ja
Image Hosted by ImageShack.us
mcuzic@globalnet.hr