DAVIDOV KALUPI

ponedjeljak, 08.03.2010.

Čokoladni Deda Mraz

Evo jednog lepog Deda Mraza za prošlu Novu godinu kojeg sam spremio kao iznenadjenje za dečju tortu


Sastojci za 4 osobe
čokoladna osnova
500 gr što finija i bolja čokolada
100 gr lešnika ili badema
10 gr zejtina

Priprema

Kupi se što finija čokolada u prodavnici (može i za mešanje a može i Milka zavisi od ukusa i mogućnosti )a zatim se u posudi sa duplim dnom rastopi na vatri .Specijalni DAVIDOV kalup od silikona se namaže sa zejtinom kao odvajačem i kašikom nanosi topla čokolada a silikonskom četkom razmazuje po kalupu pazeći da se dobro popune sve šupljine.Nanosi se sloj po sloj čokolade a izmedju možete staviti žele bonbone ili bademe i lešnike (ako je čokolada skuplja ne treba ništa od toga ).Izmedju nanošenja dva sloja čokolade možete kalup ostaviti u hladnjaku da se ćokolada bolje stegne. Kada ceo kalup popunite do vrha (oko 500 gr čokolade )ostavite u hladnjaku da se dobro stegne preko noći a sutra ga ili služite samostalno ili stavite preko dečje torte kao ukras
Posluživanje

Pošto je glava Deda Mraza prilično teška ne može se stavljati preko torti koje su mekane već preko nekih koje su od čvršćih sastojaka
- 16:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.