Edvin Edi Kaloper -ov blog

nedjelja, 15.12.2013.

Zla kob i crno predskazanje babe Fangle i starine Kalopera

Onomad se još čulo za predskaznanje daleko poznate balkanske proročice babe Fangle kako će zemlju Bosnu zadesiti zla kob i nesreća. Spominjala je baba Fangla sedam plavih miševa i sedam smeđih krava te golemu nedaću i niko nije znao potanko rastumačiti značenje riječi ali se znalo da neće na dobro izdobriti....

I tako je 13-og dana, u zadnjem mjesecu 13-og ljeta gospodnjeg, na jutro nakon večeri, momačke večeri, jutro nakon, starina Kaloper imao viziju u polusnu, probuđen od vozača kamiona koji opet zove, opet subotom da se potpisuje nakav CMR, viziju i tumačenje drevnog proročanstva babe Fangle.

Sedam plavih miševa...

Budžeti će se isprazniti i narod će čekati, sedam mjeseci plata će kasniti. Propast ćemo kao Grčka. I gore! I nakon sedmog mjeseca doći će osmi a plate neće biti, budžetski korisnici će da strahuju, doći će deveti mjesec a plate neće biti, zavladat će strah golemi, plate neće biti, doći će deseti mjesec penzioneri će padati po ulici, kao kugom pokošeni, doći će i jedanaesti mjesec, plate neće biti, banke će mjenjati ugovore u švicarce i bosance ali plate i rata neće biti, doći će dvanaesti mjesec, plate neće biti, kladionice će biti prazne, neće biti pare ni za bingo, konobari i trgovci će se kao kroz maglu sjećati srebrenkaste markice koju već mjesecima nisu vidjeli, plate neće biti i svi će govoriti može biti bidne ali plate neće biti. Neće biti čak ni magle nad Unom u bihaćka jutra. Sijat će zubato sunce neobično, stalno, svakoga dana.

Dvanaesti mjesec zavladat će očaj i tuga. Nada će umrijeti. Europska unija će reći da kamate na MMF-ov aranžman nisu plaćene i da se ukida bezvizni režim za građane Federacije Bosne i Hercegovine ali i građane Republike Srpske. Nedugo nakon toga Europska unija će otkriti da nije plaćena ni redovna rata MMF-u i poslat će ozbiljnu protestnu notu političarima Bosne i Hercegovine u kojoj će pisati: „Jebo vas Tito, rata nije plaćena, nije vam ovo Jugoslavija jebo vas kruh, krediti se moraju vraćati...“

Desit će se neobične stvari, policija će zaustaviti direktora male proizvodne firme, on će pitati šta je bilo da nije išao preko ograničenja a oni će mu odgovoriti da nije, da nije ni bitno, nego da ga pitaju jel sve u redu, ima li za gorivo, ako treba oni će da mu plate dvajes, jer bez privrede i proizvodnje nema života. Desit će se još neobičnije stvari, inspekcija će dolaziti i nuditi kako da pomogne firmama, državni službenici će pitati po privatnom sektoru ima li posla, ima li barem kakav utovar/ istovar kamiona da se zaradi koja marka za vreću brašna, jer plate nije bilo dvanajest mjeseci i u kući nema krušne mrve.

Narod će polako dolaziti tobe.

Političari će postati jako omraženi među narodom svake vjere u Bosni. Muslimani će govoriti da je istina i sahih i da će: „ I kamen će progovoriti... političar je iza mene... ubij ga!“, srpska nejač će da plače od gladi a očevi i majke će naricati „Milorade nesrećo što nas s braćom zavadi, u crno nas zavi...“, u hrvatskog življa će nestati trgovine i poslovanja, tržni centri će zjapiti prazni. Svima će bit jasno da su debelo zajebani, da smo u govnima do guše i da nam nema druge nego zajedno da se čupamo iz govana, kako znademo i umijemo.

Sedam smeđih krava...

Neobična zemlja će Bosna postati. Političari će gotovo izumrijeti. Fatat će narod sa ulice da popune silnijea mjesta i funkcije ali niko neće htjeti da prihvati golemju odgovornost za nikakvu platu, putne troškove i odvojeni život i stalne sjednice u glavnom gradu Sarajevu koje će morati sami financirati iz vlastitog džepa, jer će budžeti biti prazni i samo slovo na papiru.

Potrajat će godine lutanja i beznađa. Sedam godina će potrajati . Opstat će samo najizdržljiviji potomci drevnih Bošnjaka, što su navikli na asketski život, kruha slabo jeli, grubu halju nosili a na meso, alkohol i dunjaluk, prezrivo gledali.

Europa će slati kao onomad papa inkvizicije da pokore bogohulnike u Bosni ali na nedaću obikli stanovnici Bosne će izdržati i oduprijeti na svaku pakost koju su im pripremili. Silinici svjetski će dići ruke i prestati nasrtati a u Bosni će se uspostaviti novi zakon i običaji.

Prvo će se besmislena ministarstva i adminstracije ukinuti. Bosna će se Bosnom prozvati kao nekad što se zvaše. Na čelo će doći jedan čovjek, omiljen u svog življa i neće bit mnogo ministarstava. Uspostavit će se red i rad. Bosna će se uspravit i trgovati sa susjedima. Potrajat će sedam godina da se to dogodi ali ko bude živ da poživi, svjedočit će. Bosna će postati divna zemlja.

Oznake: bosna, političari, predskazanja

15.12.2013. u 17:49 • 0 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.



< prosinac, 2013 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Opis bloga-SUMMARY INFO

Dobrodošli

Nekoliko puta sam mislio da odustanem od bloga. Pisanje razotkriva čovjeka i njegove najintimnije misli ostavlja na kritiku drugima. Ponekad se teško nositi s time. Zato manje pišem. Tek toliko da saberem pokoju misao, koliko mi razum i autocenzura dopuste. Nemojte odveć biti kritični, ipak blog je online dnevnik pojedinca koji griješi i mijenja svoje mišljenje tokom vremena.

opis slike

opis slike
moja ljubav

Brojač posjeta

Free Hit Counters
Get a Free Hit Counters

opis slike

kontakt/CONTACT

mob 0387 61 767 175
e-mail romeobih@yahoo.com
opis slike

VREMENSKA PROGNOZA


WeatherReports.com



LINKOVI

zanimljive linkove molim šaljite na gore navedeni kontakt, kako primjedbe i sugestije i eventualne probleme sa ponuđenim linkovima
Hvala!

ljubav forever
krila
krila2

opis slike

KUR AN online (bosanski)

Yahoo Mail login-NAJBOLJI!
Gmail
MSN.com- najgori e-mail servis
Google.ba-najbolji
LINKED IN
http://www.facebook.com/
Best Rapidshare Search
http://rapidserbia.com
www.najnovije.net TORENT
http://www.sharedmp3.net/
http://www.movie2k.com
filmovizija.com
http://bosnatube.com/
http://www.imeem.com/
http://www.skidajmo.com/
http://www.000webhost.com
http://www.grabit.to
http://katz.cd/
http://mp3.earthreactor.com/
http://vivamusic.org/-MUZIKA DŽABA
http://mp3.blog.ba/
HOW STUFF WORKS- za radoznale
VIRTUAL TOURIST
Internacionalna trgovina
YOUTUBE
playtoy.tportal.hr

POSAO.BA
https://www.gigajob.com/bs-BA/
Zaposlite.ba
boljiposao.com
posaomarket.net
svi poslovi BIH
svi poslovi HR
POSAO Trenkwalder
http://www.market.ba/
ZAKONi BiH
adsfbih.gov.ba
http://www.ads.gov.ba/
Računovodstvo F BIH
Telefonski imenik
Centralna banka BH
FOREIGN INVESTMENT PROMOTION AGENCY IN BIH
Bosnia and Herzegovina Ministry of Foreign Affairs
Komora BiH
Berza BH
Sarajevo STOCK EXCHANGE
http://www.yellowpages-ba.com/
KO Sta RADI Katalog firmi u BiH

Elektronske knjige FREE!!!
Izreke poznatih ljudi
RIJEČNIK hrv-eng
http://www.eudict.com/
dictionary.com
http://ec.europa.eu/europeaid/work/procedures/implementation/
http://www.viamichelin.co.uk MAPE, CESTE
http://thearrivals.blogspot.com/
http://www.val.hr/
Krešo na rubu znanosti
www.2012-transformacijasvijesti.com

Avaz
Oslobođenje
Nezavisne
Večernji list
Dani
Start magazin
Slobodna Bosna
sve vijesti ba
E kapija informacije, press clipingž
RADIO sve bh stanice

Grazr


Unsko sanske novine KRAJINA
Bihać.org
Bihać-Wikipedija
Radio Bihać
Novi radio Bihac
Bisćani.net
http://www.mojbihac.org/ SLIKE MAHALA I BIHAĆA
GIMNAZIJA BIHAĆ
Rotary Bihać
http://www.ggbihac.ba/ GRADSKA GALERIJA BIHAĆ
Privredna komora Unsko sanskog kantona
Turistička zajednica USK-a
http://www.biro-cool.com/-NENIN BIRO
http://www.bonaku-reisen.com.ba/
CAZIN najbolja strana
Cazin forum, ljudi imaju humor nema šta
http://www.zemljabosna.com/
Dernek.ba


Blogger.ba
Blog.ba

pomoc pri izradi bloga
KOD ZA UMETANJE SLIKA:
OVDJE
Imageshack HOSTING SLIKA

BLOGERI:
Al Dino-v blog
vrazija posla
http://sultanija.blog.hr/
Babl