Kako imati bolji život? https://blog.dnevnik.hr/kakoimatiboljizivot

četvrtak, 23.03.2017.

ZAŠTO SE VEŽEMO UZ OČEKIVANJE?

Kao što sam već rekla, očekivanje je nešto što mi smatramo da treba biti odnosno da se treba dogoditi. To su naša uvjerenja koja su nam usađena od malih nogu i zato se za njih vežemo, a vezanje uz nešto ili nekoga je podsvjesno ne prihvaćanje bilo kojeg drugog ishoda.
Naš ego nam ne dopušta da vjerujemo da postoje i drugi ishodi već samo onaj za koji smo se vezali.

Svi nam govore uči, završi faks, dobit ćeš odmah dobro plaćen posao i nećeš morati brinuti.
Većina nas se veže upravo uz ovu rečenicu, tako sam se i ja vezala. Učila sam, završila sam faks i onda?
Tamo gdje sam mislila da ću dobiti posao, nisam. Ostala sam razočarana sustavom koji mi nije dao posao.
Da sam prije prihvatila činjenicu da postoje i drugi ishodi, da postoji mogućnost da neću dobiti posao za koji sam radila cijelo vrijeme i da ću biti nezaposlena te da ću sama sebe razočarati i da ću se osjećati izgubljenu jer sam putem izgubila svoje strasti stvarajući nešto što te više ne ispunjava, prije bih se okrenula sebi, prije bih shvatila da sam sama odgovorna za to hoću li biti razočarana ili ne.



ŠTO NAS RAZOČARA?

Kada shvatite što su očekivanja i zašto se vežete uz njih, shvatit ćete da vas je upravo očekivanje uz koje ste se vezali razočaralo.
Nisu vas razočarale druge osobe, sustav ili događaji, razočarala su vas vaša očekivanja koja ste stavili pred druge osobe, sustav i događaje. Kada ovo shvatite Stvari će vam biti jasnije, sami sebe više nećete dovoditi u situaciju da budete razočarani. Više se nećete vezati uz očekivanja, više nećete stavljati očekivanja pred sebe ili druge.
Trenutak kada to shvatite mijenja vam se život, počnete shvaćati zašto ste razočarani i da na svoje razočaranje možete sami utjecati.


Oznake: razočaranje, život, očekivanje

23.03.2017. u 15:21 • 0 KomentaraPrint#^

srijeda, 22.03.2017.

Zašto sam se ja razočarala?

Pitanje koje sam si sve češće počela postavljati, definitivno je, zašto sam se ja razočarala?

Kada sam razmišljala o razočarenju i što je to zapravo. Shvatila sam da razočarenje nije ništa drugo nego očekivanje koje je propalo.
Svi mi imamo jednu manu, a ona je da pred sebe stavljamo očekivanja za koja se vežemo. A kada se ona ne ostvare, ostanemo razočarani.

Tako sam i ja pred sebe stavila razna očekivanja i za njih se, naravno, i vezala. Očekivala sam da će osoba koja završi fakultet i uloži toliko vremena i truda u svoje obrazovanje biti nekako nagrađena. Očekivala sam da će me posao čekati. Očekivala sam da će moj trud, rad i odricanje rezultirati zaposlenjem. Očekivala sam da ću za svoj rad biti adekvatno plaćena. Očekivala sam da će sve nakon završenog fakulteta biti idilično.
Očekivala sam da krv, znoj i suze dovode do uspjeha.



Nemojte me krivo shvatiti, sad kad gledam na sve odluke koje sam donijela putem. Ne bih ih mijenjala i vjerojatno bi ih donijela ponovno. Jer su me one dovele do ovoga trenutka da počnem otkrivati smisao života i da počnem vjerovati da postoji nešto puno bolje za mene, dovele su me do želje da budem sretna. sretan

Jedino što bih mijenjala su moja očekivanja, ali to znam tek sada. sretan








Oznake: očekivanje, razočarenje, život

22.03.2017. u 09:46 • 3 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  ožujak, 2017  
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Ožujak 2017 (6)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi