< studeni, 2020  
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Studeni 2020 (1)
Listopad 2020 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi

Kava, birtija, cuga Osijek (ocjene ,recenzije)
02.11.2020., ponedjeljak
PONUDA KAFIĆA I BIRITIJA U OSIJEKU (PIVNICA PUB MERLON)

Pozdrav ekipa.

Nakon vikenda i odmora od posla pišemo o jednom lokalu koji je smješten u samom centru osječke Tvrđe.
Ne može bolje zar ne , ispijati pivicu i kavu na mjestu koje datira iz 18 stoljeća.
No krenimo mi na pub Merlon.
Jedna odlična stvar vezano za ovaj lokal je da uz ponudu pića imate i odličnu ponudu brze hrane a u slučaju da pretjerate sa pićem ili kojim slučajem jelom imate i gdje prespavati. Dakle Merlon nudi noćenja u svojem hotelu tik do kafića .njami
Tako da nema potrebe zvati taxi ili prijatelje da te odvuku doma :)

krećemoo

PIVNICA PUB MERLON

LOKACIJA : sretansretansretansretansretansretansretansretansretan:9/10

Birtija je smještena u prekrasnoj staroj Baroknoj Tvrđi. Do puba možete doći sa više strana . A dok dolazite do nje ćete uživati u prekrasnom pogledu na zidine, stare zgrade,topove, i na čuda svakojaka . Raspitajte se u turističkoj zajednici :).
Sa koje god strane dođete imate što vidjeti.

PARKING : sretansretansretansretansretansretansretansretan 8/10

Što se tiče parkinga u Tvrđi svakako ima manjak parkirnih mjesta. Ali gledajući sa stajališta očuvanja starih cesta i sl tako bi i trebalo biti .Maknuti aute van Tvrđe. Ali ovaj put ćemo se držati teme. U okolici puba ima podosta mjesta za parkiranje koja nisu toliko udaljena od samog lokala. Sva parkirna mjesta su besplatna. Dobra strana parkinga je opet lokacija ako i stanete malo dalje neće Vam biti dosadno prošetati do birtije .

IZGLED : sretansretansretansretansretansretansretansretansretan 9/10

Pivnica iznutra izgleda stvarno wuuu, a tako i vanjski zid lokala.
Cigleni zidovi , ogroman šank na centru kafića , moderan namještaj sa podosta stilskih detalja stvarno na prvu ostavlja bez daha. Ima elemenata drveta, metala, bakra samo što nema i neki komad Mjeseca . Netko se stvarno potrudio i prelistao puno kataloga ,obišao puno trgovina da bi omogućio ovakav izgled.. Ima nekoliko prostorija u cijelom Pub ,mjesto gdje ćemo se obliti, gdje ćemo pojesti . Mali komad Praga usred osječke Tvrđe. Nije desetka zato što ne znamo što se sve dalje još nudi :)

PONUDA ASORTIMAN : sretansretansretansretansretansretansretansretansretan 9/10

Pivska karta nije toliko velika koliko bi očekivali pivoljubci. Ali pokriva dosta toga. Točene pivice i dosta reklo bi se ne standardnih piva u boci (dosta nam je samo žuje i pana,osječkog :) ) .Tako da se nađe svašta ali može sigurno i bolje.
S obzirom da uz dobru pivu ide i dobar hamburger kojeg tu definitivno možemo pojesti je veliki palac gore. Ovjde su mislili na sve pa uz pivo možete naručit i male snack zalogaje. Namame vas da popijete još više cuge. Što se cijena tiče moglo bi biti i malo blaže. Znamo da su sad hamburgeri, pivnice i sl. podosta popularno ali moramo misliti i gdje se nalazi pojedini lokal.

KAVA : sretansretansretansretansretansretan 7/10

Kava ah ah , ne možemo imati sve zar ne .
Odličan izbor kave ,cijena dobra sa obzirom na lokaciju i sve. Okus prosječan , zlatna sredina bi rekli. Dali je utjecala gužva ili nešto drugo na izvedbu ne mogu reći. Probali smo kafenisati dva danaza redom i ista stvar ,korektno bez ikakvih dodatnih superlativa.

USLUGA : sretansretansretansretansretan 6/10

Sa obzirom da sam više puta posjetio ovaj lokal i boravio u njemu na jutarnjoj kavi, popodnevnom zalogaju i večernjem izlasku usluga je pomalo razočaravajuća. Jednom prilikom je čekanje bilo toliko dugo da mislim da bi se hamburger sam ispekao na suncu. Tokom večernjih izlazaka čini mi se da ima mnogo više osoblja i da nekako to lakše ide. Ljubaznost je tu,znanje o proizvodima je tu.
Prilikom rezerviranja stola zaborave isti stol i ostaviti ali događa se svima, valjda . Ima mjesta za napredak u svakom slučaju.

WC : sretansretansretansretansretansretansretansretan 8/10

Toalet je smješten u podrumu lokala ,malo protrčite stepenicama i tu ste.
Nema zamjerke na urednost wc-a . Istl je stilski uređen, sve je na svom mjestu i opet si je netko dao truda.
Zamjerka ide blizini muškog i ženskog toaleta. Ako malo popiješ nećeš vidjeti razliku sigurno.

EKIPA/DRUŠTVO : sretansretansretansretansretansretansretansretansretan 9/10

Pristupačnost ,izgled i stil ovog lokala privlači sve i svakog. Večernji izlasci su nešto posebno i stvarno se možete zabavit i opustiti . Ima što se kaže od šminkeraja do umirovljenika koji se smatraju još mladićima :) . Starih cura,mladih cura,starih mladića ma svega. Nitko se sigurno neće osjećati da ne pripada ovdje. Opušteno bi rekli.

TERASA : sretansretansretansretansretansretansretansretan 8/10

Terasa se nalazi odmah ispred lokala.
Ima dovoljan broj stolova, dovoljno mjesta između stolova . Okolo terase je postavljena svojevrsna žardinjera sa šankom ,ajmo to tako nazvati. Te dovoljan broj šank stolica. Malo zelenila i pokoja dekoracija dižu dojam još malo više.
Minus je kada školarci iz okolnih škola prolete pored terase i unište taj mir i sklad odmaranja uz kavu .Osobno meni iritantno ali ima i to svoje čari je ta neravna površina na kojoj su postavljeni stolovi ,pa se svaki stol pomalo miče ,lupka ali opet to je
kamena cestia iz 18 stoljeća.

RADNO VRIJEME : sretansretansretansretansretansretansretansretansretan 9/10

Radno vrijeme započinje od sedam ujutro. Odlično ,popiješ kavu prije posla , uživaš u pogledu i to se zove dobar početak dana.
Sve dane osim petka i subote rade do ponoći a dane kada su večernji izlasci do dva ujutro. Dovoljno da unesemo u sebe poprilične količine alkoholnih ili bezalkoholnih pića. Taman onako rade kako bi to trebalo biti .Prst gore.

Sve u svemu ovaj pub ,pivnica ,birtija je stvarno dobar lokal koji treba posjetiti i prepustiti se čarima Tvrđe dobre hrane i dobre pive.
Ima sve što je potrebno da se ugodno osjećate ,zabavite i opustite od svoje svakodnevnice.

Broj bodova jeeee 82 /100
Evo imamo novog vodećeg na listi :)
Ubrzo idu recenzije za dva lokala koje su napisane ali čekamo malo slobodne minute za laptopom.
papapa











Oznake: kafici, ugostiteljstvo


- 12:16 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.