Sva bogatstva svijeta varljivi su sjaj. Zemlja je početak, zemlja nam je kraj.

četvrtak, 11.01.2007.

Ljubica i ja

Sigurno ste se pitali zbog čega se ovaj autor već gotovo tri mjeseca nije javljao novim postovima. Ne, nisam zaboravio ovaj blog, niti mi je dosadio. Radi se o tome da sam zadnja tri mjeseca svaki slobodni trenutak koji sam imao, a imao sam ih - i imam - doista malo, provodio s osobom koja mi je omogućila ispunjenje, otjerala strahove, pružila nježnost...

Ljubica i ja
Da, ona ... moja druga polovica.

Moji prijašnji postovi su u pravilu bili potaknuti nekakvim negativnim tendencijama koje sam primjećivao u društvu; i redovo sam pokušavao isticati kakvo bi društvo trebalo biti, kako bismo se svi trebali ponašati. Kada ih sad čitam, i dalje držim da sam bio u pravu u pogledu svega što sam napisao. Ali, uočavam jednu grešku koja se potkrada kroz svaki moj post - želja da sve, baš sve, bude savršeno organizirano i odgovorno vođeno. Lijepa je to želja, ali neostvariva uslijed same nesavršene naravi čovjeka. Svi bismo mi željeli idealne živote, idealne prijatelje, idealne partnere - ali ih ne možemo imati, barem ne u cijelosti. Toga valja biti svjestan i ne treba živjeti u iluziji, tragajući za idealnim, jer ćemo na kraju života itekako, uz gorke suze, shvatiti koliko smo bili u krivu, kad, umjesto da uživamo u nečijim dobrim stranama, i da toleriramo neke loše strane, provedemo cijeli život usamljeni i duboko nesretni, uzaludno se tješeći da je bolje idealno ništa - nego ne potpuno idealno - nešto.

Ljubica i ja
Svjesni svojih mana.

Budite svjesni svoje veličine. Mislite da jeste? Ha! Uozbiljite se! Svi mi ljudi smo samo jedinke, pripadnici samo jedne od živih vrsta na ovom planetu, koji je u svemiru toliko malen, da ga možemo smtrati gotovo beznačajnim. Mladi ste? Ha! Cijelo dosadašnje postojanje ljudske vrste tek je trptaj oka u postojanju vremena. Vaš život je zapravo toliko kratak - da je gotovo beznačajno kratak. Sad, kad znate da ste gotovo beznačajno maleni u beznačajno malenom periodu vremena, jeste li još uvijek tako veliki u svojim očima? Mislite li da je "svijet vaš za osvajanje"? Odrastite, ljudi! Jedino područje gdje svi možemo istinski biti veliki je - nematerijalno. Jedan pogled na prelijepi pejzaž, iskreni osmjeh na licu svog djeteta, nesebična žrtva za voljenu osobu - čine vas golemima u vašoj duši, iako ste toliko maleni, toliko smrtni. Uživajte u životu, u svakom njegovom trenutku, ne podliježite svom mišljenju da zaslužujete najbolje - ne činite si jad sada, ishitrenim postupcima kojima štitite sebe od povrjeđivanja, nadajući se da ćete jednog lijepog dana ipak biti sretniji! Sreća, ma kako mala, ma kako nesavršena, se nikad ne smije odgoditi, u potrazi za nekom većom, boljom - jer vam ta odgoda može biti i zadnje što učinite u životu, vaš zadnji kontakt sa srećom, makar i takvom, nesavršenom.

Ljubica i ja
Maleni... a tako veliki.

Budite svjesni da ste dio čovječanstva. Sve što vi radite odražava se na druge. Sve što drugi rade odražava se na vas. Zato treba širiti pozitivne misli, i treba primati pozitivne misli, te misli - treba dijeliti. Kada ste sami, neovisno o tome koliko energije imate, prije ili kasnije posustat ćete pred zidom problema. Kada ste povezani s nekim, kada imate svoju drugu polovicu, svoju voljenu polovicu - tada imate dodatnu energiju, dodatnu motivaciju- i, vjerujte mi, proći ćete kroz sve nedaće, poput prolaska kroz dugačak tunel na čijem kraju vidite svijetlo - da, tu osobu, izvor vaše energije. Koliko god vi sebi umišljate da ste jaki, da se sami možete suočiti i sa najtežom tragedijom, i da ste sam sebi najbolji pomoćnik, uvjeravam vas da ste u krivu. Dva povezana uma misle bolje od jednog, dvije osobe koje nešto pokušavaju imaju veće šanse za uspjeh od jedne. I tada, kada usred bitke s problemom, pogledate u oči toj osobi koja je svojevoljno i nesebično ušla u vaš rat, samo i jedino zbog vas, i koja je zbog vas spremna u tom vašem ratu stradati uz vas ako treba, vjerujte mi, osjetit ćete iskrenu povezanost i beskrajnu zahvalnost iz dubine duše - i ganut će vas vlastita plitka glupost, jer ste možda toj osobi zamjerali - što nije savršena prema vašim željama. U tom trenutku ta će osoba biti savršena i idealna, i nećete ju više htjeti mijenjati.

Ljubica i ja
Stojimo jedno pored drugog.

Ljubav? Svakako! Uvijek budite u potrazi za ljubavlju! I neka vas ne zavara što vaša ljubav prema nekom nije baš onakva kakvu vidite kod svih drugih. Ne obazirite se na stereotipe ljubavnih veza. Gospodari ste svog života, i ako uistinu želite svoj, unikatan život, nemojte to samo željeti kroz prizmu činjenja nečeg što je "drukčije". Morate biti "drukčiji" u samom začetku, u vašem umu. I zato neka vas ne čudi i ne čini nesretnim što vaša druga polovica ne čini nešto što bi se inače, stereotpno, očekivalo od vaše voljene osobe. Jer, siguran sam - ta osoba ujedno čini i misli nešto što je protivno stereotipu, a ipak je toliko originalno, toliko plemenito, toliko puno ljubavi i obzira, i toliko je - samo vaše. Samo vaše.

Ljubica i ja?

Da! O, da!

VOLIM nju - moju Ljubicu!



11.01.2007. u 00:22 • 1 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.



< siječanj, 2007 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

U potrazi za smislom života

While the sun hangs in the sky and the desert has sand
While the waves crash in the sea and meet the land
While there's a wind and the stars and the rainbow
Till the mountains crumble into the plain

Oh yes, we'll keep on trying
Tread that fine line
Oh, we'll keep on trying
Just passing our time


While we live according to race, colour or creed
While we rule by blind madness and pure greed
Our lives dictated by tradition, superstition, false religion
Through the eons and on and on

Oh, yes, we'll keep on trying, yeah
We'll tread that fine line
Oh oh we'll keep on trying
Till the end of time
Till the end of time

Through the sorrow all through our splendour
Don't take offence at my innuendo

You can be anything you want to be
Just turn yourself into anything you think that you could ever be
Be free with your tempo, be free, be free
Surrender your ego - be free, be free to yourself


If there's a God or any kind of justice under the sky
If there's a point, if there's a reason to live or die
Ha, if there's an answer to the questions we feel bound to ask
Show yourself - destroy our fears - release your mask
Oh yes, we'll keep on trying
Hey, tread that fine line

We'll keep on smiling

And whatever will be - will be
We'll just keep on trying
We'll just keep on trying
Till the end of time

Till the end of time
Till the end of time

(Queen, Innuendo)