just for me

15.09.2008., ponedjeljak

Još jedan sretan :)

Samoj sebi....kako moj stariji sin kaže "nisi stara, ali s pedeset ćeš biti" - utješno ili ne? Ne osjećam se tako, ali godine su tu - prihvaćam vrijeme koje je. Istina da više ne rastem, udebljati se još stignem, ali tu sam negdje blizu pola stoljeća, hehe, kako to čudno zvuči :)

- 08:06 - Ostavi samo za mene (6) - Uzmi za sebe - #

11.09.2008., četvrtak

Sretan....

Kasnim ili ne kasnim, moraliziram ili ne, trubim, a možda i dubim na glavi, a kaj ja znam, pun mi je kufer nekih stvari, ali samo nekih stvari - od toga što je nekome moralno, što nije, do toga da na poslu imam ludnicu koja se polako stišava jer mi je turnus ajme, pa se uz sve to pokušavam prilagoditi svemu i svačemu kao i svima oko sebe.
Kao mama bih trebala biti samo mama. Kao kćer samo kćer. Kao žena samo žena. Kao, bla, bla.....samo....eh, ja sam samo ono što jesam i gotovo, i ne mogu se mijenjati, niti se želim mijenjati, a ne mogu me niti drugi promijeniti.
Normalno je da me brinu mnoge stvari koje drugi možda niti ne vide ili drugačije poimaju ili jednostavno misle da sve može biti onako kako je, tj. onako kako si oni zamišljaju, onako kako su nas oni tada, jednom davno pokušavali naučiti da je. Ne ide to tako jer su tada zadovoljni samo oni koji to i od nas očekuju, oni koji nas pokušavaju vidjeti kroz samo svoj svijet shvaćanja, gledanja, razmišljanja. Ako je netko nešto drugačije zamislio onda i taj netko očekuje drugačiji ishod svega, pa dođe do sukoba jer svi misle da bi sve trebalo biti po njihovom. Svi mi ponekada nešto zamišljamo, očekujemo, kako od sebe tako i od drugih, pa to onda meljemo do kraja, razrađujemo, ne bi li na kraju došli do nekog zaključka, što nije uvijek i rješenje. Iskreno najbolje je pustiti. Puštam. U zadnje vrijeme samo puštam.
Nisam bezvoljna, ali puštam iako me mnoge stvari smetaju, ne reagiram kao prije. Možda je to samo jedna od mojih faza, možda nešto drugo, ne razmišljam previše, ali rješavam ono što trenutno mogu jer drugačije ne stignem. Želim biti zadovoljna i sretna, a to isto želim i drugima. Volim čuti ono što je i reći ono što mislim, pa čak se i posvađati ako treba. Tri generacije je teško pomiriti još teže zadovoljiti, balansiram, ponekada zaista dubim na glavi zbog toga. Imam i ja tisuću želja – neke su vrlo realne, neke baš i nisu, ali briga me, moje su. Samo moje. Postoje i samo moji ciljevi kojih se pokušavam držati unatoč svemu i tu sam užasno uporna, za zabrinuti se. Što ćeš – perfekcionist sam koji samo sebe izluđuje. Možda pretjerujem? Neka, pusti, takva sam. Eh, sada ti složi neki konkretan odgovor na sva pitanja koja me ovih dana polako umaraju, a zapravo i nisu neki veliki problem. Ne ide. Zato i to puštam.
Uživaj, polako, rješavaj sve u hodu, osjeti život i sam trenutak onoga što zaista je. Mislim da je to ono što ipak svaki od nas najbolje zna. Jučer mi je stariji sin navršio 20 godina, ja ću za par dana imati 48, a moji roditelji i dalje muku muče sa mnom. Eh, njihova sam, što ćeš. Tako je valjda svim roditeljima s razlikom naglaska na sam odnos. Mojima i dalje nakon toliko godina nije jasno zašto ponekada želim svoj mir i tišinu, zašto se oblačim tako kako se oblačim, zašto radim to što radim, a ne nešto drugo, zašto volim biti dugo budna, zašto, zašto, zašto....??? Zato jer sam takva. Prihvaćanje nečijih navika kao i pogleda na svijet najteži je dio priznavanja sebe, ali i drugih onakvima kakvi zaista jesu. Želim, želiš, želimo odnose koji će zadovoljiti sve strane tih takozvanih uvjeta, a zapravo ispunjavajući uvjete drugih zaboravljamo tko smo, gdje smo i što želimo. Bezuvjetna ljubav je onaj dio nas koji priznaje sve poraze, sve uspone, sva zadovoljstva i nezadovoljstva, a to je popriličan posao za sve nas. Pokušavam. Vjerujem. Nitko nije savršen. Želje snova kao i želje stvarnosti teško je ostvariti ako nisi samo onaj koji jesi i ako te drugi stavljaju tamo gdje misle da bi trebao biti. Zato budi samo svoj, ono što jesi i ono što zaista želiš biti. Takav si, takva sam. Pusa....

- 23:43 - Ostavi samo za mene (5) - Uzmi za sebe - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< rujan, 2008 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
...samo neka moja razmišljanja u trenucima samoće, tišine i mira,a naporna dana. Poput malog podsjetnika na trenutke koje želim upamtiti, sjetiti se, a možda i zaboraviti. Dnevnik lutanja, traganja i nadanja.