Jure Buric (privatni blog)

subota, 16.04.2011.

PUSTITE SUZU PASTIRI NAŠI?!

Što smo mi to trebali 5. kolovoza 1995. godine krenuti s filharmonijom, pa umjesto s granatama oslobađati Knin milozvučnim taktovima „Ode radosti“?
Konačno – „maske su pale“ – čije ?
Onih bezočnih djelitelja pravde iz Haaga ili ove naše kukavelji s Pantovčaka, obje strane Markova trga i Kaptola?
I umjesto da ZAGRMIŠ Kaptole – ti prvi, jer jesi prvi- ti šutiš!
Umejsto da ZAGRMITE i jasno i glasno stupite u obranu živih, a svezanih heroja domovinskog rata, generale Gotovinu i Markača, i onog mrtvog u čijoj glavi se začela i ostvarila misao o slobodnoj Hrvatskoj, dr. Franje Tuđmana i njegovih pobočnika, Gojka Šuška i Zvonimira Červenka – vi šutite!
A ako i govorite, onda je to jezik koji ne poznajem i srce koje ne razumijem.
Podjednako ste mi jadni i vi što danas govorite, a prije dvadeset godina ste šutjeli i vi što ste prije dvadeset godina galamili a danas šutite.
Svi ste imali prigodu i vremena „sasjeći zlo u začetku“, ali ste šutjeli!
Šutjeli ste kad su bez otpora i prosvjeda putovali transkripti od Brijuna do Haaga, znajući pri tom da se u svakoj uljuđenoj državi tajni dokumenti čuvaju po pedeset i više godina. Pitajte Engleze kad će dignuti oznaku tajnosti iz vremena Bleiburga, a prošlo je više od 65 godina. Samo je pitanje jesmo li mi više uopće država.
Šutjeli ste kad nam bivši Predsjednik, „navodno pravnik“, daje dokumente s Pantovčaka, a aktualni „vrhunski pravnik“ svojim umnim vratolomijama Bljesak i Oluju stavlja pod ingerenciju Haaškog suda.
Kad li tad li za ova svoja gnjusna djela odgovarat ćete ovom hrvatskom narodu. Ima li ijedan živući pravnik u ovoj državi koji će naći pravni temelj za optužbu barem ovog prvog za veleizdaju? A samim tim ukinu mu bezvrijedni ured u kojem svakodnevno troši jednu radničku plaću.
Šutjeli ste i kad je „smešni predsednik“ (tako ga je naime prozvao njegov drug Jović iz Beograda, kad su ga postavili za predsjednika države što nas u crno zavi) o svom prethodniku, pok. Dr. Franji Tuđmanu pričao neumjesne viceve stranim diplomatima.
Šutjeli ste i kad je kao svjedok optužbe u Haagu optuživao, a šutite i danas kad nekima od vas zabranjuju moliti e za pravedan pravorijek suda u Haagu! A zamislite da su vam molitve uspjele?! On se toliko trudio da ih osude a vi mu pomrsiste račune?!
Samo ste i s molitvama zakasnili. Trebali ste ih započeti davno prije, javno i srčano, od onog trenutka kad su na ruke Heroja stavljane lisice!!!
E, da mi je bilo moguće danas, 15. 4. 2011. u 11 sati i 45 minuta zaviriti u „Božji ekran“ i saznati koliko je srca u Hrvatskoj plakalo, a koliko likovalo?
Glumite vi, samo glumite, i onu američku „Ameriku voli ili iz nje seli“ pretvorite u hrvatsku „Hrvatsku mrzi i u nju doseli ili u njoj ostani“ – bitno je da je mrziš.
Pitam vas naši svjetovni i duhovni pastiri, smijete li izgovoriti: „OVO JE ZLOČINAČKI PODUHVAT MEĐUNARODNE ZAJEDNICE PROTIV HRVATSKOG NARODA, PRVOG HRVATSKOG PREDSJEDNIKA, HEROJA DOMOVINSKOG RATA I HRVATSKE DRŽAVE“.
Smijete li?
Pustite suzu, pustite je javno, pastiri naši – nije sramota.
Ne smijete?
E to je sramota!
Bolje šutite, pustite svoje ovce neka one bleje , a vi radije u svojoj raskoši uživajte!
I na koncu, što reći osim: Izazivate mi mučninu kad govorite, mučninu kad šutite, muka mi je i od samog sebe što sam nekima od vas povjerovao i u vas vjerovao.
Ipak, neka kraj bude ovakav: možete se mijenjati i s Njom upravljati, možete je mrziti – ostaje vam gorak okus spoznaje da je to ipak – MOJA – TUĐMANOVA HRVATSKA!

Dr. Jure Burić, ratni povjerenik za južnu Hrvatsku
i bivši zastupnik Hrvatskog državnog sabora

16.04.2011. u 14:44 • 3 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  travanj, 2011  
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Travanj 2011 (3)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

...

Linkovi