Iskrice iz starog panja https://blog.dnevnik.hr/jurcan-piljuh

srijeda, 01.07.2020.

Moja predizborna poruka: „Budite odgovorni, ostanite kod kuće!“

Moja predizborna poruka:
„Budite odgovorni, ostanite kod kuće!“

Pred svake izbore možemo čuti iste floskule, iliti besmislice. Prva je da je izlazak na izbore građanska dužnost. Takvu nam laž i bedastoću uporno nastoje uvaliti, izravno, ili neizravno, redom svi naši političari, sve naše stranke, koje se bore za svoje mjesto u Saboru. Svi oni strepe od toga da se narod konačno opameti i masovno ignorira i bojkotira te njihove izbore.
Jer kolikogod da su bezočni svi ti naši profesionalni lašci i prevaranti, ne bi mogli tvrditi da su od naroda izabrani, kad bi izlazak na izbore bio manji od 10%. Dakle, da glasuju samo stranački poslušnici i raznorazni uhljebi, koji nisu nikakav narod. A ti i takvi doista imaju dužnost izaći na izbore. Jer dužni su se nekako odužiti onima koji su ih uhljebili na kojekakve, nikome potrebne dužnosti! Nažalost, još uvijek imamo prigodu čuti ono: „Idem obaviti svoju građansku dužnost.“ Ma kakva dužnost, hajte molim vas! IZLAZAK NA IZBORE JE MOJE GRAĐANSKO PRAVO, A NE DUŽNOST, koje ja mogu i ne moram iskoristiti. Izbori su dakle, stvar izbora. A BOJKOT IZBORA BIO BI JEDINI UČINKOVIT NAČIN DA SE ISKAŽE PRIJEZIR I NEPOVJERENJE PREMA BANDI LOPOVSKOJ, KOJA NAS DESETLJEĆIMA OBMANJUJE! Prema svima onima, kojima je jedini cilj steći privilegije kakve donose saborske klupe i vlast općenito.
„Ako ne glasujem, nemam sutra pravo pljuvati po vlastima!“- izjavila je pred koji dan jedna naša građanka na radiju. Draga gospođo, GLASOVAO JA ILI NE, JA SAM POREZNI OBVEZNIK. KOJI PLAĆA SVU SILU POREZA I KOJEKAKVIH NAMETA, OD KOJIH SVI TI BROJNI I PREKOBROJNI TRUTOVI, PARAZITI, UHLJEBI, JAKO DOBRO ŽIVE! Za to ih imam pravo pljuvati dok mi se usta ne osuše i psovati, dok me grlo služi!
Je li točno da svaki narod ima vlast, kakvu zaslužuje? Točno je samo ukoliko je tu vlast izabrao. Ako nije, SVAKA VLAST ZASNOVANA NA GLASOVIMA MANJINE JE UZURPATORSKA!
I uoči ovih izbora, ONI KOJI IMAJU IZGLEDA OSVOJITI VLAST, NE NUDE NIKAKVE BITNE PROMJENE, A ONI KOJI IH NUDE, NEMAJU IZGLEDA OSVOJITI VLAST! A pobjednicima ni na kraj pameti nije, svoj četverogodišnji mandat iskoristiti za opće dobro. Da su to dosada htjeli, imali su za to mnogo prilika. A na kormilu ove naše jadne, prevarene, opljačkane, osramoćene zemlje, koja tavori na zadnjem mjestu u Europi, smjenjuju se oni kojima do Lijepe naše nije nimalo stalo. Koja je za njih tek krava muzara, a narod stoka sitnog zuba, apatična gomila s kojom već desetljećima uspješno manipuliraju. E MOJ NARODE, LAŽU TI SVI ONI KOJI TVRDE DA SU DOBRO RADILI I ONI KOJI OBEĆAVAJU DA ĆE DOBRO RADITI! Pa zar ne vidiš, o narode hrvatski, da se oni već sada za guše hvataju, ne oko programa, nego oko fotelja! NAŠI SU POLITIČARI GORI OD SVAKE POŠASTI. STOGA ZA OVE IZBORE VRIJEDI ISTA PREPORUKA: „ BUDI ODGOVORAN, OSTANI KOD KUĆE!“. A ja dodajem još jednu: NARODE, ŽELIŠ LI PROMJENE, IZAĐI NA ULICE, A NE NA IZBORE!
Na kraju, lijep pozdrav svima onima koji nakon ovih izbora budu mislili da su nešto izgubili i onima koji budu mislili da su nešto dobili.

Pula, lipanj 2020. Vlado Jurcan, Pula
Nezavisni politički aktivist - tel. 098 705557

Oznake: vlado

01.07.2020. u 19:42 • 0 KomentaraPrint#^

Iskrice 102

Iskrice 102

„Obogatiti se!“ – američki san. Hrvatski san: „Ići negdje van!“.

Što je to šovinizam, ustaštvo, fašizam? To je kad bi netko, ne daj Bože, objavio postotak „hrvatskih Srba“ koji je 1991.-e stao iza barikada, ili kad bi netko, ne daj Bože, objavio postotak kriminaliteta kod hrvatskih Roma!

„Ne treba izjednačavati žrtve partizana i žrtve ustaša!“- kažu oni „lijevi“. Slažem se! Treba ih što točnije prebrojiti, vjerojatno ih nema… jednako! Samo ne znam, hoće li „lijevi“ to prihvatiti!

„Ugroženi“ Pupovac može u ovoj „srbofobnoj“ Hrvatskoj jasno i glasno izjaviti da su u njoj Srbi „ugroženi“ od kad ta država postoji. I ne boji se nikakve… „ugroze“!

Zahvaljujući korupciji, ipak nismo po svemu na začelju Europe!

Izbor bračne družice je zapravo jednostavan. Ako imaš ljubavnicu, koju ne želiš za prijateljicu i prijateljicu koju ne želiš za ljubavnicu… traži dalje!

Što hoće IDS – ovi „lokalni šerifi“? Da ih država ne pita ništa o onome što rade, a ne bi trebali, ni o onome što ne rade, a trebali bi!

Oni koji uvijek glasuju za istu stranku, zapravo ne vjeruju u bolje sutra, nego se boje da ne bude… još gore sutra!

Što je to „narodna vlast“? To je ona vlast koja živi za narod, a ne od naroda! Primjer? Pa… ovaj… ne mogu se sad sjetiti!

Može li se političarima išta vjerovati? Pa moglo bi se kada bi svoj posao obavljali volonterski!

Pula,lipanj 2020. Vlado Jurcan

01.07.2020. u 19:40 • 0 KomentaraPrint#^

Iskrice 101

Iskrice 101

Zašto se Hrvati toliko vraćaju u prošlost? Ma za to što ni ne naziru svjetlu budućnost!

Otprilike pola Hrvata skreće ulijevo, a pola udesno. Dakako, naprijed se ne vidi ništa!

Ako cijeli život vučeš vraga za rep, zacijelo nećeš uhvatiti… Boga za bradu!

Dilema: Da li glasovati za one koji sve čine da se ne promijeni ništa, ili za one koji ne čine ništa da se promijeni išta?

Kada na izborima glasuješ za one koji ti pašu, budi siguran da će vladati… kako im paše!

Pitam se, pitam se! Jesu li onomad Kurta i Murta zajahivali i sjahivali na konja, ili na magarca?

Što je za vladajuće „Korona – virus“? Pa uz prethodnu vlast i migrantsku krizu, još jedna dobra izlika za sve naše krize!

Stidljivi nešto poneki naši političari. Pa tako jedan izjavio da bi umro od stida da mu se dokaže „muljaža“ oko imovine, a drugi da bi se stidio da nije ništa stekao.
A svi ostali muljaju, imaju i… ne stide se!

Tko kaže da su Hrvati pesimističan neki narod? Pa da nisu optimisti, bi li uopće izlazili na izbore!

Ne očekuj oprost od onoga koji sebi ne oprašta, ni ljubavi od onog koji sebe ne voli!

Tko je prava Hrvatina? To je onaj planinar, koji se najede graha, popne na Dinaru i na sav glas pjeva (i pušta!) onu Tomsonovu …“Vjetre s Dinare.“!

Što je danas Hrvatska? To je Picasova slika u baroknom okviru!

Pula, lipanj 2020. Vlado Jurcan

Oznake: vlado

01.07.2020. u 19:39 • 0 KomentaraPrint#^

Iskrice 100

Iskrice 100

„Svaka je vlast od Boga!“ rečeno je, a i zapisano. Pa dakle i ona koja je za narod… kazna Božja!
Tkogod tvrdi da u Hrvatskoj postoji opasnost od fašizma, osim što je zlonamjeran, podcjenjuje i pamet hrvatskog naroda. Hrvati nisu ni glup, a ni… lud narod (kao neki!). Zna taj narod jako dobro da za naše nedaće nisu krivi neki „drugi i drugačiji“, nego neki drugi i drugačiji… Hrvati!
Sloboda je, kažu tegobna, a nesloboda lagodna. Ja ipak više volim tegobnu i nelagodnu slobodu.
Ateisti su zapravo zimogrozna čeljad, koja usto ni nema sluha. Pa im je privlačnija toplina pakla, od pjevanja anđela u raju.
Narod je uvijek u pravu i kad jednima viče: „Bando crvena!“ i kad drugima viče: „Bando lopovska!“.
Što je zajedničko džeparima i političarima? I jedni i drugi tvrde da su sve što posjeduju stekli sa svojih deset prstiju.
Za posebna prava nacionalnih manjina često se bore i neki koji se ponašaju kao… osobe s posebnim potrebama.
Reče svojevremeno Nazarećanin: „Kad noge opereš, sav si čist!“. A ona stara narodna kaže da od glave riba smrdi. Nema tu nikakve suprotnosti, jer Isus, za razliku od naroda, nije mislio na političare, nego baš na noge!
Što je to „antifašist“? To je zadrto čeljade, koje misli da je svaki Ante… fašist!
Hrvatska je na čelu Europe, hvale se naši političari, iako to zasigurno nije njihova zasluga. Istovremeno je po svemu i na začelju Europe, što zasigurno jest njihova zasluga!
Ljute me oni koji po Hrvatskoj pljuju, ali ne kad nisu u pravu, nego kada… jesu!
Što je zajedničko atletici i seksu? Pa… svaki centimetar je važan!
Što je to ostavka? To je kad, na pr., Plenkoviću padne na pamet, ono što Kujundžiću ne pada na pamet!
Dilema i izbor: siti pas na lancu, ili gladni vuk u šumi? Ej, čekaj malo! Pa što ne bi bio sit i vuk u šumi!
Hrvatska je po razvijenosti uz bok SAD- u. Savezu afričkih država!
Koja životinja simbolizira naše korumpirane političare? Slon! I on je… debelokožac!

Pula, veljača 2020. Vlado Jurcan

Oznake: vlado

01.07.2020. u 19:38 • 0 KomentaraPrint#^

Iskrice 99

Iskrice 99
Postoje oni koji se trude svakome se svidjeti i oni koji se trude svakome se zamjeriti.
Meni se nekako više sviđaju… oni drugi!

Što je to „antifašizam“? U nas je to antihrvatski, jugonostalgičarski boljševizam, odjeven u „tangice“! Sve se vidi, samo se ono najbestidnije skriva!

Sve je više razočaranih IDS – ovaca. Vodstvo im je odustalo, ne samo od „Istre – države“, nego i od autonomije. Prodali su dušu đavolu (čitaj Zagrebu!).
Dragi moji autonomaši, lideri vaši odavno znaju da do fotelje mogu doći samo u Hrvatskoj. A vaši ih snovi odavno ne zanimaju!

Imate li dojam da se ova vlast nije baš pretrgnula oko suzbijanja ovisnosti kod mladeži? Ja sam u to sasvim siguran. Jer dok je naša mladež „napušena“, „nafiksana“, pijana , njihove su fotelje sigurne. Pa takvi nisu ni sposobni izaći na ulice!

Možda tako i treba biti, da su mladi okrenuti budućnosti, kakva god da bude, a starci prošlosti, kakva god da je bila. Ali gdje je tu sadašnjost, takva kakva jest?

Hrvati su oduvijek pokazivali da vole mir, ali da se i u ratu… jako dobro snalaze!

Eh što bih dao da se radi Lijepe naše mogu radovati, a ne tugovati!

„Partija“ nam je obećavala raj na zemlji, stranke isto tako, a Crkva raj na nebu. A Hrvati su poznati kao… dobri vjernici!

Što je to kontracepcija? To je kad se dvoje jejeje…,a ne namjeravaju praviti bebu!

Hrvatska je na čelu Europske unije! Hvala bogu, više nismo na začelju, izgleda! Dakako… izgleda!

Vjernici prigrliše vjeru, agnostici neznanje, a ateisti nevjeru. Tko je od njih najsretniji svojim životom?

Kažu da je griješiti ljudski, a opraštati božanski. Pa što da se čovjek miješa u božje poslove!
Pula studeni 2019. Vlado Jurcan

Oznake: vlado

01.07.2020. u 19:34 • 0 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  srpanj, 2020  
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Srpanj 2020 (5)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi