Judenrat u Zagrebu

utorak, 27.12.2005.

KRAUSOVI FOLKSDOJČERI NAZVALI RABINA DADONA I IVU GOLDSTEINA USTAŠAMA

Na službenim stranicama Židovske općine Zagreb, nalazi se i slijedeći tekst:

22.12.2005
PODRŠKA ŽIDOVSKOJ OPĆINI ZAGREB

Nakon članka u Večernjem listu u kojem Ivo Goldstein i Kotel Dadon traže brisanje zagrebačke Židovske općine iz registra vjerskih zajednica, te brzog i odlučnog odgovora Vijeća Židovske općine brisanjem te grupice iz članstva ŽOZ-a, primili smo velik broj telefonski poziva i e-mailova (preko 300 poziva do 15.30 sati 22.12.2005.) nedvosmislene podrške članova ŽOZ i ne članova sa željom da se tako odlučno i nadalje odnosimo prema osobama koje ŽOZ nanose nesagledivu i nepopravljivu štetu.

Neki komentari su čak išli tako daleko da su rabotu te grupice ljudi na čelu s Ivom Goldsteinom i Kotelom Dadonom izjednačavali s ustaškom politikom u doba NDH-a, što mi ipak ne možemo prihvatiti.


Ovakav bolestan tekst dolazi od organizacije koja za sebe kaže da je
...jedina meritorna za organizaciju i provedbu ...programa vezanih uz vjeru i tradiciju Židova na ovim prostorima.


Naravno, lukavo su se ogradili od ove prljavštine, napisavši mi to ipak ne možemo prihvatiti. Ipak(!) ne mogu prihvatiti...

Pa, ako ne prihvaćate, mein herren, zašto ste onda objavili? Ako slučajno primite anonimni e-mail u kojem piše da je Ognjen Kraus teški idiot, a da u Općini vladaju mafijaši, trgovci oružjem, preljubnici i mujahedini, hoćete li i taj mail objaviti, iako se ne slažete s njim? Ili ga nećete objaviti...a, da li bi to onda značilo da se slažete s tim tekstom?