podravina

PodSesvete Picassa biografija GoogleKarta mail

Promocija brošure Cugovčan - Etnografska zbirka Josipa Cugovčana - Blog.hr

subota, 29.09.2007.

Promocija brošure Cugovčan

27. rujna 2007. je u Podravskim Sesvetama, na imanju Josipa Cugovčana, promoviran novi turistički prospekt «Etno zbirka Cugovčan».
Niti loše vrijeme nije omelo velik broj uzvanika i posjetitelja koji su sa zanimanjem razgledali etno postav, paleontološku i arheološku zbirku Josipa Cugovčana, s preko 3000 eksponata.
Prospekt je izdala Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije u nakladi od 2.000 primjeraka. Dizajn prospekta djelo je Krunoslava Heidlera, koji je uz Sinišu Milašinovića i autor fotografija, a tekst je napisao viši kustos Etnografskog muzeja iz Zagreba, profesor Josip Barlek. O autoru i prospektu govorili su mr.sc. Zdravko Mihevc, direktor TU TZ Koprivničko-križevačke županije, zamjenik župana g. Vjekoslav Flamaceta, veliki meštar Družbe «Braća hrvatskog zmaja» dr. Dragutin Feletar, tajnica Etnografskog muzeja iz Zagreba gospođa Katica Burlic i predstavnik Ministarstva kulture g. Zdravko Živković. Na kraju je župnik župe Podravske Sesvete, vlč.Krunoslav Kefelja, blagoslovio etno kuću i cijelo imanje.
Brošura: Etno Zbirka Cugovčan 2007 (PDF, 5MB)
fotogalerija:TZ KKŽ

cugovcan


cugovcan


cugovcan


cugovcan


cugovcan


tekst i fotografije:TZ Koprivničko-križevačke županije

- 01:55 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>