JJA

nedjelja, 25.10.2009.

Upute za rukovanje - drugi dio

Zao mi je sto ste dugo cekali na tekst. Neko vrijeme sam razmisljala da li da zatvorim blog usljed nedostatka vremena.
Zasad sam odlucila da cu nastaviti pisati, iako mnogo manje nego dosad. Promijenilo se dosta toga u mom zivotu, usljed cega imam manje vremena i manje inspiracije u slobodno vrijeme biti za ekranom.
Prosli petak sam za casual petak obukla majcu sa natpisom (decentnim i sa decentnim otiskom krila na ledjima) - even hell needs its angels. smijeh
Novi sef (novi posao), nema smisla za humor. Majcu cu naravno obuci jos koji put.fino Da ipak nauci malo o humoru.
No kako bi se ipak citali tu i tamo imam jednu malu rubriku iznenadjenja koja nije vremenski intenzivna, a pokazuje cime se jos bavim u zadnje vrijeme. No to u jednom od sljedecih tekstova.
Jos da ispricam jednu sitnicu od petka ujutro. Dogodila se nesreca i nista nije vozilo, rush hour, zet je poslao na svaku stanicu po 10-15 taksija da o njihovom trosku povezu sve na stanici gdje zele. Ja imam godisnju kartu i nije jeftina ( skoro 800 eura sa popustom), ali lijepa gesta.
Eto tako se radi posao.thumbup
Do sljedeceg citanja ostavljam vam ovaj poduzi tematski osvrt.

Upute za rukovanje drugi dio



Da li je o.k. da sam izlazi? Pa ako zelite bezjajcano spolno neutralno bice doma - onda nije. Onda nema sto da mrda. Ili s vama ili nek doma gleda utakmicu. Ako je dobar, dati cete mu da jede cips i necete taj put poceti pricu o kolesterolu. Druga je stvar ako je liku super da izlazi 2-3 puta tjedno do ranih jutarnjih sati, a vi ste doma usamljeni i iscrpljeni od hendlanja klinaca, kuce i co. Ali da tu i tamo zaruzi sa frendovima, ne znam dvaput mjesecno, je normalno i pozeljno. I ja sam bolja zenica kad se malo izdivljam sa curama vani.

O cemu prica sa frendovima? O poslu, firmi. Kad ga frend pita - i kak ide? Ne, ne misle na brak. Nego na job. Mozda ste se sinoc i poseksali kao na discovery kanalu, ali to nece biti u bircu tema broj jedan. Nego posao, mobiteli, sport, tehnika, auti. Kompovi. PC igre. Hobiji. Na kraju kad sve to pretresu, na kraju ide i o zenama. Ali ni upola toliko koliko mi na nasim kavama o njima pricamo (muskarci, cipele, kozmetika, muskarci, liposukcija, djeca, recepti, muskarci).
Da, pogledati ce i guzu konobarice i da ne ispadnu papuca i reci koji vic na tu temu. Ali to je otprilike sve.
U doba moderne tehnike koje niti volim niti idealiziram se svi za sve zivkaju. Strahota. On u supermarketu i cita joj sastojke i emulgatore sa umaka, dvoje koji ce se sad naci na kavu u podzemnoj pricaju mobitelom dok ne dodju do te kave, prisiljena sam biti voajer i silovana nebuloznim razgovorima koji me ne zanimaju. Ne, ne volim slusalice na usi, barem ne vecinu vremena, blazeno ljeto kad zaobidjem sam javni prijevoz. Uglavnom dal da ga nazovem ako je vec ponoc, a on je jos u kaficu?
To vam dodje kao da ste cucku pofuckali da dodje uz nogu. I nista nije jadnije kad on nakon toga poleti doma.
Ne nazivajte ga. Pustite ga. Jer bas i nije gust da je dosao doma samo zato jer ste vi prvo molili za to. A osim toga mamurluk ujutro mu je posve dovoljna kazna.



Jel mu vazan hobi?
Jako vazan. Stalno nesto mora. Zbrinuti obitelj. Pokupiti carape. Mora placati stambeni kredit. Mora biti dobar prema dosadnoj punici. Ne morate nuzno dijeliti sve zanimacije. Mozda je razlog vise sto voli svoj hobi, bas taj sto ima tu par trenutaka mira.


Pustite mu njegovo pecanje, makete aviona, pustanje zmajeva i rafting. Da si ne bi dojadili njemu je bitno da ima neko samo svoje vrijeme. Zene se prvo zale sto muskarce ne zanimaju kozmetika, cipele i co, a kad ih krenu zanimati, zale se sto doma imaju mekusce.wink
Vole li kazaliste? Vole....ma tko ih pita, imaju ga doma ionako svaki dan. No tu i tamo mozda ode s vama, vama za ljubav kao sto cete vi tu i tamo par puta godisnje otici na nesto njemu bitno.

Zasto stalno bulji u taj teve?



Zasto ona surfa stalno? Zato sto ne znaju vise sto bi rekli jedno drugome. Zato sto bi se onda morali baviti sobom, a to bi bilo strasno. Radije gleda gluposti na tv-u i sund nego da vas slusa. Pokusajte napraviti hard core test za vas brak/vezu. Nemojte ukljuciti tv mjesec dana.
Nemojte navecer surfati duze od pola sata. Ili cete otkriti novu kvalitetu veze ili cete napokon otvoriti oci u cemu zivite. Mnogi se pitaju, bez tv svaku vecer, sto da radim onda? Hm kako bi bilo da se seksate? Pricate? Igrate karte. Secete. Kuhate skupa. Citate s pravog papira. Da, da sve one knjige koje kao nemate kad citati. Imate, samo vas nisu prioritet.Kad ste zadnji put ovako u troje ili cetvero?



Kad ste zadnji put kuhali skupa? Ili otisli rano spavati pa ustali ujutro odmoreni i doruckovali skupa u miru?



Dakle ukinite tv i net mjesec dana i to ce stosta u vasem domu razjasniti. Ako on i dalje zeli zadnji srot film koji je vec dvaput gledao, umjesto da ugasi ekrane i okrene se k vama, e onda ste najebali. Oboje.

Kamo na odmor? Ako nije negdje gdje se mora posjetiti familija, muski bi nesto sa motorima, raftingom, gumenjakom. U Nizozemskoj mozete cijele kanale prijeci bez posebne vozacke dozvole. Zene bi plazu i shopping. A ako vas zaista zanima sto bi ga veselilo, dajte da sljedeci odmor sam bira od destinacije do izvedbe, vi se opustite i date se iznenaditi. Sljedeci put ionako smijete vi birati.

Zasto radije izlazi van sa svojim deckima nego sa mnom? Muskarcima su rituali sveti, a cuga sa ekipom je ritual. Ponekad se mora i od vas opustiti. E sad mnogi parovi nemaju love da se ide van sa i deckima i sa zenom, pa muskarac misli o.k. zenu ionako vidim doma, idem sa kompicima na cugu. No zasto ne bi i vi jednu vecer u tjednu izasle sa svojim curama. Onu vecer koju ostajete doma nek za promjenu on kuha. Ili se dogovorite sa nekim parom za druzenje, vjerojatno ce mu biti neugodno reci da nece doci. Muskarci imaju cesto devizu: zene dolaze i odlaze, frendovi ostaju.
Ako nikako vise ne izlazi s vama i ako niste u stanju pricati pola sata sat, a da nije o lovi, kreditu i djeci onda je vas brak suplje drvo. Izvana stoji, kao sve stima, iznutra prazno. U sumi bi ga sumar oznacio za rusenje. Muskarac rijetko ima dovoljno petlje oznaciti kraj. Radije ne talasaju, idu sa frendovima i dalje van i dalje vas ignoriraju ili mozda varaju. Obicno su zene te koje daju zadnji blagoslov propaloj vezi ili braku. Napravite svakako onaj test mjesec dana bez tehnike, bloga, chata, FB-a, bez PC igrica. I serija. Samo vas dvoje.

Zasto ne voli mog frenda? Zato sto u muskom svijetu nema toga; smatrati zensku super, a ne zeljeti je poseviti.
Misli da vas frend samo ceka da on kiksa, pa da vas ovaj primi u utjesni zagrljaj. Vas frend mu je konstantna prijetnja.
Pogotovo ako sam nema frendica suprotnog spola. I opcenito, obicno se pokazu kao dosadni parovi koji nemaju frendova doli zajednickih. I koji sve recenice zapocinju sa mi. Kao da su ulaskom u vezi izgubili svako pravo na individualnost. rolleyes
Zasto mi spusta na tulumima ili veselicama? Zato sto je guzica. Ima komplekse, osjeca se manjkav pa mora barem pred ekipom pokazati tko je gazda u kuci.

Kako do njegove love?



Sto bolji seks, to je muskarac velikodusniji. (feministikinje pssst, rekoh da pisem kako muskarac misli, ne kako bi zene voljele da muskarac misli). No ako je seks super, a on i dalje skrt, onda sto dalje to bolje. I za falsche emancipirane - ako mislite da je emancipacija za vas mala maca, zasto tajite cijenu zadnjih kupljenih cipela? Ili kolicinu kupljenih komada odjece ovo ljeto? Tvrdite da ste svu tu kozmetiku dobile na promo akciji u Konzumu zubo. Emancipirana zena se ne boji reci za svaki svoj trosak jer ga moze sama pokriti.
E sad ako tip ima love, ali trosi na svoj bijesni auto i svoje hobije, a kad je s vama vani dijeli racun po pola onda je pitanje kako ste uopce zavrsile s takvim tipom? Onda ne pasete skupa. Lova sim ili tam.
Ili vi bi novu kuhinju, a on trosi lovu svaki mjesec na tehniku za koju ni ne znate cemu sluzi. Za oboje istovremeno nema love. Mozda mu dopustite da sljedeca tri mjeseca on odreduje sve u vezi love. Ako se medjusobno prepucavate da drugi ne zna s lovom recimo. Znaci pitate ga za svaku sitnicu, svaku kavu, svaki dezic, sve.
Nakon toga se zamjenite. Sljedeca tri mjeseca vi kontrolirate svu lovu. I muljate. Kao zena imate x mogucnosti u kucanstvu ustedjeti lovu (recimo prosla tri mjeseca ste nakupovali zalihe sredstava za ciscenje, paste i ulja) kupili djeci jakne i slicno.naughty Naravno da ce onda trebati manje love za vasa tri mjeseca i ispasti ce da bolje baratate istom. A dogovor bi mogao biti tko se pokaze bolje s lovom on ima pravo odluke za sto se stedi. Nije fer, ali zapravo je ovo trik koji rabe u svim firmama za management i personal pitanja. Business pravila za po doma.
Ili - dogovorite se da stedite za tehniku, a dok se ustedi, za godinu dvije, vec cete ga obraditi. Bitno da se u medjuvremenu stedi za nesto.
Znaci ako vas muz ne zna/ne zeli stedjeti, najlakse ga je motivirati ako stedite za nesto sto bi on rado imao.

Imam li pravo znati koliko zaradjuje? Zacudile bi se ali neke zene uopce ne znaju koliku placu ima muz ili muzevi ne znaju za stvarnu placu zene. Ajmo reci ovako - ako ne znate koliko vas muz zaradjuje nesto je putem poslo ukrivo.
Zasto ne zeli da ja idem raditi? Danas sve manje, ali vidja se jos ako ste dohvatili nekog stare skole. Misli da je ljepse kad netko cuva kucu, sve lijepo sredjuje, nakuhava, licka, te kad dodje s posla umoran i nervozan da ga ima tko smiriti i opustiti. Jer ako i vi dodjete u isto vrijeme jednako umorni, nece mu tko imati gladiti peruskom po guzici.



Osim toga ako ste bili prvih par godina sa djecom doma, nekim muskarcima je pitanje casti da mogu uzdrzavati zenu doma i da ih ekipa ne pita, sto kriza je pa i zena odjednom mora ici raditi? Zapravo se samo boji da kuhanje i co. ne padne na njegova nejaka pleca.

Zasto mu je bijesna makina vazna? Danas je sve uniformirano. I poslovi i klopa i stanovi i zene (ne vjerujete, pogledajte subotom po spici), muskarac koji ionako nema ukusa moze u rijetkim slucajevima izabrati ne znam, kravatu. Auto je jedina oaza gdje njegova individualnost dolazi do izrazaja.



Zena bi uvijek diskutirala o boji, modelu, svemu, on ne zna cemu to, zna njene argumente i ipak nece ni jedan auto osim onaj za koji se vec odlucio. Ona moze izabrati svoj auto, zajednicki bas i ne. Birajte pametno svoje bitke. U zivotu je ionako uvijek tako da jedan vise popusta u drugog, u svemu pa i u kupnji obiteljske kocije.
Ovu donju sliku stavljam za pokojeg zalutalog muskarca ovdje, oni ce prepoznati ovaj tuf tufic.



Jel bi nosio kaubojke da mu dopustim?
Recimo da bi rado izgledao kao tip koji na reklami nosi kaubojke. Jer njemu su one simbol bivsih sretnih vremena. Slobode. Kad je trbuh bio ravan. Kad je kosa bila gusca. Znaci nije to njemu obuca, nego povratak u proslost.
Kako se rijesiti njegove stare odjece? Za pocetka predlazem zgodan clanak Du Tarzan, ich Jil Sander (autorice pise za Cicero).

http://www.welt.de/print-wams/article127075/Du_Tarzan_ich_Jil_Sander.html

Znate onu staru razvucenu majcu, koju ni beskucnik ne bi rado obukao, a koju nije nosio godinama, ali je dan nakon sto ste ju bacili pitao za nju? Dijelite sudbinu mnogih zena.
Imate doma homo romnaticusa. Uz tu majcu ispricati ce vam cijelu storiju sto je kad i sto sve u toj majci. I u onim hlacama mrkva kroja spricanog trapera, da da i u njima je isto radio nesto povjesno. Niste ni sumnjali ne?
Kompromis je da smije zadrzati te komade, ali ne u ormaru u spavacoj. Nego u kutijama na tavanu. Ili ne znam u momackoj sobi kod svojih.
Gore je ako vas je dopao homo messiensis. Taj ne samo da cuva sve i pri tom misli zaista SVE, nego to sve i ostavlja svuda.
Rjesenje je ucjena. Ako ne mice barem 5-6 stvari iz ormara, vama treba novi ormar. Umjesto duplog krila, dvostruko duplo krilo. Hm a takav ne stane u ovu sobu? Treba vam nova soba....skuzili ste.wink

Jel dobar tata? Da vidimo.
Zna li za pocetak kako se zovu best frendovi vase djece? Koje su im omiljene igre? Zanima li se za djecu, prica li s njima, provodi li vrijeme s njima i bez da ga to eksplicitno tri puta pitate? Potice li svoju djecu, jel im uzor? Da bi mu sve ovo omogucili nemojte igrati nezamjenjivu savrsenu mamu. Nemojte, radi dobrobiti svoje djece. Ostavite djecu i tatu sto vise same. Neki tate se tek bez budnog oka sokolovog ohrabre biti pravi tate. Pise da dobar otac razgovara sa djecom. Vas doma ne? Sto ga u tome sprecava? Tv? Maknite tv iz boravka.
Jel uzor? To ne znaci da mora danas prestati pusiti, ali ako je pijan par puta na tjedan ne, vas obiteljski dom nije klinka za odvikavanje.
Uzor je i kad sa vama postupa sa ljubavlju i postovanjem. Jer tako ce se oni kasnije ponasati prema svojim partnerima. Djecja psihologija govori o pasivnom zapostavljanju/zlostavljanju djece kad djeca gledaju odrasle u redovitnim svadjama i agresiji. Dobar tata je tata koji ima strpljenja, koji nije 24/7 nervozan i zeli da ga svi ostave na miru.



Sto sa svekrvom?
Nju rjesava on. Mama ce sincicu oprostiti. Vama nece. Svatko se brine za svoju obitelj i da se ista korektno ponasa.

Zasto misli da sam samo ja zaduzena za odgoj djece? Zato sto on donosi lovu doma, zato sto mu je tako jednostavnije i zato sto mu dopustate. Logicno je da odgaja vise onaj tko ima vise vremena.
Zasto ga djeca ne postuju? Kad djeca ne postuju tatu tu i mame imaju svoje prste. Ili brak roditelja bas i ne funkcionira, mozda ste pred djetetom ili prijateljicom rekli nesto cinicno na racun muza. Ili u bijesu kazete - tata je tako glup. Ma da? Pa sto ste onda s glupanom imali djecu?

Zasto ne znaju slusati?
Ma to vam se samo cini. Oni mogu savrseno slusati. Sportskog reportera. Sefa. Vas ne slusa jer ga ne zanima sto pricate. Imaju ugradjeni filter u glavi. To jos odavno. Kad su u lovu na bizona morali odvojiti bitne od nebitnih zvukova. Lov na bizona (sef i placa) su bitni zvukovi.
Zasto zaboravljaju sve? Pa zato sto nisu ni slusali kad ste im prvi put govorili.zubo
Zato sto su to nevazni detalji i zvukovi. Zene u policijskim iskazima slove za opseznije svjedoke jer ce opisati najsitnije detalje.

Zasto ne vide maslac u frizideru?



Ne vidi. I tocka. Zena vice iz druge prostorije - lijevo od marmelade, druga polica odozgora. Aha, sad vidi. Zato sto je ona uvijek maslac donosila. Gdje ga je spremala bolio ga dzon (ne nije bioloska disfukcija inace bi muskarci koji zive sami umrli od gladi).
Zasto prozdiru hranu? Ovo se odnosi na starije generacije. Nase oceve. Zato sto kad su bili mali nije bilo puno hrane i onaj tko je prvi pojeo prvi bi dobio repete. I zato sto je jedenje u funkciji sitosti i sto prije pojedes prije si sit.

Zasto ne mogu raspremiti sudjericu? Zato sto se rade Englezima. I sto kod nekih zena to prodje. Mislim u garazi im je alat sortiran, ako se bave hobijem objekt obozavanja sortiran po modelima i boji. Znaci mogu. Ali nece. On je faca, on ne trosi vrijeme na banalnosti. Ako se ikad i primi sudjerice to ce tako pedantno izvesti, da tu jos ide jedna salica, a tu ce se stisnuti tanjuric, da zasjeni vas svakodnevni trud oko iste.



Jel dobro kuham ili me samo tjesi? Testirajte. Pitajte sto mu je sve mama kuhala. I kuhajte danima samo to. Ako se odusevi, dosad ste kuhali sranje. Ako pita kad cete opet krenuti sa svojim jelima - bingo!cerek

Domace strudle, domaci rezanci, gibanica, fasiranci, pohani picek, punjene paprike, zapecene palacinke sa vrhnjem. Skupite li se barem jednom dnevno svi za stolom uz manje ili vise delicija? Jel vam bitno skupiti obitelj tako? Bez tv-a i mobitela.

Jel primjecuje sto oblacim? Da. Ako nista ne kaze, nema primjedbi. Ako kaze, pa... cuti cete. Muskarac ne gleda cesto svoju zenu. Najradije ju gleda za doruckom s druge strane novina, do sebe na sofi navecer i poslije ispod ili iznad sebe.

Zasto ne cuje pipu koja kapa u kuhinji? Princeza na zrnu graska je isto bila zena, zar ne?

Jel mu smijem kontrirati u svadjama? Pa ionako cete, zar ne?
On ce prebaciti na cinizam. Glas ce se stisati, opservacije ce biti uvredljive i ostre poput noza, zena ce eksplodirati. Onda ce on reci - pa sa tobom se jednostavno ne moze razgovarati! Ako vam je stalo promicati svoje ciljeve, svadja je los taming za isto. Probajte pred seks. Tada muskarci posebno dobro cuju.



Osim toga diskusija nece trajati dugo, jer nema on vremena za gubljenje sad, osim toga neposredno pred seks nije mentalno u stanju s vama diskutirati sve i da hoce. Musko nema sanse u verbalnim konfliktima. Zenski mozak ide cik cak cik cak, dok ju on ulovi po temama - izgubio je odavno.

Zasto ne spusta wc dasku. A zasto bi? Ionako ce ju morati dignuti kad ide sljedeci put pisati. Osim toga zarobljeni u modernom robovlasnistvu, jedino im je taj vid pobune jos ostao. S time protestirao potiho - ne, nisi me sasvim ukrotila. Ne bi bilo lose nabaviti wc dasku koja 30 sekundi po pisanju kaze: stari, zaklopi me, inace ce ti opet rospijati.

Sto mi presucuje? ONS. I skrivene erotske zelje. Nazalost. Da ste se udebljali. Da vam se vidi celulit. Da vam je seks prije klinaca bio bolji. Da skica druge zene. Svoju ljubavnicu isto. Njegov strah da ne zakaze kod seksa. Cinjenicu da je u firmi zadnja rupa na svirali.

Zasto se iza njega mora uvijek pospremati? Zato sto je njegova mama uvijek tako. Jer se njegova bivsa nikad nije na to zalila. Pa ni vi u pocetku veze kad ste pocinili kardinalu gresku i zeljeci ga impresionirati radili sve. Jer je kao dijete stalno bio teroriziran spremanjem sobe i sad kao veliki ima pravo pobuniti se. A zasto njega nered ne smeta, a vas da? Jer ste preuzeli ulogu njegove mame. Strasno, da znam.

Zasto si umislja da zna bolje sa tehnikom nego ja? Stvarno zasto! Zato sto u medjuvremenu zene zaradjuje jednako ili vise od muskaraca, ne kuha im se, ne pegla im se, a pivu donose jedino jos u reklami, a i tu prvo za sebe otpiju gutljaj. Ovako ispada vazan pred vama, ima nesto sto samo on moze. Pustite ga u tom uvjerenju. Dobro ce ciniti vasoj vezi.

Jel ga zanima kako sam provela dan? Pa...bas i ne. Zene bi uvijek komunicirale, muskarci bi uvijek malo mira. Ili zamislite sljedece (emancipirane pssst....doci ce i tekst za vas), vi ste na super poziciji, recimo uspjesna zena pilot, ili manager meganacionalne kompanije, radite puno, o vama ovise zivoti. Dolazite doma. Muz izlazi iz kuhinje, skida pregacu i prica vam traceve iz susjedstva. Vi ne kazete u pravom trenutku - ma da, sto ne kazes?! I vec imate rat. Jel ugodna misao?

Nemojte ga ispravljati pred ekipom. Tipa prica vic i krenuo je od kraja ili prepricava neki vas zajednicki dogadjaj. Mozete ga ispraviti nasamo. Ali dajte da bude faca pred drustvom. Ni vi ne bi zeljeli da on ispravlja vase price. I ne nemojte mu nika du javnosti skidati mrvice sa usta ili skidati perut sa kosulje. Osim ako ne zelite da vas smatraju njegovom mamom.

Smijem li mu davati slatke nadimke? Udvoje ce vas jos i pretrpiti ali u ekipi? Ajde ljubavi i najdrazi jos moze proci. Ali medvjedicu, zecicu, pilence, sunce i slicno. Ne ni jedan muskarac ne voli biti tako oslovljavan u javnosti, onaj koji se ne pobuni je samo papuca koja se konflikata jos vise boji od nadimaka. Privatno mozete masti i perverziji dati na volju.
Ali kad lika od dva metra visine i podosta kila pred frendovima zazovete sa zecicu, mogli bi se dogoditi da vam kaze - ako me jos jednom tako nazoves, najdraza moja odoh ca.
Mislim lik ima i svoje ime, zar ne?

Kako da postane vlasnik dobrih manira? Protupitanje. Zasto uopce ima lose?
Nije ga mama bolje naucila, u vezi je odjednom zaboravio dobre manire ili ne koristi ih da vas isprovocira? Ako ga mama nije bolje naucila, nema tu kruha, kako je dosad zivio tako ce i dalje, ako ih je izgubio u vezi, ocito misli da se vise ne mora truditi oko vas. Opustio se? Mozda ste se i vi opustili? O.k. mozete se derati i ljutiti na ovaj tekst, samo kome to pomaze?



Vise pomaze povesti jedan iskreni razgovor sa sobom. Nek je ovaj tekst namjerno zaostren, jer takav bolje privlaci paznju od nekog diplomatsko politicko-korektnog. No ako je on odjednom izgubio manire i prdi pred vama, neopran sece cijeli vikend okolo i ne pere zube vikendom, mozda ste i vi u necemu popustili? Mozda ste se oboje opustili, a vidite samo propuste one druge strane?
Jel pricate otvoreno, volite se tjelesno, ima li razloga tretirati vas kao kraljicu? Kakvi ste prema njemu? Dal hrpa vesa, omiljena serija i kava sa susjedom reziraju vas odnos s njime? Kako da vas on postuje ako se sami ne postujete? Ako je dakle u pitanju razlog broj dva onda je brak u krizi. Aranzirali ste se. Uzeli zdravo za gotovo. Svejedno vam je.

Zelite promjenu? Pocnite od sebe. Zapusten je? Sredite se, sport, frizer, nokti. Dere se na ljude oko sebe, budite posebno kulturni i servilni. Muskarci su ponekad kao i cucki i najbolje uce kad im se pokaze sto se od njih ocekuje.

Kako ga dobiti da vise radi po kuci? Jer sposobni jesu. Kad muskarac cisti to ide cak cak. Ucinkovito. Muskarci vole svoje oblasti. Revire. Recimo auto je njegov revir. I garaza. I smece. Dakle ne ocekujte da apstraktno pomaze i da vidi kao i vi kad treba usisati, popeglati, d aon to uoci. Nego se dogovorite da preuzme jednu stvar za stalno. Ako nece, nadjite posao gdje vas nema veci dio dana, tad bas i nema neki izbor.

Kad ce mi dati da i ja vozim, a on bude na suvozacevom? Mozete apsolvirati HAK-ov poseban tecaj za voznju u opasnim uvjetima.
Mozete mu objasniti prednosti, on smije popiti pivu dvije, vi vozite. Sto ne znaci da nece opet kociti na suvozacevom. To imam i sama doma. Sa njegovim briznim pazi, koci (nula kaznenog boda iza sebe, nula nesreca, nula prekracenja brzine, samo dosta kazni za pogresno parkiranje zubo) dok nisam jednom stala bogu iza nogu, zamolila ga da izadje i odvozila sljedecih 300 km do doma u tisini. Od tada je mir bozji.



Zasto nikad ne pita za put? Ma znao bi on kuda i gdje da niste brbljali dok je vozio. I krivo citali kartu. I sad ga tjerate da pita, vidljivo je, nekog tko pojma nema i prizna k tome da ne zna sam naci put. Nema sanse. On to cita - gle ni voziti ne znas, ni adresu naci ne znas. Jesi jadnik. Sto ti uopce mozes.
Kad kazete, ajde pitaj nekoga, ma mozete mu odmah i jaja odrezati isto je.
Zato sam ja mudro sutjela jednom kad smo dva sata trazili kucni broj i vrtili se po istih 10-ak ulica manjeg mjesta. Za to vrijeme se ohladio rucak i njegovo omiljeno jelo.

Zasto pije? Jer narkotizira neke konflikte u njegovom zivotu. Neke nesigurnosti. Probleme. A znate da pije previse, kad pije vise od svojih frendova, kad ni sa jedne cuge/izlaska pa i dnevnog ne dodje trijezan, kad pije i sam doma.
Kad se ne moze opustiti bez da navecer popije nesto. Alkoholizam ne znaci enormne kolicine nego redovitost konzumacije.
Zelite znati jel ovisan? Dogovorite se da cetiri tjedna nista ne pije. Ako uspije, mozete biti mirni. Plus, vjerojatno vam je sekusalni zivot u medjuvremenu ozivio. O.k. ipak je Balkan Balkan i tamo muskarci uglavnom popiju koju pivu, to je ( pripadnici AA molim zadrzite za sebe sto mislite) o.k. Piti svaki dan i biti pripit nije.

Zasto ne razgovara vise sa mnom? Sa vama je iz navike. Ne zanima ga sto imate za reci. Ne drzi puno do razgovora. Ima drugu. Introvertiran je tip. Ne zna kako razgovarati. Boji se da hocete nesto od njega. Boji se da ce mu nesto sto vam ne zeli reci izletjeti. Ionako stalno dajete do znanja da sve znate bolje. Zapravo zelite li da sa vama razgovara ili da vas saslusa?
Naime vecina zena kad kaze ovo prvo, misli ovo drugo.wink

Zasto tako nabija gas?
Sigurno ne jer mu se zuri. I zadnja budala zna da je usteda vremena zanemariva, ali rizik ozljedjivanja sebe i drugih velik.
Ne svidja vam se fotka? Ni meni se ne svidja kad neka budala nabije gas, a ja sam na cesti.



Ma on samo zeli biti faca. King of the Koppel kazao bi Dieter Bohlen. Ako ne znate tko je to, smatrajte se sretnima. Kad nabija gas, ima neke deficite koje nastoji zakrpati. Jel nula na poslu? Jel ga vi tlacite? Jel bez prebite pare? Jeste mu utuvili u glavu da bi u svakom pogledu bio sirotinja bez vas? I onda takva osoba sjedne za volan. Nazalost.
Konacno moze biti frajer na pet minuta. Produziti spolovilo. Pokusajte poraditi na vasoj vezi. Na opustanju. Nece mu se dati stiskati gas, voziti ce polaganije kako bi mogao staviti ruku na vase koljeno.
Sazetak za one kojima se nije dao citati cijeli odlomak: on nabija gas = ima probleme = misli da je nula = kad juri, misli da je netko i nesto = sad dolazite vi = ti ne moras nabijati gas, ti si faca ionako = skida nogu sa gas pedale.
Stavlja ruku negdje drugdje.

Zasto mi uvijek pametuje?
Mozda vam zeli najbolje? Mozda zaista zna bolje? A mozda je magarac koji na vama lijeci komplekse iako, hvala na pitanju, sve imate lijepo pod kontrolom. Imam prijateljicu. Ajmo je nazvati Sanja. Sanja je doba frendica. Ugodna osoba. Ali ljubavna karijera joj je obiljezena kretenima. U nizu njih naletjela je i na jednog sasvim o.k. lika, dobro izgledajuceg, koji ju je konacno postovao, bio pazljiv, konanco neki tip koji ima posao i cije dugove ne placa. Koji ju ne vara. Ali on je njoj bio dosadan. Onako sve super i sve pet, ali ne pali se na njega. Pali se na tipa koji ju opet vara. Svi mi znamo jednu takvu Sanju. Sanju koja je dovoljno pametna, ali da da joj pametuje netko tko od nje radi budalu. Nekad je sve to nas izbor, jer dobri decki nam nisu napeti. Eto zato vam pametuje. Jer mu dozvolite.

Kako da ga tjesim?
Saslusajte ga, tako. Zagrlite ga. Kad izgubi njegov nogometni club. Kad skrsi svoj dragi oldtimer. Ionako muskarac place svega par puta u zivotu. Kad se rodi njegovo dijete, pogotovo ako je pri porodu prisutan. Kad se nesto uzasno dogodi djeci. Kad mu umru roditelji. Ako mu doktor predvidi samo jos par mjeseci zivota. Mislim tko tad ne bi plakao?
I naravno kad izgubi njegov club. I na vasem grobu bi plakao, ali tako morbidne ideje necemo rasclanjivati. Sve skupa (nadajmo se da navija za neki solidan club) rijetki petki kad za promjenu usutite i samo budite tu.



Kako da ga razveselim? Pa...za to ne trebate izdvojiti ni novcica. Samo ne zanovjetajte i upraznjavajte core business. Ako mu bas zelite nesto kupiti, klonite se medeka, cmoljavih cd-a i ostalih stvari na koje ni postena zena ne pada, a kamoli muskarac. Proucite sto mu je strast, modeli aviona, jedrenje, biciklizam? Pomucite se kupiti na tu temu nesto zaista rijetko, mozda naruciti preko neta, neku posebnu navigacijsku kartu ili model aviona koji se ne prodaje vec godinama. Dugo ce vam to pamtiti. Ne, odjevni predmeti i novcanik nisu stvari koje ce dovesto do iskrenja njegovih ociju. To vise kupujete sebi. Da vam bude skockan kad ga pokazujete frendicama.

Mozda ste citajuci ovo upravo skuzili da imate super tipa doma. Poljubite ga. Tek tako. I ne za boravite na core business.


Jednom ce doci i tekst iste tematike ali iz zenskog kutka. Bolje da ne obecajem nista jer ne znam kad.

- 21:27 - Komentari (11) - Isprintaj - #