JJA

èetvrtak, 27.11.2008.

Kozmetika

Razlog mog nejavljanja nije ponovni pad u kontejner, ne, nego dobar socijalni zivot, nazalost bolestan Lucky (o tome u nekom od posebnih postova), sad smo laksi za dosta stotina eurica ali izgleda da ce prezivjeti, bila sam na jednom porodjaju i bila mi je izuzetna cast, radim preko svake mjere i vremena za blog je sve manje. Ali taj info dio na kraju, iza kozmetike. Zasad samo da se Lucky i ja obozavamo i da boljeg match-a nije moglo biti, tako vesela, otvorena i drustvena maca je nesto savrseno za mene.

Kozmetika za dom, pa malo one za nas, imam nesredjenog teksta o kozmetici preko 60 stranica ali nikako uloviti vremena i upriliciiti to u blog editoru dakle rubrika kozmetika ce ocito zivjeti jos dugo vremena. No danas cu pisati o tkz. budget kozmetici ili onoj povoljnoj a dobroj. O kojoj i inace pisem, pa cete neke proizvode prepoznati, ali ovaj put posebna tema samo za njih.

http://www.froschoase.com/

link na proizvod

Relativno skepticna u vezi tih razno raznih mirisa a da nisu etericna ulja, jel sam znala uci u domove gdje je onda svaka prostorija mirisala svoju pjesmu i sve skupa je
mirisalo na glavobolju, odlucila sam dati sansu inace kvalitetnom frosch-u. Ovaj proizvod nazivaju tkz. Wellnessprodukt. Iz linije Frosch Oase, na trzistu oko godinu dana u nekoliko mirisnih nota. Bocica je divno neutralna i jednostavna, zaista nesto sto na nenametljiv nacin moze biti prisutno u svakom ambijentu. U bocici je 100 ml tekucine i miris mozete regulirati u 10 stupnjeva sa pripadajucim stapicima, sto vise stapica u bocici to je miris intenzivniji. Stapici su od bambusa i nijeznija su varijanta od onog spreja koji automatski reagira na vase pokrete i sprica sinteticki sprej po okolini i u nasem slucaju plasi jadnog macora. Ako cete direktno bocicu pomirisati mogli bi pogresno zakljuciti da je to prentenzivan miris, ali nije, onaj koji stapici otpuste je upola slabiji i u mom stanu mirise jedva primjetno svjeze, u mom slucaju na lemon grass. Ima i lavande i zimska cimet verzija. Dosta su vam tri bocice za citav stan od nekih 90 kvadrata, ja sam zapocela sa jednom, pa kupila drugu nakon sto mi se efekt svidio.
Volim u stanu jednu mirisnu notu pa sam stavila jednu bocicu u wc, drugu u kupaonu a trecu u boravak. Cijena je oko 5 eura i bocica traje preko 2 mjeseca.

Sampon SP od Welle System Professional u Douglasu 13,95 kod mog frizera 10, 20 eura. Cak sam mislila da su kvartovski frizeri skuplji, ali nisu, 250 ml



Na prvom mjestu je sodium laureth sulfat jednostavno kao cleansing sastojak. Tko jos ne zna o blagim i manje blagim deterdzentima nek potrazi moje stare tekstove
http://jja.blog.hr/2007/06/index.html#dan8, no skraceno, ovo je sastojak kojeg nazalost prerijetko ima u samponima i cesto za zamijene njegovim agresivnim bratom. Na drugom mjestu je jedan jako blag tenzid - cocamidopropyl betaine, u svakom slucaju blazi nego neki drugi iz slicne grupe. E sad ovo su dva najvaznija sastojka koja dobar sampon mora imati - dakle da je blag. Sve ostalo tipa boja, mirisi i egzoticni sastojci su samo sminka koja ce vas zavesti ali vam nece pomoci. Ima i nesto malo sodium salicylate (BHA) ali jer nije kisela forma iste, nema peeling efekt sto bi i bio nepozeljan sastojak u samponu za obojanu kosu. Ima i limunske kiseline ali jako malo i u ulozi je parfema.

Firma Alcina, proizvodi za kosu. Liniju cete naci po frizierskim salonima u Njemackoj.



Alcina Pflege Creme (serije su oznacene slovima abecede, ovo je linija E kao Efekt-Pflege), dakle kremasti regenerator koji se ne ispire, 50 ml kosta oko 12 eura. Prvi sastojak je cyclomethicone koji se stavlja jer omeksava kosu da bi se lakse rascesljala, hidratizira ju, cini podatnom blagom, i ostalih pet sastojaka su svi za hidratiziranje suhe kose, nisam nasla ni jedan "los" sastojak a da bi bio zastupljen u nekim zamjetnim kolicinasma ali meni ova krema nije bila dosta efektna dakle najbolje radi na masnoj kosi kojoj treba njege. Proizvod NIJE za suhu kosu.
Dakle na masnu ali nikako na korjen kose, nego 1/3 od korjena ostaviti bez icega aostatak kose tretirati kremom.

Vrse li retinoidi peeling?

To se pitaju mnogi koji kupe posebne okolocne kremice sa vitaminom A, u posebnim medicinskim tubicama. wink Pogotovo jer vam na reklami i prodaju da ta preskupa kremica moze, jel, sve. Retinoid je jedna od formi vitamina A. O tome sam pisala davno jedan od najpoznatijih je tretinion za koji vam treba recept,
http://jja.blog.hr/2006/04/index.html#dan28 link na moj stari tekst.

Ako je vasa koza stradala jer ste se prekomjerno suncali, pa je suha, naborana ili patite od akni a presli ste tridesetu mozda ste vec culi za Retin-A, Renova, Differin, Tazorac i jos neke.

Aktivni sastojak je jedna od formi retinoida bilo tretinoin, adapalee tazoroten itd. Iako ovo zvuci pomalo dosadno i laboratorijski, ako vas zaista zanima sto radi i ne zelite sljedecih 20 godina nasjedati na lazi u reklamama, moj vam je savjet da odvojite par sati i informirate se o osnovama anti age kozmetike, kako bi bili osvjesteni kupac.
Dakle prouciti malo sto ovi nabrojani sastojci rade, a sto ne rade. Peelinzi kao AHA ili BHA skidaju povrsinski sloj koze, mogu popraviti izgled pora, retinoidi ulaze dublje, u povrsinski sloj derme, gdje se proizvodi nova koza. Retinoidi komuniciraju sa koznim stanicama i poticu ih na normalan razvoj. Dakle NE pilingiraju. Jednostavno kozi prenose poruku da se obnavlja zdravo a ne sa nekim koznim oboljenjima. No ovi proizvodi mogu za nuspojavu imati suhu zacrvenjenu kozu lica. Sto nije eksfolijacija ali cesto zamjenjena za istu zbog naoko istih nuspojava.

Dakle ako koristite takav proizvod i koza vam je svo vrijeme jako suha i reagira crvenilom, tada vam proizvod ne odgovara a ne da se nesto "dogadja" i da proizvod radi. I naravno uz retinoide UVIJEK ide SPF kako bi podrzao mladu kozu da ne bude ostecena eskpresno.
Zajednicko kemijskih peelinzima i retinoidima je da imaju privremeni ucinak, tako dugo dok ih koristite. Kad ih prestanete koristiti, koza moze opet imati probleme koje je imala prije. No nista ne govori protiv redovitog duzeng koristenja.

Mitovi u kozmetici: suha koza je dehidrirana koza jer nema dovoljno vlage u kozi ili jel pijete premalo tekucine.



Novije studije su pokazale da mjerivsi kolicinu vlaznosti u suhoj i normalnoj kozi nema drasticne razlike, a suha koza koju overdozirate hidratantnim kremama pogotovo zimi – moze reagirati jos gorom reakcijom. Ako ne vjerujete da previse vlage nije dobro za kozu, pogledajte kako vam koza izgleda nakon sto ste bili pola sata ili duze u moru. Obicno suha koza nema manjak vlaznosti nego manjak sposobnosti tu vlagu zadrzati i to treba biti cilj kod pomoci.
Dakle popraviti vanjsku zastitnu barijeru koze. To bi znacilo izbjegavati suncanje, solarij, bilo kakve agresivne sastojke, isusujuce tonike i pusenje. Nalijevanje vodom nije rijesenje, inace bi si mogli ustedjeti sve te silne kremice i piti nekoliko litri vode na dan i to bi bilo sve.

VASELINE Intensive Rescue Moisture Locking Body Butter

, 5 eura za 240 ml. Ima petrolatuma, glicerina, silikona i voska. Odlicno kod izrazite zimske (sezonske) suhoce koza od vrata nadolje.



BIOTHERM Biofirm Lift Lifting and Firming Treatment, for Dry Skin (50 ml za 66 eura). Nema u ovoj ponosnoj cijeni nikakvog face-lifta. Solidna kremica (nista revolucionarno) i jos k tome u teglici, Ubrzava kratki uvijek trajanja osjetljivih sastojaka.



Burt’s Bees Beeswax Lip Balm, cijena nekih 3 eura, najpopularniji proizvod ove firme ali nije dobar jer sadrzi iritirajuce i isusujuce ulje peperminta, paprene metvice, samo zato sto je nesto popularno ne znaci da je dobro, nego da ih je mnogo nasjelo na natural flair ove firme.

Visible Lift Line-Minimizing & Tone-Enhancing Under Eye Concealer SPF 20, L’oreal za 8 eura. Dobar korektor sa titanij dioksidom za SPF sastojak. U formi klik olovke, izabrali su sastojak sa malo alergijskih reakcija, dakle dobar za bas oko ociju.

Skin Genesis Pore Minimizing Gel Cleanser
L’Oreal, 240 ml za 7 eura. Prodaju ga kao novu generaciju clansera, sa BHA (sto vam naslov nece reci, pa cete izaci na sunce i dobiti flekice od tonika), proizvod nema nista novo pod suncem osim iritirajuceg mentola.

Serious Skin Care - plus: nudi na svojim stranicama kompletnu listu sastojaka, ima neke dobre cleansere, serume sa retinolom i neke solidne primere.
http://www.seriousskincare.com/ i link.

Slabosti: mnostvo proizvoda u kojem je tesko izabrati bas ono sto nam treba, nema nekih opcija za kozu sa aknama, nazalost mnoge kreme pakirane u teglici, nisu najjaci i kod linije proizvoda za suncanje, peelinzi su im tako tako, samo za kozu iznad 40-te imaju 20-ak proizvoda i tako desetak kategorija. Proizvodu se prodaju preko Home Shopping-a TV, kojeg ja interno medju znancima zovem skracenicom shit. zubo Sto ujedno i govori sto o istome mislim.

Firma potjece od jedne kozmeticarke i jednog bivseg fotomodela Jennifer Flavin-Stallone, Evo tete, ja jo bas ne vjerujem da ovakav izgled ima samo od kremica.



Link 1.



Sa svojih 41 godinom.

Link 2



Poceli su sa proizvodima za kozu sklonu aknama. Kako je obitelj Stallone rasla (troje djece, pogledajte liniju wink) tako je rasla i ova koz. firma. I da bi imali koliko toliko solidnu njegu treba vam barem 10-ak proizvoda jer vitamin e je u jednoj kremi, maslinovo ulje u drugoj, u svakoj je jedna dobra stvar umjesto 3-4-5 dobrih stvari. Ima dosta proizvoda sa peptidima. Prije godinu dana je Flavin-Stallone osnovala i Seriesse brand po sistemu multilevelmarketinga.





Po principu Amway-a prodaju se neki proizvodi Serious Skin Care-a i dodatno proizvodi Seriesse brand-a. Sto nas ostavlja skepticnima, ako prva linija ima sve sto njegovanoj zeni treba, cemu potreba na jos jednom koz. firmom?

www.seriousskincare.com

Crna lista: Aveeno Ultra-Calming Night Cream
15 eura za 45 ml , napravljen da smiri osjetljivu i iziritiranu kozu, zasto onda sadrzi toliko puno alkohola??? I Mutterkraut ekstrakt (ne znam hrvatski prijevod) koji je poznati alergen. Navodno ima protuupalna svojstva ali to imaju i neke druge biljke a bez losih nuspojava.

Ima osoba koje su se uspjele uvjeriti da njihovo lice ne podnosi nista osim izrazito skupe kozmetike. Kako su se u to uspjele uvjeriti, ako pojma nemaju koje sastojke njihova chanel krema uopce ima (i kako lose uostalom!) je misterija. Meni vuce na manjak samopouzdanja pa se kroz ekskluzivitet bocica u podstanarskoj kupaoni pokusava nadograditi ego i osjecaj "netko sam", vazan sam, za mene je samo najbolje dovoljno dobro. A da pri tom redovito stavljaju stetne i lose sastojke na lice, upakirane u preskupe bocice sislay-a, decleora i ostalih.
Kad ih pitate sto je to tocno dobro u tim kremama, ne znaju. Jer ni teta u parfumeriji nije znala, ali ce visoko dici nos kad ju jedna mlada kemicarka pozeli ljubazno uputiti u vlastitu zabludu.
Meni nepojmljiv osjecaj poremecenih odnosa sa realnoscu je kupiti kremu od 400 kuna (ili od 700), a istodobno biti u minusu? To nije dokaz da netko dobro brine o sebi nego da ga boli ona stvar sto mu sutra donosi.
Osobno uvijek sam u potrazi za kvalitetnom kozmetikom koju cu platiti sto manje. Tu i tamo si priustim luksuz finih bocica, ali se pri tom ne zavaravam da dobivam cudo upakirano u serumsku bocicu, dok se ne zavaravamo dotle je dobro.
Kad pokusate objasniti da ima jednako dobrih solucija a upola jeftinijih, onda ste vi jadnica koja spara na sebi i koja ce za 20 godina hodati naborana po svijetu naughty, iako se vi ne suncate i ne pusite kao sto to osoba chanel cini. Mislim da je pravi dokaz istinskog postovanja sebe – informiranost. Znati sto stavljamo u sebe i na sebe i zasto. Odgovorno tvrdim da pola korisnica ekskluzivne kozmetike pojma nema sto stavljaju na lice i da bi im mogli prodati i zadnju glupost (nerijetko je bas ovo slucaj) samo ju upakirajte lijepo. I reklamirajte na hochglanz brosurama.
I jos kazu da ih ta kremica nece spasiti novcano ili odustajanje od kupnje iste, uciniti bogatom. Nece, ali sve se to zbraja. Skupo sjenilo, skupa kremica, neki serum i ode par tisuca kuna godisnje, a onda te iste osobe kazu da nemaju za novi auto ili za stan? S takvom politikom zivljenja nece nikad ni imati. Ajde da se od te love uplati kvalitetan sportski program to razumijem i to je nesto sto ce vam sasvim sigurno podariti bolji izgled. To bi vec bilo ulaganje u sebe i svoje zdravlje.
Skinite suvisne kile. Pokazite da se volite kao sto tvrdite. Ja cu vam se pridruziti sretan.

I ako tako nekome opsjednutim markama kazete da je ta i ta krema na svim testovima jako losa, pogledati ce vas kao da zelite iz nje istjerati vraga i pogledati pogledom kao da cete ju upravo udariti. I onda ste vi partybraker, a ne lazljiva kozmeticka industrija. Nije lose, ha?

Sto se vise blizite 40-toj to ste spremnije dati sumanute svote za kreme jer zelite vjerovati da postoje cuda. Oni vam prodaju nadu a vi ju masno placate. A zna se sto je
nada. Od mene necete cuti da vas nagovaram na kupnju skupe kozmetike, mogu preporuciti neki dobar skupi proizvod ali uvijek cu naglasiti da ima i jeftinija varijanta. Ili mislite da je tako strasna razlika kremice od 200 i od 450 kuna? ;-) Ako da, na cemu bazirate svoje misljenje?

O.k. ako imate viska novaca i ne treba vam isti za sljedece putovanje na neko divno mjesto, za sljedeci odlazak u kazaliste ili za tecaj stranog jezika vasem djetetu. Ali kvalitetan ruz imate i za manje od 100 kuna i necete odmah imati holivudske usne ako kupite onaj od 300 kuna. Najcesce cete razlikom u cijeni platiti upravo ime i ambalazu. Sto ja nekad svjesno i placam ali necu dodijavati onima koji ne zele tu svotu izdvojiti za ruz i tvrditi da oni na sebe stavljaju smece.

Moj savjet: vjezbajte neki sport barem dvaput tjedno, klonite se sunca, jedite zdravo i puno friskog voca i povrca, smanjite stres i koristite uvijek bas uvijek SPF zastitu. Pouzdano cete izgledati njegovano. sretan

Nastojim mudro rasporediti svoj novac i cinila bih isto i da imam pet puta vecu placu, cak ni tad ne bih dala za kremu par stotina eura. Ima zena koje su u stanju dati 1/3 place za kremu za lice???? Ja to ne mogu pojmiti. Cak i 5% od place za kremu je puno, kazu ljudi koji se bave managementom osobnih financija i traze neefektivne crne rupe u istima.
Mnoge parfumerije ce vas namamiti na skupu verziju jer daju free gift, tipa uz maskaru tu i tu daju malu bocicu sredstva za skidanje iste ili ako kupite Lancome kremu dobijete mlijeko za ciscenje besplatno. Prvo, nista nije besplatno, drugo za odredjeni proizvod se treba odluciti iskljucivo jer vas on zanima a ne zato sto uz to ide neki plink plink bljestavi dodatak.

Osobno uvijek koristim internet trazilicu sa usporedbom cijene ( Preisvergleich servisi), tako nadjem ono sto mi treba najcesce 30% jeftinije. Ovo je savrseni uvod u sljedeci odlomak: Sto je dobro a povoljno?

U duhu globalne ekonomske krize, odlucila sam napisati listu proizvoda koji su relativno cjenovno pristupacni a dobri, pa da krenemo po kategorijama. Ostatak novceka radije stavite na sigurno za zlu ne trebalo. Ili iskoristite za razumne bozicne poklone.

BUDGET KOZMETIKA



Maskare:
1.Maybelline XXL Volume+Length Microfiber Mascara 7,95 eura, ima dva kraja jedan za pripremu, drugi maskara ali ja nanosim samo maskaru jer nisam vidjela razliku kad sam stavljala oboje. Volum’ Express Turbo Boost Mascara za 6,50 eura.
i Revlon Fabulash mascara za 7,00 eura.
Ruzevi:
2. L’Oreal Colour Riche Rich Creamy LipColour za 7 eura slican je Lancomovom Rouge Sensation LipColour osim sto je ovaj drugi tri puta skuplji.
3. Neutrogena Moisture Shine Tinted Lip Balm SPF 20, isto tako o.k. cijena i dobra kvaliteta je i Maybelline Moisture Extreme te Revlon - Super Lustrous Lipgloss 6,99 eura
kao i Max Factor Lipfinity ili Lipfinity Everlites za 9,50 eura (ovaj drugi je verzija blazih boja, za osobe koje preferiraju nude ili prirodni stil i ne zele djelovati nasminkano)
Washevi:
4. Eucerin pH5 Waschlotion od pola litre ili 750 ml dodatno punjenje, za umivanje lica za 9 eura a traje mjesecima, cisto temeljito i blag je
5. Cetaphil Daily Facial Celanser for normal to oily skin 6,00 eura za 240 ml skida bolje sminku od verzije za osjetljivu kozu
6. Neutrogena: Fresh Foaming Cleanser Soap Free for Combination Skin 6 eura za 120 ml ili
7. N. Foaming Facial Cleanser Deep-Cleansing Formula 6 eura za 180 ml
8. Dove Sensitive EssentialsTM Foaming Cleanser 5 eura
9. Dove Essential Nutrients, Self Foaming Cleanser 180 ml za slicne novce
Tonici:
vecina skupih ima previse alkohola i losi su. Ili termalna voda ili u DM_u neki bez alkohola, ima i njihova kucna marka jedan takav. Ne alkoholu i ne mentolu.
Dobri a povoljni tonici koji masnoj kozi zbog antioksidanata i svega sto imaju mogu skroz zamijeniti kremu, a i mnogima sa mjesovitom kozom.
10. Dove Essential Nutrients Clarifying Toner nazalost nema ga u Europi a jednako dobri su i Paula’s Choice, svi od Paule a kostaju 15 eura za 180 ml i traju par mjeseci
Kreme:
11. Dove: Energy Glow Brigtening Moisturizer SPF 15 (sa micom) odlicna ljetna krema za manje od 10 eura
12. Olay: Complete Defense UV Moisturizer SPF 30 15,00 eura za 75 ml
13. Neutrogena: Healty Defense Daily Moisturezer SPF 30, 12 eura za 45 ml, ima verzija u boji i bezbojna
14. Neutrogena: Visibly Even Moisturizer SPF 15, 30 ml za isto novaca, sa malo vise finih sastojaka ali i manje zastite, dakle za kasno ljeto
15. Neutrogena: Healthy Defense Oil Free SPF 45, 8 eura za 120 ml ili Sun Block Lotion ista cijena ista kolicina kao i Sensitive Skin UVA/UVB Block SPF 17 ili 30 i 120 ml ovaj zadnji proizvod je ODLICAN i za suhu i osjetljivu kozu
Tekuci puderi:
16. Max Factor: Colour Adapt Foundation, tekuci puder
17. Neutrogena: Visibly Firm Moisture Makeup SPF 20, 10 eura, nije hidratantan jer ima dosta talka u sebi i vise odgovara normalnoj do blago masnoj kozi.
18. Paula’s Choice njen tekuci puder sa SPF 15 (all based covered), trenutno na snizenju za samo 10 eura
Kompaktni:
19. Maybelline: True Illusion Pressed Powder SPF 10 za 7 eura, soft silky feel, izgleda jako prirodan, jedva se primjeti
20. Cover Girl: TruBlend Pressed Powder 7 eura ali bez SPF ili L’Oreal True Match Super-Blendable Powder 8,00 eura isto bez SPF-a, dakle za vecer odlican izbor
Korektori:
21.Maybelline: Instant Age Rewind Under Eye Conc. 7,00 eura ili skuplja a jako slicna wink verzija od Lancoma Maquicomplet Complete Coverage Concealer 24,00 eura, L’oreal je kupio obje ove firme i jedina razlika je trziste kojemu je namjenjeno.
22.Cover Girl: Invisible Concealer za 4,50 eura, ima 5 nijansi i krasan je a jeftin kao i Fresh Complexion Undereye Concelar za 5,00 eura koji pokriva mnogo mnogo bolje, da se posusi treba mu malo duze
23.L’Oreal: AirWear Long-Weearing Concealer za 10 eura cak i za zene koje trebaju more camouflage. Dobri su i Visible Lift Line Minimazing Conc. ista cijena kao i popularni Effacernes Concealer sa duplo visom cijenom.
24. Mary Kay: Concealer (MK Signature), u tubici za 14 eura prekriva fantasticno, top choice ako zaista imate tamne podocnjake
25. Maybelline: Great Wear Concealer za 6 eura, ne razmazuje se, mat, ne izgleda presuho, ima 4 nijanse ili True Illusion Undectable Concealer SPF 10 (ali nema UVA zastitu) od 6 nijansi najbolje su ivory/trueivory i light beige, kosta isto
26. Neutrogena: Visibly Firm Eye Treatment Conceal. za 10 eura ne nece nista ucvrstiti niti ce eliminirati podbuhlost kao sto pisu, ali inace dobar korektor kao i Skin Clearing Oil-Free Concealer, ista cijena,, kao click pen, ovaj super pokriva
Pristici i akne:
krenite sa benzoyl peroxide-om kojeg imate jeftino u apoteci. Prvo time, moguce cete si ustedjeti bogatstvo love i puno vremena. Odlicno protiv bakterija koje uzrokuju upalu i pristice. Izbjegavajte bilo kakvu iritaciju, iritirana koza ce imati puno vise akni.

27., lijevo vidite losiji, a mnogostruko skuplji proizvod. Desno vidite nesto dobro, Neutrogena Oil-Free Acne Stress Control 3-In-1 Hydrating Acne Treatment – 60 ml za 8 eura.
29. Neutrogena Rapid Clear Acne Defense Face Lotion – slicne cijene. Uz to Neutrogena nudi na trzistu najjeftinije BHA peelinge, a da rade, da im nije pH ili jacina sprckana.
30. Stridex Power Pads (6 eura za 28 pads) , ili
31. Clearasil Vanishing Acne Treatment Cream 30 ml za 5 eura. ,
32. Mary Kay: Acne Treatment Gel 45 ml za 8 eura sa 5% benzoyl peroxida, odlicno za borbu protiv pristica
33. Neutrogena On the Spot 2,5 % Benzoyl Peroxide oko 8 dolara za 20 ml, isto za pristice
34. Clean and Clear Persa Gel sa 30 ml za 5 eura ili Oxy Lotion Vanishing ista cijena i kolicina.
Kemijski peelinzi:
o razlikama mehanickih i kemijskih ste citali vec ranije. O formi – gelovi i tekuci su najbolji za masnu kozu, a u formi losiona za normalnu do suhu. Koristenje kemijskih peelinga zahtjeva dnevno koristenje SPF-a.
35. Neutrogena Healthy Skin Face Lotion, Night AHA
, 75 ml za 9 eura.
Upamtite da komplet tretmana u kometickom kostaju nekoliko stotina eura. I iako su jaci, za lice je bolje raditi svakodnevno blagi peeling nego oguliti lice kao Samantha iz Seksa i grada onomad.
,
36. Alpha Hydrox Enhanced Lotion 180 ml za 10 eura.
37. Paula's Choice bilo da zelite AHA ili BHA varijantu u formi losiona, gela ili tekucine, 120 ml za nekih 16 eura.
,
38. Neutrogena i BHA proizvod i to 60 ml za 5 eura, Oil-Free Acne Stress Control linija a proizvod se zove 3u1 Hydrating Acne Treatment (znaci ne kupiti cleanser, nego bas losion)
Okoloocne:
39. Neutrogena: Healthy Skin Anti Wrinkle Intensive Eye Cream oko 10 eura, 15 ml. To ako zelite finu okoloocnu kremu a ne zelite birati izmedju kreme i nove torbe
40. ista linija Intensive Night Cream - isto 10 eura po tubi, amazon prodaje ove kremice povoljno i u duplom pakiranju
41. ista linija Serum (u formi gela) oko 10 eura, dakle za masniju kozu ili ljeti kad se vise znojite
42. Neutrogena: Healthy Skin Anti-Wrinkle Cream with Retinol, 12 eura za 45 ml, identicna je Avonovom Retinol Recovery-ju kao i Estee lauderovom Diminish-u wink
43. Njega tijela suha koza: Euceirn i Urea linija thumbup
44. mehanicki peeling: Bebe – 3u1 – mildes tägliches Waschpeeling 150 ml i 4 eura
46. najjeftiniji funkcionirajuci izbjeljivac sam imala od Neostrate za 20 eura. Traje preko dva mjeseca i radi.
46. Alverde kremice za lice u tubi, dobro pakiranje, blage i pouzdane, za masnu kozu Feuchtigkeits Fluid Aloe Vera, za mjesovitu Tagescreme Olive, za suhu Sensitiv Creme Jojoba, Pflegecreme Avocado, Nachtcreme Olive, Feuchtigkeits-Ampullen Meeresalge, ovo je samo pola proizvoda linije Alverde, one koje nisam nabrojala bolje izbjegavajte pogotovo liniju divlje ruze.
47. Balea medicinska linija za njegu: Balea MED Ultra Sensitive, povoljne a vise nego dobre kremice za osobe koje nemaju nekih koznih problema. Evo linka
48. Neutrogena One Step Gentle Cleanser 6 eura za 180 ml
, znaci ne jeftinjava s kojom cete dobiti probleme na licu, nego povoljna, a jako dobra kozmetika.
49. Za masniju kozu: , Dove Cool Moisture Foaming Facial Cleanser 200 ml i 6 eura.
50. Nivea Soft u tubici - uz napomenu da osobe koje imaju nesto protiv mineralnih ulja, bolje zaobidju ovu kremu jer joj je to gl. sastojak. Naime ja nemam nista protiv mineralnih ulja i ne mislim da ona, preradjena u kozmetici dovode do koznih problema, poznato mi jeda su tu misljenja prilicno oprecna. Darüber streiten sich die Geister.
Recimo Penatenovo ulje za bebe je cisto mineralno ulje. Pobornici prirodne kozmetike ne vole minerano ulje i radije koriste neka druga ulja pa cesto iz neznanja i ulje
citrusa ili lavande sto nikako nije za osjetljivu djecju kozu, ma nije uopce za kozu. I tako dobiju alergijsku reakciju pa misle da je od pelena. Mineralno ulje rijetko do nikada izaziva alergije, najcesce mu se predbacuje da zatvara pore sto nije tocno. I iako zna posluziti za zlobnu salu, to ulje nema nista zajednickog sa motornim uljem vasih vozila, no to ce vam bolje objasniti koji kemicar. Je do neke mjere (ovisno sa cime su mijesani u proizvodu) mogu smanjiti dovod kisika na taj dio koze sto i jest uloga svakog dobrog antiokisidansa ( i ostala eko ulja cine to isto!), usporiti na tom malom dijelu koze proces starenja. Mineralnih ulja bi se trebale cuvati osobe masne koze.
Kad smo vec kod teme, da se osvrnem i na klasicnu plavu Niveu.

, budi nostalgicna sjecanja jer je to bila moja prva krema, mama se nije previse zanimala za kozmeitku, mislila je da joj ta krema odgovoara, prije 20-ak godina nije bio veliki izbor krema a i nismo imali mnogo novaca za neke luksuznije kreme. Nivea rado za ovu kremu tvrdi (usput, znate li sto znaci Nivea, ako ne, napisem) da je to majka svih danasnjih krema. Je, samo je ostala na stupnju razvoja proslog stoljeca i trebala bi
koristiti danas samo kao krema za stopla. Prvi put lansirana 1911, u teglici - kao mjesavina mineralnog ulja, vazelina, glicerina i voskova. Pogadjate, ovo moze pasati samo ekstremno suhoj kozi. I cak i ona ovime ne dobiva ni pola stvari koje joj trebaju.
No prisjetimo se ranije nije bilo cleansera, washova i tko zna cega i nase mame su se umivale sapunom. Tako isusena koza lica je zaista trebala nesto jace, jer smo ju sami doveli u neprirodno suho stanje. Dakle ovdje nema svega onog gore sto sam opisala da jedna krema treba imati. Nada. Ali ima dva nimalo bezopasna konzervansa methylisothiazolinone i methylchloroisothiazolinone. Dakle nemojte, cak ni u ime nostalgije.

Sad jos malo review-a proizvoda nekih povoljih ali u donjem tekstu to nije jedini kriterij.

Za masnu kozu: Clinique Dramatically Different Moisturizing Gel
, oprez ne pobrkati sa losionom (to bi bila ona mala bocica) jer taj nikako nije za masnu kozu, dapace zastarjela formula za bilo sto. Ovaj proizvod 50 ml za 19 eura je super cijena za ovu firmu.

Olay Regenerist Daily Regenerating Serum, Fragrance-Free 45 ml i 17 eura.
, diven svilenkasti serum, ima i verzija sa parfemom, ista cijena i kolicina i komentar. Ima niancinamida, divno blazi i hrani kozu.

Sunscreen: Face & Body

Nema vaznije stvari u vasoj kozmetickoj torbici, osim mozda dobrog cleansera. Vecina znakova starenja vase koze potjecu od tamo. I mlohavost i pojacana pigmentacija i bore. Dakle ako zelite jeftinu anti age kozmeitku kupite dobro SPF sredstvo za lice. Da nije komedono, da ne umasti lice. Dobar je Ladival iz apoteke, Eucerin i neki Aveeno proizvodi (ne svi!) kao Aveeno Positively Ageless Daily Moisturizer SPF 30.

Ako se mastite i sjajite onda sigurno posjedujete neke blotting papers/ matirajuce listice, ne moraju biti chanel mogu i sa e bay-a za 1 euro pakiranje! wink
Tamo a i na amazonu cete naci pakiranje od 120 papirica za doslovce 1 ili 2 eura. Neki su sa puderom a neki samo upiju suvisnu masnocu.



Maske za lice su dodatak vasoj njegi, ne nuzan dodatak. Mnogo je vaznije kako se svaki dan brinete o kozi nego kako to cinite 2 puta mjesecno. No koga veseli, moze koristiti i maske, ali ni one ne moraju nuzno biti skupe. Dakle necete biti zdravi i ako samo dvaput mjesecno jedete zdravo niti cete biti njegovani ako samo dvaput mjesecno njegujete lice necim skupim a ostale dane se suncate, pusite, boravite na suhom zraku itd. Maska moze biti i krema koju inace koristite a koju cete staviti u debljem sloju nakon peelinga i /ili parenja koze i onda nakon 20 minuta maramicom ukloniti visak. Ja sam svojedobno bila jako slaba na maske i probala sam mnoge linije i Lancome mi je bio zaista dobar ali da tome mogu zahvaliti ista ljepsi izgled, ne mogu. Naravno ako imate suhu kozu vasa maska ce biti hranjiva, ako imate masnu kozu maska ce biti od gline ili neceg slicnog da vas oslobodi izlucenog sebuma. Recimo Biore maske su vrlo povoljne.

Cime prati tijelo?

Bilo cime, vazno da nije agresivno, da vam ne ostavlja kozu suhom a niti masnjikavom. Od ovog drugog cete na ledjima s vremenom dobiti pristice. Dobri a povoljni su Dove, Eucerin i recimo DM linija babylove.

St. Ives Body Wash, Collagen Elastin, poznat po peelenzima u velikim tubama, dakle 3.5 eura za pola litre, collagen nanesen povrsinski nije ujedno put do vjecne mladosti ali kad izuzmemo tu cijenicu, dobar gel za tusiranje.


Opcenito, klonite se mentola, citrusa koji razbudjuje i ostalih "osvjezavajucih" varijanti. Ja trenutno imam Dove i Eucerinovu Ureu pa kombiniram, ovisno o potrebama koze i raspolozenju.

Dove Sensitive Skin Beauty Body Wash 700 ml za 8 eura. Traje preko tri mjeseca uz svakodnevno tusiranje. Za jako suhu kozu ulje za tusiranje



Eucerin Duschöl ili Creme Duschöl (malo manje emolijenata, inace slicni proizvodi) 200 ml kosta 7 eura. Za suhu kozu, spas.

Mlijeka za tijela, a da su povoljnija - opet vazi kod odabira isto pravilo kao i kod gelova za tusiranje: da nema rahladjivajucih ili osvjezavajucih sastojaka, oni stete kozi.
Najbolje da nema ni parfema. I tu mozete posegnuti bilo za Dove losionima, bilo za povoljnim body butterima.

Rumenila koja su o.k. a nisu skupa (moram priznati da se upravo kod sjenila i rumenila zapravo najvise osjeti razlika parfumerijskih firmi i onih iz supermarketa)
DM marka p2 za 2.50 eura, , Maybelline New York Dream Mousse Blush za one sa suhom kozom i Nivea i Stay Real rumenilo.



Sjenila su nazalost kategorija gdje ima malo dobrih proizvoda a da malo kostaju, iako vam se na prvi tren moze uciniti ekonomicnije da kupite cijelu paletu, razmislite, cesto ne koristimo pola boja sa palete pa na kraju uopce nije isplativo i vise bi ustedjeli da smo kupili tri sjenila zasebno koja zaista redovito koristimo tkz mono sjenila. Recimo neutralnu bezh, neku sivkastu i jos neku nude nijansu.



Od jeftinijih a dobrih, uz napomenu za nove citatelje - ja koristim malo do nista sjenila, ali kolekcija ruzeva mi je vrlo ponosna brojka.

Revlon ColorStay 12 Hour Eye Shadow Quad cijena 7 eura, te Rimmel sjenila, mono verzije 5 eura komad.



Molim javite se idejama sto je povoljno a vama je bilo iznenadjujuce dobro!

Sutra je novi radni dan pa sminkanje ociju do kraja i ostatak sminkerskih tema ostavljam za neku drugu priliku.

Ovaj dio ispod crte nije vise kozmetika, znam da ima citatelja koji dolaze iskljucivo zbog kozmetike i nema smisla da se moraju proraditi kroz moje privatne opise da bi dosli do zeljenog teksta.
_____________________________________________________

Dakle izlet i ulov:
Falke ducan sa 170 snizeno na 50 eura (meni mnogo samostojecih jer samo to nosim i muzu finih carapa), Roeckl – muzu kapa sal i rukavice 50 + 40 +50 - dakle 140, snizeno na 40.
http://www.roeckl.de/
Muzu Lewisice snizene sa 80 eura na 10 eura. Potrosila 100 eura, ustedjela mnogo vise. A kako sam dosla do tog neplaniranog izleta?

Frendica je imala sa firmom izlet, ono kako su prije bili sindikali izleti, platili su 5 eura za relaciju od 200-300 km sim i toliko natrag, rucak u nekom dvorcu i posjet obliznjem outletu la la la la....
Nije bio planiran shopping pa sam bila dobra, ne los shopping, da sam u svom gradu isla u bolji restoran toliko bi me kostale dvije vecere.
Naime frendica me samo pitala sto radis taj i taj dan i daj si ga zapisi slobodnog ali cijelog. I vecer prije rekla kam idemo, firma joj je u mojoj ulici pa nisam bas imala dugo za pjesaciti do kolektivnog busa, ona otkad je otisla iz mog kvarta u jos elitniji, ima mnogo stanica do mene pa sam rekla nek dovuce svoju utegnutu sportsku straznjicu jos tu vecer do mene, da prespava, da ujutro skupa popijemo kavu (kupila istu masinu kao i ja, sirim klub nespresso ovisnika he,he) i da si ustedi sat vremena sna.
Dodala sam, Lucky i ja te cekamo. To je ona koja bas ne voli mace wink.
Uglavnom kad sam se vratila iz naknadno prekinutog izleta, necu nikad zaboraviti taman sam narucila pecenu gusku i crveno zemlje i prave knedle, kad je zazvonio mob i osoba kojoj sam obecala biti na porodu kad muz ne zeli me zvala da imam pola sata da se nacrtam. Po vaznom zadatku je bus jurio natrag i pobrao kaznu za prebrzu voznju koju mislim platiti. Doma sam dosla usred noci, potpuno iscrpljena a zakoniti me docekao domacim kiflicama od pekmeza, tako smo tamanili kiflice i pili mlijeko i rezimirali ludi dan....
Revno isprobama nove slasne recepte i jedva cekam da nadjem vremena sve vam ih objaviti! Nemam vremena za blog, imala bih kad bih smanjila izlaske i druzenja u reali a to bas i nije neka trampa, slazete se?
a sad odoh...ovamo



tako volim provesti zimske veceri...nimalo ekoloski ali ja ne polazem pravo na savrsenost, dapace mojih 60-ak kupki kroz zimu su moja psiholoska potreba.

Ponovila sam se za novi crveni fotic, za novi crveni USB stick, ma svi dodaci su mi crveni cak i akku usisivac cerek – ako se prospe brasno ili macje kuglice silikat ili slicno i to sam kupila crveno. Crveni dodaci, bijeli namjestaj.









Je i Falke samostojece su neprozirne crvene i u mom slucaju se nose na crne jednostavne stikle i na crnu haljinu.

Odajem se raznim hedonistickim sklonostima pa sam vec dvaput ove zime gustala u sirnom fondu-u kojeg obozavam.





Ujedno do you do swop?
Ja swopam sa dvije zanimljive osobe (obje kontaktirale mene i pitale bi li upraznjavale ovu vrstu zabave, nasle me kad su moj blog prevele pomocu google-a na engleski, sto je vjerujem bilo vrlo zabavno) sa druge strane zemaljske kugle i danas me docekao moj USA swop paket. party
Ja sam bozicni paket poslala prosli tjedan sa svim njemackim delicijama i jedva cekam da stigne. Dakle poanta je neke sitnice kojih ovdje nema, neko malo iznenadjenje - ovaj put sam dobila zeljeno izdanje marthe stewart thumbup i jer mi je jedna od omiljenih boja zelena dobila sam zelene papirante maramice, zelenu kasmirsku kapicu koju mi je moja swopica sama napravila cerek i iako ne volim nikakva pokrivala za glavu ova kapica mi je tako draga i savrseno mi pristaje po velicini! Dobila sam zelenu traku za kosu i zeleni hard candy lak za nokte (koji necu nikad staviti na nokte, ali namjera je bila dobra i to cijenim), zeleni caj i posto je obitelj iz Ohai-a i imaju farmu dobila sam bee soft lip balm koji sami rade. Jako sam se obradovala!cerek

Imate neku idjeu sto sa zelenim lakom za nokte? Raditi neke ukrase za po kuci, bozicne ili uskrsnje, moram zaviriti sto Martha kaze. wink

PItanje, ima dodatna kategorija u blog editoru - ICT, sto je to?

- 23:10 - Komentari (49) - Isprintaj - #