Regina

04.03.2005., petak

Beauty agenda od jutra do mraka! :)

Sachuvajte volumen.
Ukoliko zhelite da odrzhite frizuru dok se shminkate ili tushirate, podignite je i prichvrstite parom kineskih shtapicja. Za razliku od gumice, oni vam necje "prelomiti" tek isfeniranu ili navijenu kosu. Naprotiv. Nakon shto je budete pustili dobicje josh vishe na prirodnosti.

Istaknite na pravi nachin vashe ochi.
Ovo ne podrazumijeva samo pravi izbor sijenke, vecj uklanjanje bilo kakvih tragova umora ili neprospavanih nocji. To cjete najlakshe posticji uz pomocj kremastog korektora koji cjete nanijeti na kapke, podochnjake, kao i spoljnju i unutrashnju ivicu oka. Onda nanesti sijenku na nachin na koji to obichno chinite.

Sijajte uvijek i svuda.
Piling cje vam pomocji da kozhu uchinite mekom i prozrachnom, ali rezultati su kratkotrajni. Trik: uchinite to pred izlazak. Medjutim, vazhno veche nije pravo vrijeme da testirate neki novi piling, vecj koristite onaj koji ste vecj isprobali.

Lice super-modela.
Evo novog nachina da istaknete jagodice. Nakon shto se potpuno nashminkate, od kraja obrva pa do jagodica u obliku luka, namazhite nemasni balzam za usta. Na taj nachin cje se svijetlo reflektovati na obrazima i tako ih josh vishe istacji.

Nosite razoruzhavajucji miris.
Da bi "zarobile" vasheg dragog parfemom, izaberite zavodljivu cvijetnu ili orijentalnu notu. Ovakvi mirisi narochito sugerishu odredjenu senzualnost, ali i shalju skrivenu poruku njegovoj svijesti.

Fiksirajte sjaj.
Svjetlucavi puderi za tijelo djeluju zavdoljivo, ali, nazhalost, brzo se skidaju. Zato pomijeshajte puder sa nekoliko kapi ulja za tijelo i razmazhite ga.

Sexy pogled jednim potezom.
Iscrtane i tamno oivichene ochi najbolji su nachin da postignete seksi pogled. Savjet: prije nego shto povuchete linije duzh oka, uchinite to na ruci. Tako cjete, prirodnom toplotom tijela, malo omekshati olovku i lakshe i "mekshe" oivichiti ochi.

Namirishite donji vesh.
Pametan nachin da mirishete cijele nocji: stavite nekoliko kapi parfema na donji vesh. Materijal cje upiti miris, a kasnije cje ga temperatura tijela emitovati bash u trenutcima kada to treba.

Izazovite ga bojom.
Ukoliko zhelite da nokte namazhete bojom koja cje privucji poglede, odliuchite se za crvenu. Istrazhivanja pokazuju da mushkarci najvishe reaguju upravo na ovu boju i njene nijanse. "To im pokazuje da je zhena samouvjerena, zabavna i otvorena za nova iskustva." U sluchaju da polomite nokat, a pri ruci nemate turpiju, posluzhite se kutijom za shibice i hrapavom stranom zaoblite nokat.

Osigurajte savrshen ten.
Mali trikovi velikih majstora: u pakovanje kompakt pudera koji cjete nositi sa sobom sipajte "kap" technog pudera. To cje biti dovoljno da prikrijete svaku eventualnu nepravilnost na tenu ukoliko se bude tokom dana ili nocji pojavila.

Spas u zadnji chas.
Vidna i crvena bubuljica na sred obraza? Stavite kockicu leda kako biste smanjili eventualni otok oko upaljenog mjesta. Prekrijte mjesto korektorom, po mogucjnosti onim koji sadrzhi salicilnu kiselinu, shto cje primiriti i upalu.

Usavrshite osmijeh.
I to uz pomocj biserno-bijele svjetlucave kreme koju cjete namazati u uglove usana kao i iznad gornje usne (na sredini). "To cje vam "osvijetlili" osmijeh i izdefinisati oblik vashin usta", kazhu make-up struchnjaci.

Prsti u kosi.
Prije nego shto izadjete iz kucje uchinite sljedecje: nagnite glavu na desno i prstima "rastresite" kosu pri korjenu, zatim glavu okrenite na lijevo i uchinite isto to. Ovaj trik mozhete ponavljati tokom cijelog dana/vecheri chim primijetite da vam je frizura "spala".

Uz sexy sandale, sexy stopala.
Ukoliko ste se za vechernji izlazak odluchili za sandale, potrudite se da vam stopala izgledaju podjednako zavodljivo. Malo pilinga uchinicje chudo, bash kao i kamen za pete. Na stopala nanesite baby puder kako se ne bi znojila. Extra savjet: malo sjajnog praha na prstima i risu, i nicje josh zavodljivija.

Izaberite pravu zashtitu.
Gotovo svi dezodoransi imaju istu kolichinu sredstava koja shtite od prekomjernog znojenja i neutralishu neprijatne mirise. Medjutim, one kremaste teksture kozha mnogo lakshe upija, shto ih chini najefikasnijom opcijom.

Trepcjite s' razlogom.
Probajte barem jednom kakav efekat ostavljaju lazhne trepavice. N'o, najprije dobro uvijte svoje. Zatim na dlan iscijedite kap specijalnog lijepka, pa lazhne trepavice uz pomocj pincete umochite u lijepak, a zatim ih pritisnite izmedju pravih i ivice oka blago pritiskajucji sve dok "ne legnu" na mjesto. Zatim nanesite dva sloja maskare kako biste sjedinili one lazhne i prave.

Istaknite svoje adute.
Ukoliko nosite dubok dekolte, nanesite tanak sloj bronzera izmedju grudi, a na vidljivi dio grudi svjetlucavi puder. To cje vizuelno uchiniti grudi vecjim.


Vasha malena sharena Ja. *:
- 19:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

  ožujak, 2005 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Jelena Savojska

Moja Ljubav

Fashion passion

Spiceworld