Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv




Gia Emett (25)
Image and video hosting by TinyPic

...and I will always love you!

Paxton Emett(30)
Image and video hosting by TinyPic

You are my life now!

Caleb Emett(28)
Image and video hosting by TinyPic

Oh, cant you see, You belong to me

Amber (9)
Image and video hosting by TinyPic

I love you!

Julia Keten(32)
Image and video hosting by TinyPic

Live your life!

Lena Konti(29)
Image and video hosting by TinyPic

Everything's gonna be allright!

Carlo Bulti(36)
Image and video hosting by TinyPic

I'm the boss!

Ethan Lorens(28)
Image and video hosting by TinyPic

The girls have different moods

Summer Emett(28)
Image and video hosting by TinyPic

Every move you make I' ll be watching you

Bianca Liverdust(23)

Image and video hosting by TinyPic

Wanna play a love game?





credits
Design:murderscene
Help:xoxo

10.poglavlje
petak, 27.11.2009.
Yiruma - Do you...


Probudila me budulica koju sam odmah ugasila, te se okrenula prema Paxtonu koji je mirno spavao kraj mene. Nasmiješila sam se i utisnula mu poljubac na čelo. Bilo je lijepo probuditi se kraj njega i znati da sam mu žena. Dignula sam se sa kreveta i uzela potrebnu odjeću kako bi se otišla istuširati, a onda sam namjeravala njega probuditi pošto je avion za Havaje odlazio u jedan.
Požurila sam iz sobe i krenula u kupatilo istuširati se što prije kako slučajno ne bismo zakasnili na avion unatoč tome što su nam torbe već bile spremne ( naravno, i za to su se pobrinuli moji najbolji i najluđi prijatelji! ), pa se nisam niti morala toliko žuriti, ali bila sam previše uzbuđena. Skinula sam odjeću sa sebe čim sam ušla u kupatilo i zaključala vrata, te ušla u tuš kabinu. Bila sam presretna što uskoro odlazim na dva tjedna s Paxtonom i to ondje gdje sam oduvijek sanjala. Duboko sam uzdahnula iz oduševljenja jedva čekajući da dođe vrijeme da krenemo na aerodrom i da napokon mogu uživati na samo s Paxtonom. Nisam se, naravno, mogla žaliti da sada nisam, ali ovako ćemo moći uživati bez ikog drugoga da nas prekida u ničemu. Čak sam i razmišljala da ostavim mobitel kod kuće i da i njega natjeram na to, ali smatrala sam da bi nas netko mogao zatrebati dok nas ne bude bilo.
Obgrnula sam se ručnikom nakon što sam izašla iz tuš kabine, pa sam se obgrisala, stavila ga da se suši i obukla se kad sam čula kucanje na vratima. Pogledala sam prema njima, a onda ih otišla otključati. Otvorivši ih, ugledala sam Paxtona ispred sebe kako mi se smiješka.
„Dobro jutro, gđo Emett!“ –nasmiješeno će.
„Dobro jutro, g. Emett!“ –zahihotala sam se i obgrlila ga rukama oko vrata. „Znaš, lijepo je čuti da me netko naziva tvojim prezimenom!“
„Lijepo je imati tebe za ženu, znaš li ti to?!“
„Lijepo je imati tebe za muža!“
„Volim te, ljepotice!“
„Volim i ja tebe!“
Nasmiješio mi se, rukama me privukao bliže sebi ne ispuštajući me iz zragrljaja i utisnuo mi jedan dugi poljubac na usne. Osjećala sam se predivno u njegovom zagrljaju, u njegovim poljupcima pošto sam znala da je sve ovo istina i da nisam sanjala kako smo se jučer vjenčali. Odvojili smo usne jedne od drugih i nasmiješili se jedan drugome.
„Idem ti napraviti doručak i skuhati kavu, može?“ –pogledala sam ga.
„Može.“ –klimnuo je glavom. „Da donesem torbe dolje?“
„Bilo bi dobro!“
Nasmiješio mi se i poljubio me još jednom, a zatim je zatvorio vrata kupaonice i onda ih zaključao dok sam se ja spuštala niz stepenice. Srce mi je ubrzano kucalo, a ni sama nisam znala zbog čega. Vjerojatno zbog toga što sam bila uzbuđena i sretna zbog svega što mi se dogodilo. Stavila sam lončić na šporet, te otvorila vrata frižidera kako bi Paxtonu napravila nešto za jesti, ali zazvonio je telefon. Pogledala sam gdje je, ali primjetila sam da ga nema u kuhinji, te sam izašla iz nje i otišla u dnevni boravak. Telefon je stajao na stolu, pa sam ga podignula i pritisnula slušalicu.
„Halo?“ –javila sam se i krenula natrag u kuhinju kako voda ne bi prekipila.
Dobro jutro, gđo Emett!“ –čula sam veseli Summerin glas.
„Hej, Summer!“ –nasmiješila sam se. „Kad si se ti probudila?“
Malo prije. Znaš da ja ne mogu dugo spavati! Ti?
„Prije petnaestak minuta!“
Spremaš se za put?
„Ne. Sve je već spremno! Radim mužiću doručak!“
Lijepo. Kad da dođemo ispred aerodroma da vas pozdravimo i uzmemo Amber?
„Može u dvanaest, ako želite! Paxton i ja ćemo već u jedanaest i pol biti ondje!“
U redu. Vidimo se kasnije! Uživaj!
„Vidimo se!“ –spustila sam slušalicu.
Telefon sam stavila na stol i nastavila raditi doručak.

***

Paxton, Amber i ja sjedili smo u aerodromsku čekaonicu nakon što smo nas dvoje provjerili sve što smo trebali. Pogledala sam na zidni sat i uskoro je trebalo otkucati dvanaest sati, a Summer i Caleb su se trebali pojaviti kako bi nas pozdravili. Nedostajat će mi, ali znam da će, nažalost, dva tjedna brzo proći i da ću ih vidjeti prije nego što očekujem. Pogled mi je pao na Paxtona koji je mirno gledao oko sebe, a onda mi se osmijeh pojavio na licu. Napokon ćemo biti potpuno sami, nitko nam neće smetati i biti ćemo toliko udaljeni od ostalih da ću se osjećati kao da sam u raju pogotovo jer sam odlazila na Havaje. Slučajno se okrenuo prema meni i nasmijehnuo mi se, a ja sam mu se približila i utisnula poljubac na njegove usne, obgrlivši ga rukama oko vrata.
„Znam da se volite, ali nemojte me sada zapostaviti!“ –prekinula nas je Amber.
„Zašto bismo te zapostavili?“ –upitao ju je Paxton. „Uvijek ćeš biti naša miljenica!“
„Da, da, kako da ne!“ –nadodala je. „Uskoro će teta zatrudniti i nitko više neće misliti na mene!“
„Ne budi ljubomorna, Amber!“ –nasmiješeno sam joj podragala lice. „I kada beba bude na putu, svejedno ćemo vas isto voljeti!“
Nesigurno me pogledala, a ja sam joj se nasmiješila i snažno ju zagrlila. Nisam htjela da se osjeća zapostavljano sada kad smo Paxton i ja bili muž i žena. Naravno, planirali smo imati bebu, ali i ona je bila dio obitelji. Bila mi je poput kćerke već 5 godina i uvijek ću se prema njoj ponašati kao prema vlastitom djetetu.
„Hej, društvo!“ –začula sam Calebov glas.
Okrenula sam se i pogledala u svoga šogora i moju najbolju prijateljicu koja je držala Jilly u ruci.
„Nadam se da nas ne čekate predugo!“ –rekao je.
„Vrijeme nam je brzo prošlo!“ –nastavio je Paxton.
„Drago mi je što ste nas došli pozdraviti!“ –pogledala sam u Summer.
„I vi ste nas, zar ne?“ –nasmiješila mi se i onda je sjela kraj mene.
Klimnula sam glavom i uzvratila joj osmijeh, a onda uzela Jilly u zagrljaj. Pričala sam s njenom majkom dok se ona igrala s mojom kosom ili s Amber svako toliko, a Paxton je pričao s Calebom. Izgledalo je kao da se selimo negdje, a ne kao da odlazimo na medeni mjesec. Međusobno smo pričali kao da se dosta dugo nećemo vidjeti iako smo znali da će vrijeme proći brže nego što smo zamišljali.
Poziv za Havaje!“ –odjekivalo je čekaonicom.
„Pa...“ –Paxton se dignuo sa klupice. „Mislim da je vrijeme da krenemo!“
„I ja to mislim!“ –dignula sam se i ja, te pružila Jilly majci. „Amber, budi dobra dok budeš k njima, ok?“
„Hoću! Ponovila si mi to već tisuću puta!“ –zakolutala je očima.
„Pusti malu neka uživa s nama!“ –rekao je Caleb. „Uživajte i vi bez nas jer vas nećemo pustiti na miru kad se vratite!“
„Računam na to!“ –zahihotala sam se. „Hvala vam na ovom predivnom poklonu!“
„Zaslužili ste to!“ –nasmiješila mi se Summer, te me zagrlila. „Lijepo se zabavite!“
„Hoćemo!“ –nadodao je Paxton. „Idemo, ljubavi!“
Klimnula sam glavom, još ih jednom sve zagrlila i mahnula im, a zatim sam krenula sa svojim dragim mužem na dugi odmor.

***


Ostala sam očarana kad sam ugledala iz aviona one predivne otoke. Osmijeh mi nije silazio s lica pošto sam bila presretna i sve je bilo puno bolje od onoga što su prikazivali na televiziji. Nisam ni sumnjala da neće biti pošto je normalno da je uživo sve puno ljepše. Srce mi je ubrzano kucalo pošto sam što prije htjela izaći iz onog aviona i uživati u onim predivnim ljepotama. Okrenula sam se prema Paxtonu koji me nasmiješeno promatrao. Približila sam mu se i poljubila ga, a on mi je uzvratio zagrlivši me jednom rukom. Osjećala sam se fenomenalno i znala sam da je to lako vidljivo po mom ponašanju.
Čvrsto se držite! Za pet minuta slijećemo!“ –odjekivalo je avionom.
„Napokon!“ –nasmiješeno sam pogledala u Paxtona. „Jedva čekam!“
„Drago mi je što si sretna!“ –rekao mi je.
„A ti nisi?!“ –prostrijelila sam ga pogledom.
„Gia, ljubavi, znaš da sam presretan otkad te imam!“ –podragao me po licu, a zatim poljubio.
Nasmiješila sam mu se, te ga poljubila još jednom, a onda pogledala kroz prozor. Bila sam presretna kad sam ugledala pistu ispod sebe jer sam znala da naša avatura sada počinje.

***

Ostala sam otvorenih ustiju kad nas je taksist zaustavio ispred ogromnog hotela. Otvorila sam vrata i okretala se oko sebe pošto nisam mogla vjerovati. Sve je bilo kao da sam sanjala i mislila sam da ću se uskoro probuditi, ali trajalo je puno duže nego što je trebalo, pa sam mogla znati i vidjeti da je sve ovo istinito. Paxton mi se približio i pogledao me osmijehom na licu.
„Idemo?“ –upitao me obgrlivši me jednom rukom, a ja sam samo klimnula glavom.
Primjetila sam da ne nosi torbe, pa sam se okrenula i ugledala da ih nekoliko ljudi nosi. Nasmiješili su mi se, a ja sam zbunjeno pogledala ispred sebe dok smo hodali prema recepciji.
„G. i gđa Emett?“ –iznenada nas je upitao stariji čovjek.
„Da!“ –odgovorio je Paxton.
„Ja sam Paul Finley. Vaš nas je brat nazvao i rekao da se pobrinemo za vas!“ –objasnio mi je i pokazao ključ. „Ovo je ključ vaše sobe i sada ćemo se pobrinuti da vaše stvari budu ondje!“
Pucnuo je prstima. Okrenula sam se i primjetila kako dečki nose naše torbe prema dizalu. Gestom ruke nam je pokazao da ga pratimo, pa smo to i učinili. Paxton i ja smo se zbunjeno pogledali, ali nitko od nas dvoje nije želio reći ništa u vezi toga. Pomislila sam kako je bolje pričakati da budemo sami, pa da popričamo o ovome. Ušli smo u lift, a g. Finley je pritisnuo broj 4.
Pričekali smo nekoliko minuta da se zaustavi kako bismo izašli iz njega, a kad su se vrata otvorila ugledala sam one dečke ispred nekih vratiju, pa sam pretpostavila da ćemo ondje spavati. G. Finley je bacio ključ jednom od dečka, kojeg je ovaj uhvatio i otključao vrata, a zatim su ušli u sobu. Ostala sam izenađena kad sam ugledala sobu jer je bila predivna i jako velika. Imala je bračni krevet puno veći od onog kojeg smo imali kod kuće, dva noćna ormarića, televiziju, dva velika ormara i jedno prostrano kupatilo kojeg sam vidjela samo na kratko kad sam prolazila prostorijama.
„Predivno je!“ –pogledala sam nasmiješeno u Paula.
„Drago mi je što vam se sviđa!“ –rekao je osmijehom. „Što god da zatrebate, samo se meni obratite!“
„Hvala vam!“ –uzvratio je Paxton klimnuvši glavom.
Čula sam kako se vrata zatvaraju iza mene, pa sam se približila terasi i otvorila vrata. Zakoračila sam na nju i pogledala ispred sebe, te s moje lijeve i desne strane. Pejzaž je izgledao kao sa razglednice. Nagnula sam se na ogradu i promatrala zelenilo oko hotela, te predivno plavo – zeleno more kraj pješćane plaže.
„Predivno, ha?“ –Paxton me obgrlio rukama.
„Jest!“ –klimnula sam glavom i osmijehnula se. „Ovo sigurno dosta mora koštati! Društvo nije normalno!“
„Nikako, ali drago mi je što smo ovdje!“
„I meni je drago!“
„I ugasio sam mobitele!“
„Zašto?“ –zbunjeno sam pogledala u njega, nagnuvši se na ogradu, a rukama ga obgrlila oko vrata.
„Jer želim da budemo sami, ali odlučio sam da ćemo jednom na dan paliti!“ –odgovorio je. „Slažeš se?“
„Slažem se!“ –klimnula sam glavom i poljubila ga. „Idem se ja na brzinu istuširati, pa ćemo se prošetati otokom. Može?“
„Može!“ –rekao je nasmiješivši mi se.
Poljubila sam ga još jednom, a onda sam se vratila natrag u sobu. Provirila sam još jednom na terasu kako bi ga promatrala. Bio je neodoljivo sladak i obožavala sam ga. Nasmiješila sam se, te skinula odjeću sa sebe, bacila ju na krevet i ušla odmah u kupaonicu pošto sam se kasnije mislila obući za šetnju. Nisam zaključala vrata pošto mi ne bi smetalo da mi se Paxton pridruži iako sam sumnjala da hoće. Otvorila sam vodu i odlučila napuniti kadu kako bi malo uživala. Stavila sam pjenušavu kupku, a zatim sjela u nju duboko uzdahnuvši, osmijehom na licu. Razmišljala sam o tome kako je sada sve bilo savršeno i lijepo iako su mi nedostajali roditelji i sestra pošto sam ih trebala na vjenčanju i udovijek sam mislila da će biti ondje na moj najljepši i najbolji dan u životu, ali nažalost su davno preminuli. Odmahnula sam glavom pošto nisam htjela razmišljati o tome sada kad sam bila presretna. Nadala sam se samo kako se više ništa loše neće dogoditi mojim najdražima.
Nakon nekog vremena, otvorila sam vrata kupatila obgrnuta ručnikom. Primjetila sam Paxtona kako leži na krevetu samo u hlačicama do koljena i malo sam ostala šokirana, ali ubrzo sam se sjetila kako je na Havajima uvijek toplo i da se ne moram brinuti o lošem vremenu.
„Trebalo ti je vremena, ha?“ –upitao me podignuvši se sa kreveta.
„Oprosti, ali malo sam uživala u mirišljavoj kupki!“ –odgovorila sam mu otvarajući svoju putnu torbu, kad me on iznenada zagrlio s leđa.
„I lijepo mi mirišeš!“ –poljubio me u obraz.
„Ljubavi...“ –nasmiješila sam mu se. „Moram se obući!“
„Ne moraš!“ –rekao je i u jednom trenu sam ostala bez ručnika.
„Pax, molim te!“ –okrenula sam se prema njemu nasmiješeno. „Mislim da sada nije vrijeme za to!“
„I know you want me!“ –vragolasto mi se nasmiješio.
Odmahnula sam glavom i pokušala mu uzeti ručnik iz ruke, ali nije ga puštao. Umjesto toga, bacio ga je iza sebe, a mene podignuo sa poda i lagano spustio na mekani krevet. Odmahnula sam glavom i nasmiješila mu se, a zatim ga obgrlila oko vrata i poljubila ga. Ruke sam polako počela spuštati njegovim razvijenim leđima dok je on poljubio moj vrat, a zatim se spustio niže sve do mog trbuha, a tada su me trnci prošli tjelom. Pogledao me ravno u oči i nasmiješio mi se, a kad me poljubio osjetila sam... užitak.

| 11:39 | Komentari (23) | On/Off | Print | # |



9. poglavlje
nedjelja, 22.11.2009.


MusicPlaylist
MySpace Music Playlist at MixPod.com



Dva i pol mjeseca kasnije...

Živčano sam stajala pred ogledalom i gledala se pokušavaći se uvjeriti da je vjenčanica u redu i kako se nikako nije isprljala. Vjenčanica je bila toliko duga da se vukla po podu, ali nije bila toliko duga pošto nisam htjela da se previše isprlja. Bila je uska do struka, a onda široka na dalje. Nisam imala veo pošto se nisam htjela zezati s time, ali umjesto toga sam imala tijaru na glavi. Frizerka mi je napravila punđu koja je odlično stajala i bila sam presretna zbog toga.
Nisam ni primjetila kako je vrijeme tako brzo prošlo. Nisam se previše živcirala oko vjenčanja pošto sam točno znala što želim i lijepo sam objašnjavala ljudima neke stvari jer sam znala da me nitko neće shvatiti ako se budem izderavala na njih i na kraju je sve ispalo savršeno, ali bila sam u onom trenutku toliko uzbuđena da sam samo hodala gore – dolje po prozoriji u crkvi pokušavajući se smiriti.
Nisam znala zbog čega smo se samo mi žene osjećale ovako i živcirale, ali trebala sam se smiriti unatoč tome što jednostavno nisam mogla. Srce mi je ubrzano kucalo i mislila sam da bi mogao iskočiti iz prsiju svakog trena pošto više nisam znala što raditi. Duboko uzdahnuvši, sjela sam na stolicu i stavila ruku na lice, te odmahnula glavom. Da mi je netko rekao kakva ću biti prije tri mjeseca, zbunjeno bi ga pogledala pošto sam mislila kako ću biti pribrana, ali očito sam imala krivo mišljenje o sebi. Ponovno sam se dignula sa stolice i nastavila hodati po sobi duboko dišući. Govorili su kako je tako lakše smiriti se, ali sumnjala sam pošto se jednostavno nisam mogla smiriti. Ruke su mi drhtale od uzbuđena i nestrpljivo sam čekala da me netko pozove kako bi izašla odandje i krenula prema oltaru, ali tada me cijela ona činjenica plašila; ni sama nisam znala zbog čega. Ponavljala sam u sebi kako se trebam smiriti jer živciranjem ništa neću postići, ali kad su se vrata otvorila poskočila sam od straha. Prestravljeno sam pogledala prema vratima i ugledala Summer, Juliu i Lenu na ulazu. Moje su djeveruše imali nježno ljubičaste haljine na bretele do koljena i sve su tri bile lijepo uređene. Uzdahnula sam kad sam shvatila da još nije vrijeme za izlazak iz one prostorije, pa sam pogledala kroz prozor.
„Što se događa, Gia?“ –upitala me Lena bribliživši mi se.
„Strah me!“ –odgovorila sam.
„Čega?“ –uzvratila je Summer.
„Ne znam!“ –slegnula sam ramenima.
„Trema te hvata, ha?“ –Julia me pogledala nasmiješeno. „Samo se smiri!“
„Lako je tebi reći! Ne ženiš se ti!“ –prostrijelila sam je pogledom.
„Ja sam to već obavila. Točnije, sve smo mi to obavile!“
„Jeste!“
„Gia, sjećaš se kako je meni bilo?“ –upitala me Summer nakon što je sjela na stolicu.
„Da. Sjećam se koliko si šizila uokolo!“ –uzdahnula sam.
„Nemoj onda biti poput mene!“ –nasmiješila mi se.
„Vidjet ćeš da će sve biti u redu!“ –nasmiješila mi se i Lena.
„Što ako ne bude?!“ –pogledala sam u njih. „Što ako sam nešto zaboravila napraviti, ako padnem pred svima?!“
„Joj, ne pričaj gluposti!“ –nadodala je Julia. „Nećeš pasti pred nikim, bez brige!“
„Što ako padnem?!“ –odmahnula sam glavom.
„Gia, i ja sam bila sve preplašena kao i ti, ali pogledala sam u Caleba i trema je prošla!“ –rekla mi je Summer. „Pogledaj u Paxtona i vidjet ćeš da će sve biti u redu!“
„Sigurno?“ –uzdahnula sam, a ona mi je nasmiješeno klimnula glavom. „Ako ti tako kažeš! Kad je vrijeme da krenemo?“
„Upravo sada!“ –rekla mi je nacerivši se Julia.
„Čovječe! Nisam znala da će to tako brzo doći!“ –promrmljala sam.
„Hajde, hajde! Možeš ti to!“ –Lena me potapšala po ramenu. „Samo gledaj u Paxtona!“
„Ok, ok!“ –klimnula sam glavom. „Vjerovat ću vam!“
„Vjeruj nam. Sve smo mi to prošle!“ –namignula mi je Summer. „Sada je vrijeme da krenemo da tvoj dragi ne pomisli kako si pobijegla s vjenčanja!“
Nasmiješila sam joj se, a ona mi je uzvratila osmijeh. Približila mi se, snažno me zagrlila potapšajući me po leđima, te utisnula poljubac na obraz. Na taj me način pokušavala umiriti. Činila je to otkad sam se počela družiti s njom i ponašala se prema meni kao prema mlađoj sestri. Djevojke su mi se nasmiješile prije nego što su izašle iz one prostorije i zatvorile vrata, a ja sam duboko uzdahnula pokušavajući se smiriti. Nadala sam se da imaju pravo i da će trema nestati kad ugledam Paxtona na oltaru. Pogledala sam se još jednom u ogledalo kako bi se uvjerila da sve stoji na svoje mjesto, te sam polako otišla prema vratima i otvorila ih. Laganim sam se hodom približila vratima i primjetila kako ondje stoje moje djeveruše koje čekaju samo moj znak da bi krenule.
Klimnula sam glavom, a pošto je Summer bila prva klimnula je glavom i uobičajena pjesma koja se inače svirala na vjenčanjima je počela svirati. Duboko sam uzdahnula pošto je uskoro bio red na mene jer sam vidjela da je Lena nestala iza vratiju. Približila sam se i primjetila kako svi gledaju prema meni. Nasmiješila sam im se i onda pogledala u Paxtona koji je stajao na oltaru, a kraj njega su stajali Caleb, Ethen i Carlo koji su bili njegovi kumovi. Vidjela sam njegovo nasmiješeno lice i sjaj u očima, a tada sam se još više nasmiješila pošto su cure imale pravo kad su mi rekle kako će trema nestati čim pogledam u njega. Zakoračila sam i laganim hodom krenula prema oltaru gdje me čekao buduću muž. Pogledom sam pratila samo njega koji je gledao u mene i kad mu je Caleb nešto priča, a ja sam bila očarana. Svi su strahovi nestali kad sam njega ugledala i sada sam bila sigurna da će sve biti dobro, da se ništa loše neće dogoditi. Paxton mi je pružio ruku kako bi se lakše popela stepenicama, a onda sam dala buket Summer.
„Okupili smo se ovdje...“ –započeo je svečenik.
Nisam ga više slušala pošto sam gledala sam u Paxtona koji mi se smješkao dok mi je srce ubrzano kucalo. Bila sam presretna što ću uskoro postati njegova žena i što sam u njegovim očima vidjela nešto što nikada prije nisam, nešto što me natjeralo da ne mičem osmijeh s lica, što me natjeralo da se smiješkam, da uživam i da... letim bez grila.
„Gia Gomez, hoćete li se udati za Paxtona Emetta?“ –upitao me svečenik iznenada i to me vratilo u stvarnost.
„Da. Hoću!“ –klimnula sam glavom.
„Paxtone, možete poljubiti ženu!“ –pogledao je u njega.
„Sa zadovoljstvom!“ –nasmiješio se.
Paxton mi se približio, te me privukao sebi i utisnuo jedan dugi poljubac na moje usne dok su svi oko nas pljeskali. Kad sam odmaknula usne s njegovih, asmiješeno sam pogledala u ljude koji su nam dolazili čestitati dok mi je srce ubrzano kucalo pošto još nisam mogla vjerovati da sam postala njegova žena, da se moj san ostvario, ali kad bi pogledala u njega – znala sam da je sve to istina, da ne sanjam i tada sam se osjećala... savršeno dobro.

***

Caleb nam je ponudio da proslavimo vjenčanje u njihovom ogromnom vrtu gdje smo namjestiti velike bijele šatore u kojima smo sjedili pošto je vani bilo užasno hladno. Na svu sreću, ondje su nas grijale pečice koje su Calebove sluškinje donijele iz kuće. Sve je bilo tako lijepo, savršeno! Summer mi je, naravno, pomogla jako sa pripremama jer je točno znala što ja želim pošto smo o tome pričale puno prije nego što me Paxton zaručio. Promatrala sam svoga muža, osmijehom na licu, dok je pričao sa gostima također nasmiješeno. Bila sam... presretna i nisam mogla maknuti osmijeh s lica, prestati razmišljati o njemu kao o vlastitom suprugu i ta me činjenica jednostavno razveseljavala jer je to bilo sve što sam oduvijek željela, sanjala. On je bio sve što sam oduvijek sanjala, trebala kraj sebe, željela uz sebe, voljela od prvog trenutka kad sam ga vidjela onog ljeta. Okrenuo se prema meni, nasmiješio i utisnuo poljubac na moje usne.
„Volim te!“ –rekao je prislonivši svoje čelo na moje.
„Volim i ja tebe!“ –nasmiješila sam mu se, podragala mu obraz rukom i poljubila ga.
„Moramo pričati s vama!“ –prekinula nas je Summer.
„O čemu?“ –pogledala sam u nju zbunjeno.
„Kumovi i djeveruše su se skupili i odlučili vam dati poklon za medeni mjesec!“ –objasnio je Caleb.
„Niste normalni!“ –nadodao je Paxton. „Već ste dovoljno potrošili kad ste nam pomagali!“
„Ovo je poseban poklon i bilo bi vam bolje da ga uzmete!“ –nasmiješio se Ethen.
„Naređujem vam!“ –namignuo je Carlo.
„Ako vam naređuje, to znaći da ga morate uzeti! Znate da se šefa uvijek sluša!“ –rekla je Lena.
„I otvorite tu kuvertu već jednom!“ –Julia ju je uzela iz Summerine ruke, te mi ju pružila.
Odmahnula sam glavom, uzela je i otvorila, te ugledala dvije karte u njoj.
„Niste normalni!“ –Paxton je šokirano pogledao u njih.
„Rekli smo da je ovo naš poklon i ne smijete nam ga vratiti!“ –nasmiješila mi se Summer.
„Ali Havaji?!“ –upitala sam šokirano.
„Nisi li to oduvijek htjela?“ –upitao me nasmiješeno Caleb. „Sjećam se kako si mi s petanest godina spomenula da bi ondje jednom htjela ići!“
„Kako se sjećaš toga?!“ –šokirala sam se.
„Pax me je prije mjesec i pol podsjetio na to kako te zezao da te nitko nikada neće htjeti kad si nam rekla tu vijest, a on se trebao oženiti za tebe, pa je moja pametna glavica smislila cijelu ovu idejicu i rekla ostalima!“
„Hvala!“ –podignula sam se sa stolice i snažno ga zagrlila, a zagrlila sam i ostale.
Bila sam presretna što su me iznenadili s takvim predivnim poklonom pošto sam od malena sanjala da ondje idem sa svojom srodnom dušom. Nasmiješeno sam pogledala u Paxtona koji mi je veselo uzvratio, te me poljubio.
„Molilo bi se mladence da dođu otvoriti ples!“ –rekao je gitarist, ali zatim je djevojka preuzela mikrofon.
Paxton se dignuo sa stolice, pružio mi ruku i laganim smo hodom krenuli prema centru. Primjetila sam kako me ljudi promatraju i nisam bila prestrašena, u tremi pošto sam znala da sam sada uz njega, da mi nitko ništa ne može i da će sve biti kako treba. Djevojka je počela pjevati pjesmu koju smo nas dvoje izabrali: Because you loved me od Celine Dion. Odavno smo čuli onu pjesmu i svidjela nam se. Nekako nas je podsjetila na nas dvoje. Paxton me privukao bliže sebi njišući se uz ritam muzike, a ja sam jednostavno... uživala.
„Volim te, lutkice moja mala!“ –tiho mi je šapnuo u uho.
„Volim i ja tebe!“ –rekla sam mu i nadodala. „I obožavam te!“
Nasmiješeno me pogledao, jače obgrlio jednom rukom i dok smo i dalje plesali... poljubio me.

Oprostite. Doista nisam imala volje pisati kako se ona priprema za vjenčanje. Kao što mi je Nikolina rekla preko facebook-a - ljenčina sam, a i nisam zadovoljna ovom pričom. Imam neki osjećaj da će upropastiti ili već upropaštava 1. dio. :/


| 11:26 | Komentari (15) | On/Off | Print | # |



8.poglavlje
srijeda, 18.11.2009.
Polako sam počela otvarati oči. Pogledala sam prema prozoru i primjetila da kiša još pada, a zatim sam podignula mobitel sa noćnog ormarića kako bi vidjela koliko je sati bilo. Šokirala sam se kad sam vidjela da je osam i pol prošlo pošto se nisam mogla sjetiti kad sam zadnji put toliko dugo spavala. Vjerojatno kad sam zadnji put bila ovdje. Ovo je selo dobro utjecalo na mene i svaki put kad bi dolazili u posjet njegovim roditeljima, ostali bismo nekoliko dana, a ja bi se odmorila od svega.
Nasmiješila sam se pošto sam se lijepo naspavala, te se okrenula prema Paxtonu koji je još spavao. Gdje god mi bili, on je i dalje mogao dobro spavati. Nasmiješeno sam pogledala u njega. Nisam mogla opisati koliko sam presretna bila što sam ga imala i što se jučer nismo posvađali oko one male nesuglasnice. Bilo bi mi žao da nije htio imati djecu jer ih ja obožava, a to sam mogla vidjeti i kod njega pošto se oduvijek lijepo ponašao prema Amber i Jilly i volio je provoditi vrijeme s njima.
Polako je počeo otvarati oči, pa je malo trznuo kad je primjetio da gledam u njega, a onda mi se nasmiješio slatko i pospano istovremeno.
„Dobro jutro, ljubavi!“ –pozdravila sam ga osmijehom.
„Dobro jutro!“ –rukom je prešao preko lica valjda kako bi se razbudio. „Koliko je sati?“
„Osam i pol prošlo!“ –odgovorila sam. „Vrijeme je da se dignemo! Pretpostavljam da su ostali već budni.“
„Ja ću spavati još malo!“
„Nema spavanja, Pax! Moraš se probuditi! Idi se istuširat, a ja ću te čekati dolje s kavom.“
„Zvučiš kao moja mama!“
„Dovoljno si se naspavao!“ –otkrila sam ga, a i sebe, te sam poskočila na hladni parket.
Brzo sam obukla papuče, a onda čarape kako se ne bi prehladila, pa sam skinula pidžamu i obukla drugu odjeću. Okrenula sam se prema Paxtonu i primjetila kako spava. Ljutito sam frknula pošto nisam mogla vjerovati kako jedna osoba u samo nekoliko sekundi može ponovno usnuti, ali nisam mu to htjela dopustiti. Skinula sam papuču, uzela je u ruke i pogodila ga u trbuh. Podignuo je glavu i ljutito me pogledao, a ja sam mu se nasmiješila.
„Dočekat će te kanta vode u slučaju da se ne pojaviš za petnaest minuta!“ –rekla sam mu otvarajući vrata.
„Dočekat će tebe nešto drugo kad slijedeći put uđeš u krevet!“ –čula sam njegov glas.
Okrenula sam se zbunjeno i ugledala ga kako trči prema meni. Vrisnula sam, a on me podignuo sa poda i bacio na krevet, a zatim je svojim rukama zaustavio moje, pa se nisam mogla maknuti s njegovog stiska.
„Rekao sam ti!“ –nasmiješio mi se zavodnički. „Mislim da bi trebala požaliti što sam te probudio!“
„A što mi, molim te, ti to možeš napraviti?!“ –nasmiješila sam mu se.
„Jesi li sigurna da želiš saznati?“ –upitao me malenim osmijehom, a ja sam klimnula glavom.
Utisnuo mi je poljubac na usne, a od toga sam se poljupca najviše naježila pošto me pokušavao zavesti i natjerati da se igram s njim u krevetu. Pustio mi je ruke, a ja sam ga obgrlila oko vrata dok je on rukom ulazio ispod moje majice i vukao ih prema grudima.
„Teta!“ –iznenada su se vrata otvorila.
Paxtona sam odgurnula od sebe, a on je pao na pod. Uspjela sam namjestiti majicu kad sam ugledala Amber kako prilazi našem krevetu.
„Što ste radili?“ –upitala je pogledavši u Paxtona koji se dizao sa poda.
„Tetka i ja smo se hrvali!“ –odgovorio je nasmiješeno.
„Hrvali?!“ –zbunjeno nas je pogledala.
„Da. Ona je pobijedila, a večeras sumnjam da hoće!“
„A mogu li ja gledati vaše hrvanje?!“
„Nije za djecu!“ –nadodala sam i prostrijelila Paxtona pogledom.
Paxton se valjao po krevetu od smijeha nakon onoga što je Amber rekla, a sam je kriv pošto je izmišljao gluposti. Odmahnula sam glavom i progurala svoju nečakinju iz sobe, te se spustila niz stepenice kako bi se pridružila ukućanima. Zakoračila sam u dnevni boravak gdje su svi sjedili na trosjedu, pili kavu i gledali televiziju.
„Dobro jutro!“ –pozdravila sam ih nasmiješeno, a onda sjela na fotelju.
„Dobro jutro!“ –nasmiješili su mi se.
„Jesi li za kavu, dušo?“ –upitala me Rebecca.
„Može. Hvala!“ –klimnula sam glavom.
„Gdje je moj sin?“
„Ili se još valja od smjeha ili se oblaći!“
„Da. Čemu se toliko on smijao malo prije?“ –pogledala me Summer.
„Gluposti!“ –odmahnula sam glavom dok me ona sumnjičavo promatrala.
„Šteta što je danas ružno vrijeme!“ –promrmljao je Caleb. „Namjeravali smo se malo prošetati selom, ali kako ćemo s ovom kišom!“
„Da.“ –rekla je Summer. „Jako je glupo što kiša nikako da prestane! Već tjedan dana pada!“
„Tjedan dana?!“ –uzvratio je Marc. „Kod nas je kiša već dva tjedna, ali nama to ne smeta! Ovako i onako nemamo što raditi vani.“
„Ali šteta što pada kad ste vi došli. Sada smo mogli sjediti na zrak i uživati!“ –rekla je Rebecca te mi je dodala šalicu kave.
„Hvala!“ –klimnula sam glavom i primila je u ruke.
„Bitno je da smo ovdje, zar ne?“ –upitao je Paxton stojeći na ulazu.
„Istina, dušo!“ –nasmiješila mu se majka. „Neopisivo mi je drago što sam vas vidjela i žao mi je što već popodne odlazite!“
„I nama je žao, ali moramo na posao!“ –rekla sam im uzdahnuvši. „Ali uvijek ste dobro došli kod nas!“
„Istina!“ –nadodala je Summer. „Već sam vam jučer rekla da je naša kuća dovoljno velika i da ima mjesta i za vas! Mislim da bi Jilly bilo jako drago da nam uskoro dođete u posjet!“
„Možemo se dogovoriti, jelda, Marc?“ –Rebecca je pogledala u svoga muža koji je u onom trenutku čitao novine. „JELDA, Marc?!“
„Što?“ –zbunjeno je pogledao u nju spustivši novine, a onda ih je podignuo. „Ne, neću ići po drva po ovom vremenu. Za sve ostalo je pozitivan odgovor!“
Rebecca ga je prostrijelila pogledom i odmahnula je glavom dok smo se mi ostali smijali na sav glas. Marc je bila simpatična osoba s kojom sam uvijek voljela pričati. Bio je uvijek svoj i nikada nije dopustio da netko gazi po njemu.

***


Kako je već bilo dosta kasno, došlo je vrijeme da krenemo doma pošto smo do jedanaest trebali biti kod kuće, a Amber je trebala ujutro u školi, pa se morala naspavati. Torbe su već bile u gepeku pošto su ih dečki stavili u gepek odmah nakon ručka da nam to kasnije ne oduzme vremena. Bilo mi je jako žao što sam morala tako brzo otići i što se više nismo zadržali pošto nisam znala kada ćemo se slijedećeg puta vidjeti, ali na svu sreću su postojali telefoni, pa smo se mogli na drugi način kontaktirati.
„Hvala što ste nas nazvali!“ –rekla sam ih.
„I drugi put, zlato!“ –nasmiješila mi se Rebecca.
„Svratite još koji put!“ –nastavio je Marc.
„Svratite vi kod nas. Dugo niste bili!“ –pogledao ga je Paxton.
„Dogovorit ćemo se!“
„U redu, ali bilo bi lijepo da i vi dođete!“
„Čujemo se kad se vratimo doma!“ –mahnula im je Summer spuštajući se niz stepenice pošto joj je Jilly spavala u rukama.
„Vidimo se uskoro!“ –nasmiješeno će Caleb odlazeći za njom.
„Bok, bako Becca i djete Marc!“ –Amber ih je poljubila u obraz, te je potrčala prema automobilu.
Nasmiješeno sam ih pogledala, a oni su mi uzvratili osmijeh, te sam se zajedno s Paxtonom otišla do automobila. Mahnuli smo im još jednom prije nego smo sjeli, a onda je on potrubio i udaljio se od kuće svojih roditelja.

***

Paxton je parkirao automobil ispred kuće. Izašli smo iz njega, a dok je on vadio putne torbe, ja sam podignula Amber sa stražnjeg sjedala pošto je zaspala na pola puta. Požurila sam prema ulazu pošto je kiša i dalje padala, ali dovoljno sitno da nismo mogli pokisnuti bez kišobrana. Otključala sam vrata i pustila ih otvorena kako bi Paxton mogao uči, a zatim sam požurila prema stepenicama kako bi Amber odvela u sobu. Uspjela sam otvoriti vrata, te sam zakoračila u njenu toplu sobu i prislonila je na krevet pokrivši je. Približila sam se prozoru kako bi provjerila da slučajno nije bio otvoren dok nas nije bilo kod kuće, te pogledala još jednom u Amber kako bi se uvjerila da spava. Tiho sam izašla iz njene sobe i otišla u svoju u kojoj se Paxton već nalazio.
„Spava?“ –upitao me.
„Aha. Na svu sreću, nije se probudila!“ –odgovorila sam skidajući kaput sa sebe.
„Onda može jedno hrvanje?!“ –upitao me nacerivši se.
„Razmišljaš li ti možda ponekad o nečem drugom?!“ –odmahnula sam glavom.
„To znaći da nema hrvanja?“
„Nisam to rekla, ali pitala sam te da li moraš stalno razmišljati o seksu!“
„Ne moram!“
Odmahnula sam glavom i skinula odjeću sa sebe, te izvadila pidžamu iz putne torbe. Krajičkom oka sam primjetila kako Paxton već leži u krevetu, okrenut mi leđima. Odmahnula sam glavom pošto sam znala da se možda uvrijedio ili je htio da to pomislim kako bi došao do svoga cilja.
„Idem se istuširati!“ –rekla sam mu, te krenula prema vratima sobe.
Otvorila sam ih i onda požurila prema kupatilu kako me Amber ne bi vidjela samo u grudnjaku i gaćicama u slučaju da se probudi. Čula sam kako se vrata otvaraju dok sam ja držala ruku na kvaku.
„Čekaj...“ –rekao je Paxton, a ja sam se okrenula prema njemu. „To je bio neki poziv ili...?“
Nasmiješila sam mu se i zatim otvorila vrata kupatila, te pričekala da mi se Paxton pridruži. Čim je ušao, zatvorio je vrata i zaključao ih. Nadala sam se samo da Amber neće ništa čuti pošto je sve oko nas počelo padati po podu kad me podignuo sa poda i nagnuo na hladne pločice. Trnci su me prošli tijelom zbog čega sam se počela smijati dok me on zbunjeno gledao, a zatim me spustio na pod i otkopčao mi je grudljak kojeg je bacio iza sebe, a ubrzo nakon sam ostala i bez gačica.


| 00:02 | Komentari (22) | On/Off | Print | # |



7. poglavlje
petak, 13.11.2009.
*Posvečeno svim mojim čitateljima. Zašto? Jer trpite moje učestale posteve. :D
Volim vas zbog toga. :*


Trznula sam se iz sna kad sam čula budilicu koju sam odmah ugasila. Pogledala sam kraj sebe i Paxtona ondje nije bilo. Bila sam jako zbunjena pošto sam inače ja bila ta koja je bi se prva probudila dok bi on mirno spavao kraj mene kao da ništa nije čuo. Možda se probudio prije kako bi napravio kavu i onda krenuli prema njegovim roditeljima pošto je subota došla prije nego što sam očekivala. Pospano sam se dignula iz kreveta i uzela odjeću kako bi se otišla istuširati prije puta. Izašla sam iz sobe i prvo otišla provjeriti da li Amber spava. Polako sam otvorila vrata sobe kako ju ne bi probudila i nasmiješila se kad sam primjetila kako slatko spava. Jedva sam čekala imati svoje dijete kako bi se i za njega brinula od malih nogu.
Zatvorila sam vrata jer ju nisam smjela probuditi pošto još nije bilo vrijeme za polazak, a zatim sam se okrenula i otišla prema kupatilu. Otvorila sam vrata i onda primjetila kako se Paxton tušira. Odmahnula sam glavom pošto nikada neće naučiti da bi vrata trebao zaključavati kako Amber ne bi slučajno ušla. Ponavljala sam mu to možda tisuću puta, ali očito mu kroz jedno uho uđe, a kroz drugo izađe. Zatvorila sam vrata i zaključala ih pošto sam ga odlučila iznenaditi. Vragolasto sam se nasmiješila i skinula odjeću sa sebe, te ju stavila na perilicu za rublje i krenula prema tuš kabini. Kad sam otvorila vrata pogledao je zbunjeno u mene, a onda mi se nasmiješio.
„Nikada nećeš naučiti zaključavati vrata, jelda?“ –prostrijelila sam ga pogledom.
„Oprosti!“ –promrmljao je. „Uvijek zaboravim!“
„Ma nije problem za mene nego ne želim da Amber vidi nešto krivo!“
„Dobro, dobro! Sada ćeš se istuširati da ti pustim vodu?“
„Mislila sam da se okupamo zajedno. Znaš, kao u starim dobrim vremenima!“
Nacerio mi se, a ja sam mu namignula. Zatvorio je vrata tuš kabine, prislonio me na pločice koje su se ugrijale pošto je vjerojatno neko vrijeme proveo pod tušem, te me počeo ljubiti po vratu dok sam ja noktima prolazila po njegovim leđima.

***

Paxton i ja sjedili smo u dnevnom boravku i, uz upaljenu vatru u kaminu, gledali televiziju. Smatrali smo da još nije vrijeme za polazak pošto je pljuštilo i trebali smo pričekati da se nevrijeme malo smiri kako bismo krenuli pošto nije bilo najljepše vrijeme za polazak i dopustili smo Amber da još neko vrijeme spava. Kako mi je bilo hladno, unatoč vatri koja je gorila nedaleko od mene, pokrila sam se debelom dekom i nagnula se na Paxtonovo rame, a on me obgrlio tom rukom. Uživala sam u takvim trenutcima pošto smo često bili s cijelim društvom, a ovakvo vrijeme smo rijetko nalazili jer smo uvijek bili u pokretu. Sada sam se osjećala odlično u njegovom zagrljaju, kao i inače. Obožavala sam ga osjetiti kraj sebe, znati da je tamo i da me nikada neće napustiti, a to je ono što sam oduvijek željela osjetiti. Paxton mi je davao jednu veliku ljubav i uz njega sam se uvijek osjećala zaštićenom.
„O čemu razmišljaš?“ –upitao me.
„O tome koliko sam sretna što te imam!“ –pogledala sam ga nasmiješeno.
„Gia, zapravo... ja sam sretan što te imam!“
„Ne, Pax! JA sam ta koja je sretna što te ima nakon svega što sam ti napravila i priredila!“
„Gia, mislim da smo se dogovorili kako ćemo zaboraviti na to, jelda?“
„Da, ali ja nikako ne mogu zaboraviti koja sam budala bila!“
„Prestani razmišljati o tome i hoćeš! Ja sam zaboravio jer mi je važno samo što te imam!“ –rekao mi je. „Nije mi više važno što se dogodilo među nama kad smo bili u svađi!“
„Volim te!“ –nasmiješila sam mu se.
„Volim i ja tebe!“ –rekao mi je, te me poljubio u usta. „Uskoro bismo trebali krenuti, pa idem probuditi Amber! Napravi joj doručak i, molim te, javi Caleb ili Summer da krečemo za pola sata.“
„U redu!“ –klimnula sam glavom.
Dignuo se sa trosjeda, te je izašao iz dnevnog boravka, a ja sam utipkala Summerin broj telefona kako bi joj javila kad krećemo.
Halo?“ –čula sam njen glas.
„Summer?“ –zbunjeno sam uzvratila.
Hej, Gia!
„Kako to da si se ti javila, a ne Toby?“
Pošto nas nema na dva dana, dali smo joj slobodan vikend!
„Aha. Htjela sam samo javiti da krećemo za pola sata!“
U redu! Uskoro dolazimo kod vas. Nemojte krenuti bez nas, ok?
„Ok. Vidimo se!“ –spustila sam slušalicu i dignula se sa trosjeda.
Požurila sam u kuhinju kako bi što prije napravila Amber doručak pošto je svakog treba trebala sići niz stepenice. Stavila sam joj mlijeko, salamu, sir i krug na stolu, te sjela za njim pošto sam joj oduvijek pravila društvo kako se ne bi osjećala samo. Čula sam korake, pa sam pogledala prema ulazu i ugledala Amber kako pospano ulazi, a za njom je ulazio i Paxton.
„Zar nismo mogli krenuti kasnije?“ –upitala je zijevnuvši, te je sjela za stolom.
„Što prije dođemo, to bolje!“ –nadodao je Paxton. „Jesi li im javila?“
„Aha.“ –odgovorila sam. „Rekla je da kreću!“
Klimnuo je glavom i sjeo za stol.

***

Pričekali smo da Summer, Caleb i Jilly dođu kako bismo krenuli, a onda smo sjeli u Paxtonov automobil i krenuli prema kući njegovih roditelja. Vrijeme nam je brzo prolazilo pošto smo pričali i slušali razne pjesme koje su se vrtile na CD playeru kojeg smo nedavno kupili. Veselila sam se što ću uskoro ponovno vidjeti njegove roditelje pošto su bili jako simpatični i dobri, uvijek veseli. Zbog toga se nikada nisam pitala zbog čega su Pax i Caleb uvijek nasmiješeni i veseli čak kad ne trebaju piti. Znala sam da su to naslijedili od roditelja.
Bila sam jako sretna kad sam ugledala njihovu kuću. Put nam niti nije trajao previše. Samo pet sati pošto selo, u kojem su živjeli, i nije bilo tako daleko od našeg grada, ali je bio pomalo pust. Bilo je svega desetak kuća i pretpostavila sam da ondje žive samo stariji ljudi pošto sam mogla vidjeti samo starije osobe kako prolaze onuda, ali to mi nije smetalo. Bilo je lijepo provoditi vrijeme kod Paxtonovih roditelja jer je bilo tako mirno da bi imala osjećaj da nisam na Zemlji.
Vidjela sam Paxtonovu mamu ispred kuće kako nam maše. Njegova je majka imala plavu kosu koju je uvijek farbala pošto je počela sjediti nedavno, a to nije podnosila. Imala je svijetle oči koje su me jako podsjećale na Paxtonove. Primjetila sam kako se okrenula i počela mahati u kući, a kad smo parkirali auto vidjela sam kako Marc stoji kraj Rebecce. Marc je bio Paxtonov otac. Muškarac krupnije građe, tamne kose i tamnih očiju. Očito su i Pax i Caleb sve primili od majke, ali smisao za humor od oca.
„Bok, društvo!“ –uzvratila je Rebecca.
„Hej, mama!“ –Paxton joj je mahnuo vadivši putne torbe iz gepeka.
„Bako, Becca!“ –Amber je potrčala k njoj.
„Oh, Amber!“ –snažno ju je zagrlila. „Kako si narasla! Predivna si mi!“
„Gia, ljepotice!“ –pozdravio me Marc snažno me zagrlivši. „Kako si mi ti?“
„Odlično sada kad sam s vama!“ –nasmiješila sam mu se. „Vi?“
„Odlično sada kad ste vi s nama!“
„Djede!“ –Jilly mu je mahala.
„Oh, malena moja!“ –Marc ju je snažno zagrlio i poljubio u čelo. „Baš si mi lijepa! Koliko ono godina imaš?“
„Tri!“ –pokazala je prstićima.
Nasmiješeno sam pogledala u nju pošto sam jedva čekala imati svoje dijete.
„Bok, mama!“ –Caleb ju je poljubio u obraz. „Lijepo od vas što ste nas pozvali k vama!“
„A morala sam kad se nitko od vas nije sjetio da imate roditelje!“ –rekla mu je Rebecca odmahnuvši glavom.
„Mama, zvali smo te tri puta na dan!“ –uzvratio je Paxton. „Ako ti to znaći da vas se ne sjećamo, onda krivo misliš!“
„Mislila sam na to kako nam jedva dolazite u posjet!“ –nadodala je ulazivši u kuću. „Zadnji put sam vidjela Jilly na njenom trećem rođendanu!“
„Dolazite vi malo k nama!“ –nastavila je Summer. „Barem mi imamo puno mjesta!“
„Mogli bismo!“ –nasmiješeno će Marc. „Caleb i Paxton, mi smo vam spremiti sobe, pa možete slobodno odmah sada ostaviti torbe!“
Klimnuli su glavom i penjali se stepenicama na kat. Htjela sam pomoći Paxtonu, ali rekao je kako nema potrebe pošto nemamo previše stvari. Rebecca nam je rekla da se slobodno smjestimo u dnevni boravak dok ona radi čaj. Summer i ja smo sjedile kraj prozora, na ugodnim i i mekanim foteljama dok se Marc igrao s Jilly na podu.
„Lijepo od njih što su nas pozvali!“ –rekla sam Summer.
„Aha. Jilly ih jako dugo nije vidjela, a vidim po njoj koliko je sretna što smo došli ovdje!“ –nasmiješila mi se.
„Nadam se da će biti ovako sretni i kad moje dijete budu vidjeli!“
„Tvoje dijete?! Gia, tajiš mi nešto?!“ –upitala sam široko otvorivši oči.
„Ne, Summer!“ –zahihotala sam se. „To sam rekla za ubuduće!“
„Aha. Ja sam mislila da si trudna!“
„Vjerojatno biste već znali da jesam!“
„Jedva čekam da zatrudniš!“ –uzvratila je nasmiješeno. „Svašta ću mu kupovati!“
„Kome?“ –upitao je Caleb sa zanimanjem, ulazivši u dnevni boravak.
„Giinom dijetetu!“ –odgovorila je.
„Trudna si?!“
„Tko je trudan?“ –zbunjeno će Paxton.
„Gia!“ –Caleb se okrenuo prema njemu.
„Trudna si?!“ –uzviknuo je šokirano.
„Nisam!“ –počela sam se smijati. „Ovo je neka vrsta pokvarenog telefona, ha?!“
„Zašto je onda to rekao?!“ –upitao me šokirano.
„Jer je Summer rekla da jedva čeka da zatrudnim kako bi mome dijetetu svašta kupovala!“
„Uf, već sam se uplašio!“
„Uplašio?!“
Zastala je tišina među nama i primjetila sam kako svi gledaju u nas. Meni je srce ubrzano kucalo jer nisam znala što je ono trebalo znaćiti. Da li je to znaćilo da ne želi imati dijecu sa mnom?! Odmahnula sam glavom, dignula se sa trosjeda i prošla kraj njega pognute glave samo kako ne bi vidio suze u mojim očima.
„Što sam krivo rekao?!“ –čula sam njegov glas.
Nisam se htjela okrenuti, pa sam se popela stepenicama na kat i ušla u svoju sobu. Duboko uzdahnuvši, zatvorila sam vrata i otišla sjesti na krevet. Suze su mi proklizile niz lice, pa sam ih obrisala kad sam čula kucanje. Nisam se željela okrenuti već sam nastavila gledati u prozor koji je bio morak od kiše koja je neprestano padala.
„Gia, jesi li dobro?“ –upitala me Summer.
Odmahnula sam glavom.
„Što se dogodilo?“ –sjela je kraj mene.
„Nisi li ga čula?“ –pogledala sam u nju uplakanog lica. „Da sam slučajno trudna i da sam mu to rekla, uplašio bi se! To znaći da ne želi imati djecu sa mnom!“
„Ne pričaj gluposti!“ –prostrijelila me pogledom. „Vidim koliko voli diecu i sigurna sam da ih želi imati!“
„Zašto je onda to rekao?“
„Ne znam. Caleb se isto malo preplašio kad sam mu rekla da sam trudna pošto je mislio da ne zna sa djecom, ali bio je i presretan! Vjerojatno Paxton razmišlja na isti način!“
Čula sam ponovno kucanje i znala sam da je ovoga puta bio Paxton. Obrisala sam suze i sklonila pogled sa Summer koja me zbunjeno gledala.
„Idem ja kod Caleba!“ –rekla je i dignula se sa kreveta.
Čula sam njene korake sve dalje i dalje, a onda vrata kako se zatvaraju, pa još jedne korake. Paxton se pojavio kraj mene i pogledao me.
„Što sam napravio?“ –upitao me zbunjeno.
„Ti ne želiš imati sa mom dijete, jelda?“ –okrenula sam se prema njemu.
„Tko ti je to rekao i zašto plačeš?!“ –šokirano je pogledao u mene.
„Ti si to malo prije rekao!“
„Što sam rekao da si to pomislila?!“
Uf, već sam se uplašio!“ –citirala sam njegove riječi i oponašala glas.
„Ali to ne znači da ne želim imati dijete s tobom! Normalno je da se netko malo preplaši kad dozna da mu je žena ili cura trudna! Želim imati dijete s tobom!“
„Sigurno?“
„Sigurno, Gia!“ –nasmiješio mi se. „Ako želiš, moženo ga sada i ovdje napraviti!“
„Ne, ne, ne!“ –zaustavila sam ga pošto me počeo gurati prema jastuku. „Tvoji su roditelji dolje!“
„Baš nisi za akciju!“ –namignuo mi je.
„Budalo!“ –lagano sam ga udarila po prsima i nasmiješila mu se.
„Volim te!“ –rekao mi je i utisnuo poljubac na moje usne.
Dignuo se sa kreveta i pružio mi ruku kako bi se dignula sa kreveta. Nasmiješila sam mu se i krenula prema vratima jer smo se trebali pridružiti njegovim roditeljima i ostalima koji su nas vjerojatno čekali.


| 13:57 | Komentari (26) | On/Off | Print | # |



6.poglavlje
ponedjeljak, 09.11.2009.
Znam, znam, znaaaaam da sam jako dosadna sa svim tim silnim novim postevima. Svaki tjedan stavljam jedan i to kad mi pukne. Žao mi je što dosađujem. :*


Čim sam čula budilicu otvorila sam oči i pogledala prema njoj. Duboko sam uzdahnula i frknula, te ju ugasila što prije pošto me zvuk užasno iritirao. Pogledala sm u Paxtona koji je nešto promrmljao, ali nastavio je spavati. Ljutito sam pogledala u njega i poželjela ga razbuditi kako ne bih samo ja bila budila u to doba jutra, ali odlučila sam biti dobra kao svaki dan. Dignula sam se sa kreveta i uzela stvari koje bi trebala nositi na putu do posla. Približila sam se prozoru i primjetila da se sprema nevrijeme. Frknula sam ljutito pošto sam obožavala ružno vrijeme, ali ne kad sam nekamo trebala otići. Okrenula sam se i izašla iz sobe kako bi se otišla istuširati jer sam se jedino na onaj način mogla probuditi uz jutarnju kavu, naravno, a nju sam što prije trebala. Čudila sam se sama sebi pošto nikada nisam bila ovisna o kofeinu, a sada, ako ga ne popim ujutro, nikada se neću razbuditi dovoljno.
Ovoga sam puta zaključala vrata čim sam ušla u kupatilo kako me Paxton ne bi iznenadio kao prije nekoliko dana, te sam skinula odjeću sa sebe, bacila je u kutiju za prljavo rublje, te upalila mlaku vodu i stala ispod mlaza vode pokušavajući se što prije razbuditi.

Spustila sam se niz stepenice nakon što sam se lijepo istuširala i na pola sam bila budna, ali za to bi mi kava trebala pomoći, pa sam požurila u kuhinju. Čim sam ušla, stavila sam vodu da se kuha i postavila dvije šalice na stolu pošto sam znala da bi se Paxton uskoro trebao pojaviti na vratima. Prije nego što sam sjela, začula sam telefon kako zvoni. Pogledala sam na zidni sat i ostala šokirana kad sam vidjela da nas netko zove u šest i dvadeset ujutro. Odmah sam se preplašila jer sam pomislila da se možda nekome nešto dogodilo, pa sam potrčala u dnevni boravak gdje sam ostavila telefon, te pritisnula tipku i javila se.
„Halo?“ –upitala sam preplašeno.
Hej, Gia, ovdje Rebecca!“ –javio se meni jako poznat glas.
„Gđo Emett!“ –uzdahnula sam i sjela na fotelju.
Koliko sam ti puta rekla da me zoveš Rebecca, a ne gđo Emett?! Osjećam se starija nego što jesam!
„Oprostite, Rebecca!“
Preplašila sam te?
„Malo! Mislila sam da se nešto nekome dogodilo pošto je dosta rano!“
Oprosti! Nisam li te valjda probudila?
„Niste. Upravo radim kavu! Je li sve u redu kod vas?“
Da. Ne brini se!
„Odlično!“
Trebala sam Paxa ili tebe!
„Zbog čega?“
Dugo vas nisam vidjela, pa sam mislila da za vikend dođete kod nas zajedno sa Summer, Calebom i Jilly!
„Sviđa mi se ideja, ali mogu vam javiti popodne kad pitamo šefa!“
Može!
„Oprostite, moram se požuriti da mi voda ne procuri!“
U redu. Čujemo se još! Pozdravi mi Paxa!
„Dobro!“ –stavila sam telefon na stol.
Na brzinu sam se dignula i potrčala natrag u kuhinju. Na svu sreću, voda je tek počela pariti, pa sam odahnula i pričekala da se stvome balončići koji su bili znak da lončić trebam maknuti sa vatre.
Zastala sam razmišljati koliko dugo nisam vidjela Paxtonove roditelje i prošlo je više od četiri mjeseca. Njegovi su se roditelji preselili prije šest godina iz našeg grada i to na selo pošto su smatrali da bi im ondje bilo najbolje, a ondje i jest bilo lijepo, mirnije nego u gradu. Čula sam korake, pa sam pogledala prema vratima kuhinje i ugledala pospanog Paxtona kako ulazu.
„Tko je zvao u ovo doba jutra?“ –upitao me zijevnuvši.
„Tvoja mama!“ –odgovorila sam.
„Mama?!“ –otvorio je široko oči.
Izgledao je kao da se u nekoliko sekundi razbudio, kad sam mu javila vijest.
„Nešto se dogodilo njoj ili tati?!“ –upitao me preplašeno.
„Ne. Ne brini se!“ –odmahnula sam glavom i nasmiješila mu se, a on je uzdahnuo.
„Što je onda trebala?“ –sjeo je za stolo.
„Htjela je da za vikend dođemo malo k njima, pa sam im rekla da se moramo dogovoriti sa Carlom!“
„Aha. Nadajmo se da će nas pustiti!“
Klimnula sam glavom i nasmiješila mu se. Bilo bi lijepo otići ponovno s njima pošto bi se opustila više nego što sam mogla kad sam bila na godišnjem dva tjedna. Lončić sa kavom sam stavila ispred njega i sjela preko puta kako bi napokon popila jutarnju kavu.

***

Sjedila sam u uredu, kraj Julie i Lene pošto nitko od nas nije imao što raditi. Nije bilo previše posla jer je vani bilo jako ružno vrijeme i kao da se spremalo nevrijeme, pa ljudi nisu dolazili, a mi nismo trebali odlaziti patrolirati sve dok nas netko ne nazove i javi nam kako je u nečemu problem.
„Ne mogu vjerovati da će tvoje vjenčanje tako brzo!“ –rekla je Julia.
„Niti ja nisam mogla vjerovati, ali bolje sada nego kasnije!“ –nadodala sam.
„Hah, kad ti što prije želiš biti Paxova žena, jelda?“ –nasmiješeno će Lena.
„Naravno!“ –zahihotala sam se. „Joj, zaboravila sam pitati nešto Carla. Dolazim odmah!“
Klimnule su glavom, a ja sam se dignula sa stolice i krenula prema njegovom uredu. Na putu sam primjetila kako Paxton priča s Ethenom osmijehom na licu, pa me primjetio i namignuo mi, a ja sam mu se nasmiješila, te pokucala na vrata ureda svoga šefa.
„Naprijed!“ –uzviknuo je.
Otvorila sam vrata i zakoračila u njegov ured, te zatvorila vrata za sobom i pogledala u njega. Zbunjeno me pogledao, a ja sam mu se nacerila. Odmahnuo je glavom i nastavio gledati u kompjuter tipkajući.
„Što trebaš?“ –upitao me.
„Kako si znao da nešto trebam?“ –približila sam mu se.
„Po izrazu lica!“ –rekao mi je, te me pogledao. „Pucaj, ali ne doslovno!“
„Ovaj... Znam da sam dugo bila doma i da vam trebam, ali...“
„Rekao sam već Paxu da možete ići!“
„Paxu?“ –zbunjeno sam pogledala u njega.
„Čim ste došli na posao me došao pitati da li možete dobiti dva dana slobodnog i dao sam vam ih!“ –odgovorio mi je.
„Nije mi rekao!“ –promrmljala sam, a onda mu se nasmiješila. „Hvala puno!“
„Da, da, ali dugujete mi!“ –namignuo mi je.
Klimnula sam glavom i nasmiješila mu se, te otvorila vrata i izašla iz njegovog ureda. Nasmiješeno i veselo sam se vratila k prijateljicama i nastavila razgovarati s njima o vjenčanju i pripremama koje su uskoro trebale početi. Razmišljala sam i o tome kako je lijepo imati Carla za šefa jer mislim da nitko tako lako ne bi dao nekome dva dana slobodnog nakon što je dva tjedna bio kod kuće zbog godišnjeg odmora.

***

Sjedila sam u dnevnom boravku navečer i čekala da se Paxton vrati pošto je otišao na piće s dečkima s posla i Calebom dok sam ja odlučila ostati kod kuće pošto nisam htjela izaći s ovakvim vremenom. Čula sam pucketanje vatre koja me grijala uz debelu deku s kojom sam se pokrila. Gledala sam televiziju samo kako bi mi vrijeme prže prošlo dok sam čekala svoga budućeg muža. Pogled mi je pao na Amber s kojom sam gledala dječji film pošto još nije bila pospana. Primjetila sam da spava, pa sam se otkrila i dignula sa trosjeda, te ju podignula sa fotelje i izašla iz dnevnog boravka. Polako sam hodala stepenicama kako ne bismo pale. Nekada je bila puno lakša, a što je starija dolazila sve je teža bila za nositi. Polako sam otvorila vrata njene sobe i prislonila je na krevet, te ju pokrila kako joj ne bi bilo hladno preko noći. Poljubila sam je u čelo i izašla iz njene sobe, te se spustila niz stepenice.
Kako mi se počelo spavati, odlučila sam ugasiti sva svijetla i zaključati ulazna vrata pošto je Paxton imao rezervni ključ. Penjajući se stepenicama poskočila sam od straha kad sam čula grmljavinu, ne jer me bilo strah nego jer nisam očekivala. Nastavila sam hodati prema svojoj sobi, otvorila sam vrata i legla ispod pokrivača kad sam čula još jednu grmljavinu, a tada sam se nasmiješila pošto mi se sviđalo takvo vrijeme. Ubrzo sam čula lagane udarce po prozoru, pa sam pogledala u njega i primjetila kako kiša pada.
Iznenada sam čula kako se vrata otvaraju, pa sam upalila noćnu lampicu i pogledala prema njima pošto sam pomislila kako su se otvorila zbog propuha, ali onda sam ugledala Paxtona kako ulazi i zatvara vrata za sobom.
„Nisam te valjda opet probudio?“ –upitao me.
„Nisi.“ –odgovorila sam i odmahnula glavom. „Prije dvije minute sam legla!“
„Super!“ –nasmiješio mi se, te je skinuo odjeću sa sebe i počeo oblačiti onu za po kući.
„Kako je bilo?“
„Dobro, kao i inače!“
„Odlično!“ –nasmiješila sam mu se.
„Nedostajala si mi!“ –rekao mi je, te se legnuo kraj mene i poljubio me.
„I ti meni!“ –uzvratila sam.
Nasmiješio mi se, te me poljubio još jednom, a ja sam ga obgrlila oko vrata i uzvratila mu. Jednu je ruku počeo spuštati niz moje grudi sve dok nije došao do gumbića pidžame i počeo ih otkopčavati jednog po jednog, te je svoje usne prislonio na moj vrat. Uživala sam u njegovim poljupcima i dodirima, a onda je skinuo pidžamu sa mene i bacio ju iza sebe, te je skinuo svoju odjeću i nastavio me ljubiti. Ubrzo sam vodila ljubav s njim i uživala sam u tome.



| 00:00 | Komentari (24) | On/Off | Print | # |



5.poglavlje
srijeda, 04.11.2009.
*jer mi je tečaj počeo
*jer sam se danas dobro provela
*jer sam danas upoznala neku curu sa bloga. :D
*da... malo je kraćiXD


Sjedila sam za stolom u Amberinom i Paxtonovom društvu. Nakon posla sam napravila jedan brzinski ručak pošto smo trebali otići u crkvu dogoviriti datum vjenčanja i bila sam toliko uzbuđena zbog toga da sam jedva pričala s njima za vrijeme jela. Njih su dvoje pričali o raznim temama dok sam ja ručala i buljila u jednu točku pitajući se kad će prvi slobodan termin biti.
„Ljubavi, je li sve u redu?“ –Paxton me prekinuo u razmišljanju.
„Da, da!“ –nasmiješila sam se.
„Sigurno?“
„Aha. Bez brige!“
„Kako ti kažeš?“
„Amber, završi zadaću nakon ručka.“ –pogledala sam u nju.
„Rekla si mi to već!“ –uzvratila je.
„Znam, ali ponavljam ti! Jessica će doći paziti na tebe na nekoliko sati!“
„Zašto?“
„Jer Paxton i ja moramo nešto obaviti!“
Klimnula je glavom i onda nastavila sa ručkom. Pogledala sam u Paxtona koji me promatrao sa zanimanjem. Nasmiješila sam mu se, a i njemu se pojavio lagani osmijeh na licu, te sam nastavila s jelom lutajući svojim mislima. Pitala sam se kakva ću tek biti prije vjenčanja da me već sada hvata panika. Tiho sam uzdahnula kako me nitko od njih ne bi čuo pošto sam znala da bi me Paxton ponovno pitao da li sam dobro, a ovoga puta me ne bi pustio na miru sve dok mu ne kažem što me mući. Nije me ništa mučilo već sam bila toliko uzbuđena da se nisam mogla kontrolirati. Amber se dignula sa stolice i spremila je tanjur u sudoper, pa je izašla iz kuhinje, a između Paxtona i mene je nastala tišina koju ja nisam ni primjetila pošto sam ludala svojim mislima.
„Hoćeš li mi sada reći u čemu je problem?“ –prislonio je svoju ruku na moju.
„Zašto misliš da imam neki problem?“ –upitala sam ga.
„Poznajem te dovoljno dugo da vidim kad nešto s tobom ne štima. Molio bih te da mi kažeš što je!“
„Kažem ti da nema problema! Samo sam uzbuđena zbog odlaska svečeniku!“
„Sigurno je samo to?“
„Da, ljubavi!“ –klimnula sam glavom. „Nisam znala da bi mi taj odlazak mogao toliko zaokupiti misli! Jednostavno sam... uzbuđena jer sam sretna!“
„Volim te. Znaš li ti to?“ –nasmiješio mi se.
„Znam!“ –klimnula sam glavom. „Volim i ja tebe, više nego što zamišljaš!“
Nasmiješio mi se, podignuo se sa stolice i poljubio me. Zahtjevao je na tome da će on oprati prljavo suđe kako bi se ja malo odmorila pošto sam svaki dan nešto radila dok je on sjedio na trosjedu. Zahvalila sam mu se, dignula se sa stolice i utisnula mu poljubac u obraz kad je počinjao s pranjem. Nasmiješila sam mu se i onda izašla iz kuhinje, te krenula u dnevni boravak. Kad sam provirila primjetila sam da Amber gledala televiziju, a ispred nje su se nalazile bilježnice. Zakašljala sam se, a ona je pogledala u mene i na brzinu nastavila s pisanjem zadače. Tiho sam se zahihotala, odmahnula glavom i sjela na trosjedu, te promjenila program tražeći nešto što bi me moglo zaintrigirati dok sam još kod kuće.

***

Preko telefona smo se sa svečenikom dogovorili da dođemo kod njega u šest popodne, pa se Paxton parkirao ispred crkve Svetog Olivera. Nasmiješeno sam izašla iz automobila i pogledala u nju. Bila je jako velika i predivna. Ondje sam često izašla na misu, svake dvije ili tri nedjelje, ovisi kad bi se stigla probuditi jer bi inače duže nedjeljom voljela spavati, ali bi zato Paxtona natjerala dan prije da prebaci Amber na misu pošto se uskoro trebala pričestiti.
Paxton me uhvatio za ruku i nasmiješio mi se. Možda me pokušavao umiriti pošto sam znala da može vidjeti, po mom izrazu lica, da sam toliko izbuđena pošto sam cijelo vrijeme gledala u jednu točku dok smo se vozili. Na svu sreću, nismo morali zvukove praviti kad smo ulazili pošto su vrata bila otvorena, ali jedino su odjekivali naši koraci. Gledala sam oko sebe i osmijeh mi se pojavio kad sam zamišljala kako ću uskoro ondje prolaziti u vjenčanici dok će me Paxton čekati na oltaru, a svi pogledi će biti upereni u mene.
„Došli ste!“ –začuli smo stariji glas.
Pogledala sam prema oltaru i ugledala svečenika u bijelom. Imao je okrugle naočale i sijedu kosu. Nasmiješeno nam je rukom pokazao da ga pratimo, pa smo to i učinili. Ušli smo u njegovu malu prostoriju koja je bila puna knjiga, a najviše kršćanskih, naravno.
„Sjednite!“ –pokazao nam je na stolice, a mi smo ga poslušali. „Ovako, pogledao sam kad imam slobodne termine i pronašla sam jednog u drugom mjesecu i jednog u petom, a nakon toga se dosta mora čekati!“
„A koji su datumi?“ –upitao je Paxton.
„14.veljače i 28.svibnja!“ –odgovorio mu je.
Pogledao je u mene, a ja sam razmišljala o tome koji bismo datum mogli izabrati. Primjetila sam da mi se Paxton cijelo vrijeme smiješka, pa sam se pitala da li misli što i ja ili mislimo suprotno.
„14.veljača!“ –rekli smo istovremeno i nasmijali se.
„Pa vama će biti lijepo u braku!“ –zahihotao se svečenik. „Oboje imate isto mišljenje!“
„Zato sam ju i izabrao kao ženu!“ –Paxton mi se nasmiješio.
„U redu!“ –rekao je. „Rezervirano za taj datum!“
„Hvala vam puno na vašem vremenu!“ –nastavila sam.
„Pa dijete drago, jako mi je drago što se ženite i to u moju crkvi! Ja ću vas nazvati da se dogovorimo oko svega.“
„Jasno! Hvala vam na svemu!“
Klimnuo je glavom i nasmiješio nam se, te nas otpratio do izlaznih vratiju. Pozdravili smo ga i nasmiješeno krenuli prema automobilu. Sada sam bila uzbuđenija pošto sam znala da će vjenčanje doći puno prije nego što sam zamišljala.
„Vjenčanje za Valentinovo, ha?“ –Paxton je zastao na ulazu u automobil.
„Da. Izgleda da ćeš mi uvijek dva poklona morati kupovati!“ –pokazala sam mu jezik na što se on nasmijao.

***

Paxton je parkirao automobil ispred Calebove kuće pošto smo htjeli da prvi doznaju za datum vjenčanja jer su nam oni bili najdraži od svih prijatelja. Voljeli smo mi sve prijatelje, ali stvar jer u tome što su Caleb i Summer bili... pa... jednostavno Caleb i Summer. Njih se nije moglo nikako zamjeniti i umrla bih od boli da izgubim jednog od njih. Odmahnula sam glavom kako se niti ne bi natjerala razmišljati o tome pošto sam sada trebala i htjela razmišljati samo o lijepim stvarima kao što je vjenčanje.
Kad smo izašli iz automobila, požurili smo prema ulaznim vratima pošto je vani bilo toliko hladno da smo se odmah htjeli sakriti od vjetra i hladnoće. Paxton je pozvonio na vrata i oboje smo se nadali da će se što prije otvoriti. Primjetila sam kako se kvaka spušta i vrata otvaraju.
„Dobra večer!“ –pozdravila nas je njihova domarica. „Uđite, slobodno!“
„Hvala, gđo Willas!“ –nasmiješili smo se joj se oboje, te smo zakoračili u hodnik njihove vile.
Odahnuli smo kad smo osjetili toplinu koja nam je prolazila tijelom jer su nam ruke bile sleđene, a njemu i uši pošto je uvijek ponavljao kako nikada neće navuči kapu za glavu dok sam je ja nosila.
„Striko!“ –čula sam dječji glas.
Pogledali smo oboje u vrata dnevnog boravka, te ugledali Jilly kako nasmiješeno trči prema nama. Paxton se nasmiješio i sagnuo, a ona mu je potrčala u zagrljaj i utisnula mu poljubac u obraz. Nasmiješeno me pogledao, te ju podignuo sa poda.
„Jilly, vrijeme je za spavanje!“ –rekla je Summer.
„Ne!“ –odmahnula je glavom i čvrsto je uhvatila Paxtona za jaknu. „Ja želim biti još sa strikom!“
„Jilly, stvarno je vrijeme za spavanje. Hoćeš li da ti priču za laku noć pročitam?“ –Paxton je nježno pogledao u nju, a ona je klimnula glavom.
Summer mu se nasmiješila, a on je krenuo prema stepeništu, te se počeo penjati na prvi kat na kojoj se nalazila Jillyna soba.
„Toby!“ –viknula je, a domarica je izašla iz kuhinje. „Skuhaj čaj, molim te!“
Klimnula je glavom i vratila se natrag u kuhinju dok sam ja odlazila za Summer unatoč tome što sam mislila kako je i ona mogla napraviti čaj, ali valjda se ljudi s novcem uvijek umisle i na kraju im se nikada ništa ne da raditi pošto mogu plačati ostale da to čine za njih.
„Bok, Caleb!“ –pozdravila sam i sjela na fotelju.
„Hej, Gia!“ –pogledao me nasmiješno. „I kako je bilo kod svečenika?“
„Odlično!“ –odgovorila sam nasmiješeno.
„I kad je vjenčanje?“ –nasmiješila se Summer.
„14.veljače!“ –odgovorila sam.
„Nemoj zezati?!“ –uzviknuli su oboje.
„Kako odlično!“ –rekla je Summer sa oduševljenjem. „Za Valentinovo! Baš lijepo!“
„Jedva čekam!“ –nastavio je Caleb. „To je jako brzo, znaš?“
„Znam, znam!“ –klimnula sam glavom. „I znam također da ću najvjerojatnije uskoro početi šiziti!“
„Mislim da nitko nikada neće šiziti kao što je Summer!“
„Možda imaš pravo!“
„A da me prestanete ogovarati?!“ –odmahnula je glavom i prostrijelila nas pogledom.
Caleb i ja smo se počeli smijati dok nas je ona ozbiljno promatrala, ali ubrzo nam se i ona pridružila.
Kako je vrijeme prolazilo, Paxton još nije došao k nama pošto se zadržao s Jilly. Summer mi je uvijek govorila da često mora sjediti kraj krevetića svoje kćerkice kako bi pričekala da ona zaspe pošto bi ju inače stalno dozivala, a ovako bi se uvjerila da će na miru moći pogledati barem jedan film od početka do kraja.
Ispričala sam im se na trenutak pošto sam morala do kupatila, pa sam se dignula sa ugodne fotelje i izašla iz dnevnog boravka požurivši korake po stepenicama. Preko puta kupatila se nalazila Jillyna soba čija su vrata bila odškrinjena, pa sam provirila kako bi vidjela što toliko dugo radi s njom.
„ ...i živjeli su sretno do kraja života!“ –rekao je.
„Stvarno?“ –upitala ga je nasmiješeno.
„Stvarno, a sada trebaš na spavanje! Ovo je četvrta priča koju sam ti pročitao i neću dobro završiti ako tvoji roditelji to saznaju!“
„Dobro. Hvala, striko! Volim te!“
„Volim i ja tebe! Laku noć, Jilly!“ –utisno joj je poljubac u čelo.
Nasmiješila sam se. Paxton će biti stvarno jedan jako dobar tata.


| 22:38 | Komentari (35) | On/Off | Print | # |



<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.