Linkovi
Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr

prigovaranjasvimanjima

23.05.2008., petak

Prosvjedi učenika drugih razreda 27.05. 2008.

Evo čitam kako će učenici drugih razreda na prosvjede protiv državne mature. I onako malo razmišljam, pokušavam shvatit, čitam tko su organizatori. Zanimljivo! Zanimljivi organizatori: politički osvješteni još prije koju godinu!
Ali, nije važno, djeca imaju pravo prosvjedovati!
Strah, opasan je strah! Čuda radi, od muhe radi slona, od bijesnog auta avion!
Zašto se bojimo reći ovo: dragi učenici sve nejasnoće se daju riješiti informacijama za koje kažete da ih nemate, ali strah informacije ne uništavaju! Hrabrost nije odsutnost straha već sposobnost suočit se sa strahom.
Bojite se državne mature: a da možda upišete dopisnu školu.
Kritični ste prema današnjem društvu, jer ne vrednuje znanje i rad već nogometaše i misice; imam osjećaj da ste vi, u stvari, ljubomorni jer niste nogometaši i misice, a ne, da želite znanje i stručnost.
Dragi moji, do znanja je teško, morate se mučit, trudit, ne spavat, odrediti prioritete u život; sad ću reći nešto užasno: umjesto zabave često puta izabrati učenje. A joj!
Hodate okolo i hvalite se kako je u gimnaziji teško: istina je, ali sami ste izabrali teško: kad izaberete nešto teško, onda nije normalno da pokušavate proći što lakše; dobro, malo vrludanja je normalna učenička praksa, ali ne smije biti stav!
Zašto koristim termin normalan? Jer želim zvučat pozitivno, inače bih upotrijebio riječ glupost!
I sad se onako mislim, ljudi koji vas podržavaju bespogovorno, koji su čak sretni jer ste takvi, tko su oni, koji su njihovi interesi?
Možda su upravo oni prije nekih iks godina bili gimnazijalci, koji su, jer im je tata ili mama bio vojno lice ili liječnik opće prakse ili partijski kadar, upisali gimnaziju, i shvatili da nisu sposobni, al roditelji će to riješiti. Tu frustraciju nikad neće zaboravit, a moraju joj dati smisao. Vi im dajete smisao!
Inače, dajte gađajte škole, ministarstva, nečim vrijednim: novčanicama, po mogućnosti eurima, čokoladama, neotvorenim sokovima: što je skuplje ono što bacate to je vaš prosvijed vrijedniji; najlakše je prosvijedovat na način da kažete kako nećete nešto;
Aj organizirajte bijeli štrajk;
Učite više nego do sad!!!

- 10:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< svibanj, 2008  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Svibanj 2008 (4)
Travanj 2008 (2)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
prigovaranja sa samim sobom prigovarajući svima njima

Svijet i nije toliko jadan kad mu se cijela putanja vrti oko njega samog!
Ili to i jest srž problema!