Filmovi o mafiji - Pronađite djevojku

nedjelja , 30.12.2018.

VIDEO: 12 najopakijih gangsterskih filmova svih vremena










Click here: Filmovi o mafiji






Pistone, FBI agent, infiltriran je u čuvenu mafijašku porodicu Bonano pod imenom Donnie Brasco 'The Jewel Man'. Ipak, Tomi ima te nedopadljive momente kada se iz šale prebaci u zbilju koja je obično opasna po život karaktera sa kojim deli kadar. Drugi lik koji je bio insipirisan stvarnom osobom jeste Mo Grin Aleks Roko , vlasnik kockarnica u Las Vegasu.



filmovi o mafiji

Hisajuki Mači Ovaj mafijaš rođen u Koreji počeo je u japanskom podzemlju nakon što se nastanio u Tokiju, nakon Drugog svjetskog rata. The Goodfather: Part II , Frensis Ford Kopola, 1974.



filmovi o mafiji

Join Us on FB & TWitter - Manji zločin i manja kazna značili su da jedan od najozloglašenijih mafijaša svih vremena provede svega sedam godina, šest mjeseci i 15 dana iza rešetaka.



filmovi o mafiji

Mnogo je gangsterskih i mafijaških filmova koji predstavljaju klasike svetske kinematografije. Kum i Scarface su svakako najpoznatiji među njima, ali samo manji broj njih odrađen je po istinitim likovima i predstavlja svojevrsnu gangstersku priču nekog pojedinca. Pred Vama je lista najboljih gangsterskih filmova snimljenih po istinitim likovima i njihovim pričama. Odabir je napravljen na osnovu kvaliteta filma i 'veličini' glavnog junaka. Tako da ako niste pogledali neki od filmova sa liste, preporučujemo Vam da što pre odgledate neku od ovih ekranizovanih životnih priča. Gotti 1996 Priča o čuvenom Teflon Don-u Džon Gotiju i njegovom proboju do čela familije Gambino i statusa najpoznatijeg mafijaškog bosa u Americi. Lik čuvenog mafijaša tumači Armand Asante. The Untouchables 1987 Najbolja ekranizovana priča o najpoznatijem mafijašu ikada - Al Capone-u. Mali, odabrani tim policajaca na čelu sa Eliot Nesom, zadužen je da zaustavi Capone-a i izvede ga pred lice pravde. Uz glumačku ekipu sačinjenu od Robert De Nira, Kevin Kostnera i Šon Konerija u glavnim ulogama, jasno je zašto je ovaj film dobio status klasika. Donnie Brasco 1997 Radnja priče smeštena je u Njujorku tokom sedamdesetih godina prošlog veka. Pistone, FBI agent, infiltriran je u čuvenu mafijašku porodicu Bonano pod imenom Donnie Brasco 'The Jewel Man'. Glavne uloge tumače Al Paćino i Džoni Dep. American Gangster 2007 Film o Frenk Lukasu, mafijaškom bosu i dileru droge sa kraja šezdesetih i početka sedamdesetih godina prošlog veka. Igra između Lukasa Denzel Washington i agenta koji ga juri Russell Crowe kulminira na kraju filma koji prikazuje život jednog od najvećih dilera heroinom na Američkom tlu. Blow 2001 Priča o Džordž Jangu George Jung , čoveku koji je utemeljio tržište kokaina u Americi tokom sedamdesetih godina i vezi sa narko kartelom iz Medellin-a iz kog je stizalo skoro 90% kokaina sa Američkih ulica. Glavne uloge tumače Džoni Dep i Penelope Kruz. Public Enemies 2009 Radnja priče o najčuvenijem pljačkašu banaka ikada, Džon Dilindžeru i njegovoj ekipi, smeštena je u tridesete godine prošlog veka. Igra mačke i miša između Džona i policije, završena je u Čikagu, a ovaj pljačkaš srednjeg zapada proslavio se nizom pljački i spektakularnim bekstvom iz zatvora. The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford 2007 Ovaj film prikazuje odmetnički život i smrt čuvenog Džesi Džejmsa - pljačkaša banaka i vozova, ubice i vođe ganga iz države Misuri, koji je postao legenda divljeg zapada i idealizovan od strane velikog broja građana tadašnje Amerike. Podmuklo ubistvo i buntovnički život doprineli su popularnosti Džesija Džejmsa, a ovaj film iz 2007 godine sa Bred Pitom u glavnoj ulozi najvernije dočarava život ovog gangstera.



Dokumentarni film "U ratu s mafijom"
Iako sam se dvoumio i razmišljao o prepuštanju mjesta Reservoir Dogsu, koji mi je zbilja prirastao srcu, ne može se zanijekati kvaliteta ovog kultnog Tarantinovog filma. Goodfellas Martin Scorsese, 1990. Same snage bezbednosti se prečesto služe istim metodama kao i , kao što su javne egzekucije bez suđenja, mučenje radi priznanja, pritvaranje bez sudskog naloga i slično. Ovaj film je stvorio posve novu perspektivu. Foto: Facebook Skorsezeov rad sa Robertom de Nirom i Džoom Pešijem pravo je remek delo. Ovaj film je dao precizan portret privilegija mafije, ali je reflektirao i šire društvene i kulturološke sile koje su u to vrijeme počele vladati Amerikom. Videćemo se ovim momcima mi još. Pakao i prvi sukobi počinju sa njegovim hapšenjem 1989, ali prava eksplozija nasilja startuje sa trećim milenijumom. Meksička federalna policija smatra da više ne postoje.

[Croatia chatroulette|Arapi u BiH: Ovo je vaša zemlja, mi dolazimo samo ljeti|Zena se jebe sa psom]






Oznake: film, o, obračunu, srpskih, mafijaša

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.