jasamon

18.07.2005., ponedjeljak

Promena će Biti

16.07.2005
Fotograf nije uspeo da uhvati sve u kadar 'ebaga,
zbog problema sa hostingom ovih likova koji vode ovo,i zbog malog prostora, ON sajt će morati biti pomeren. Trenutno, tražimo provajdere, koji bi nam dali ''com'' adresu, i mnogo više prosotra. Naravno, ovaj sajt neće biti ugašen,ali na njemu neće biti mnogo toga zanimljivog, bar kada je media u pitanju. Elem, ovde će biti redovno objavljivane vesti oko benda, sa ili bez propratnih fotki,ali čim sredimo novi sajt, na njemu će pored istih ovih vesti, biti i slike i mp3 i mpeg download,i sve ostalo što svi pravi sajtovi i imaju.
S poštovanjem, vaš sexy ON

U subotu,16.07.2005, održan je mini show,na Zvezdari u Krfskoj ulici (thanx for the Gajba). Zasad, fotke nisu spremne, osim ove jedne,ali nasledećm update-u biće nekoliko fotki sa ove svirke, kao i kompletan rewiev koncerta, sa sve setlistom. Hvala svima koji su došli te večeri, nadam se da ćemo to sve i ponoviti, vrlo skoro.
Za veliku svirku u septembru su počele pripreme, svirka će najverovatnije biti održana u ''Sport Caffu'' na karabaurmi, ali tačan datum još uvek nij potvrđen, kad će koncert biti održan,ali sigurno je da će biti u mesecu septembru. VIVA JESEN!!!

Takođe za taj veliki gig u septembru postoji mogućnost dovođenja gostiju. Nolle Selak (Funtastic Erotica) je jedan od njih, koji bi i trebao najaviti svirku. Pored njega, trebalo bi da se pojave još neki, kao što je Perica ''Punker'' (vokal - Gangbangers) i tako dalje, ne bih sad sve da otkirvam. Toliko za sad.

Vaš Sexy ON
- 23:42 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

  srpanj, 2005 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis Stranice

Dobrodošli Prijatelji, i svi putnici namernici,u svet Anarchy Noise muzike.Drago mi je što posećujete ovu stranicu, i uz vašu pomoć i savete,ona može biti još bolja.

Sve u vezi mog rada,mozete ovde naći,sva izdanja i sve ostalo vezano za Anarchy Noise.Dobrodošli dragi prijatelji, Ja sam ON,i ovo je moj koščmarni svet bahanalija. U njemu se mogu prepoznati svi oni koji vole bahanalije, i anarchy noise muziku. Ovde, ja predstavljam svoj rad, i zato, ko god ima šta zanimljivo da iskomentariše,neka se javi na ovom mom blogu. Ovde će te naći sve vezano za mene, od albuma i ilustracija pa do svega ostalog. Svi zainteresovani, koje bilo šta zanima, a da je vezano za sajt, mogu slati na adresu : avmmp@sezampro.yu
Naravno, to isto važi za davanje intervjua, poručivanje mp3 pesama /besplatno/ i organizovanja svirki (nebitno gde). Hvala svima, koji na bilo kakav način podržavaju ovakav vid muzike i slobode izražavanja.

Hvala!
Vaš Sexy ON

Linkovi

ON - Diskografija

AUDIO BAHANALIJE:
01. Sidrigajlo (demo) - 1995
02. Podrigy (demo) - 1997
03. Dick & Bolls (demo) - 1998
04. TelefON (demo) - 1999
05. Live (demo) - 1999
06. Se Predstavimo (EP) - 1999
07. Tuga Pregoljema - 1999
08. Košchmar - 2000
09. Zagudilo - 2002
10. Protiv (EP) - 2002
11. Oproštajni Koncerat 2002 (Prvi Live Album) - 2003
12. United (EP) - 2003
13. Shit Happen's - 2005
14. Manijak (Maxi Single) - 2005
15. Oduvek Sam Voleo Kerove (EP) - 2005

VIDEO BAHANALIJE:
01. Live @ Geiba 2004 (Prvi Oficijalni Home Video) - 2004
02. I Wanna You (Prvi Oficijalni Video Spot) - 2004
03. Rkekokedrkdum (Oficijalni Video Spot) - 2005
04. Roditelji (Oficijalni Video Spot) - 2005

BOOTLEG ALBUMI:
01. Live in Belgrade 12.11.2002 (Zagudilo Tour, snimak iz publike)
02. Black Magic (Piratski Video Spot - Donacija Fanova, inače, spot je snimljen zime 2005 godine,uživo snimak, ''Slayer'' cover)
03. Demo Shit (1995-1999) - Neoficijalna kolekcija demo snimaka na jednom albumu.

VIDEO - SPOTOVI (Svi koji su snimljeni do sada,ali nisu oficijalni):
-Tuga Pregoljema
-Novosađani
-Drug Gospodin
-Tuki in D Boca (Live)*
*) Svi ovi video snimci se nalaze na Video Ediciji ''Live @ Geiba 2004'', kao bonus special materijal.

ON - Biografija

Prvo,da preformulišemo značenje pravca ''Anarchy Noise''!
-Anarchy Noise- je mešavina punk-a,noise-a i lo-fi-a, sa minimalnim uticajima death metala. Te odatle na neki način i dolazi ime. U svetu ne postoje bendovi koji tretiraju ovakav zvuk, te, to ''ON-a'' i čini jedinstvenim. Inače, tokom godina, ''ON'' se razvio od krajnje minimalističnog i opskurnog izvođača, koji i dan danas pluta u mulju undergorunda, do veoma kreativnog i neponovljivog freaka Beogradske muzičke scene,koja u suštini i ne postoji. Ali na desetine i stotine fanova iz cele bivše YU, znaju koliko ''ON'' znači.

BIOGRAFIJA (ISTORIJAT):

Leta gospodnjeg, 1995 godine u naselju Višnjička Banja, kada se ON učio tehnikama Bahanalija od svog senesia Tizza Lanmia, zvuk kojem je on težio bio je ''Anarchy Noise'',tad nešto stvarno unikatno i novo na našim prosotrima (a unikatno je i dan danas).Trudio se cele godine da izgradi svoj stil i pristup ovakvoj vrsti izražavanja. Zvuk je obilovao maksimalnim belchovima (podrigivanjima, od kojih krvari jetra) i brutalnim vokalima, bez muzike, prošaran bolesnim semplovima iz vesti, i sa reklama.Iste godine, ON snima prvi demo, nazvan ''Sidrigajlo'', a već 1997 i drugi pod imenom ''Podrigy''. Za potrebe trećeg, a možda i najboljeg Demosa, u psotavu ulaze Sille (vokali,efekti) i Tizza (vokali,efekti), i tada nastaje ''Dick & Bolls'' izdat 1998 godine. I ovaj demo će ostati upamćen po tome što je nosio samo jednu pesmu, i to naslovnu, konceptualnu priču o dvojici ortaka, koji su tražili nešto za trs, i ta numera u teatralnom fazonu, traje celih deset minuta. Možda se jednog dana za ovo izdanje uradi Anarchy Noise Opera (Ali to su samo ideje).
Slede još dva demosa, početkom 1999 godine, prvi ''TelefON'' gde su postavi pridodati Acca (vokal) i Shoboo (vokal), a sledeći demo ON snima sam,i naziva ga ''Live'', i na njemu se nalaze samo dve numere, legendarna ''Colić'' i pesma ''Kra-aj'', o kojoj se danas malo govori. Zbog muzičkih neslaganja, posle izdavanja ''TelefON'' dema, svi osim ON-a izlaze iz benda, i ON svoje muzičko putešestvje nastavlja sam.
Iste, 1999 godine, ON sklapa ugovor sa izdavačkom kućom ''P'' - records i rezultat je album ''Se Predstavimo'', koji je ustvari bio EP (Mini album) sa dvadeset pesama, u ukupnom trjanaju od 13 minuta. Ovo izdanje je za današnje pojmove, u svakom pogledu kultno, jer je iznjedrilo mega hitove, kao sto su ''Okreni'', ''Boli Me Zub'', ''Letu Štuke'' i '' Ti si Glup, Znaš?!'' . Sredinom iste godine, ON objavljuje prvi oficijalni album ''Tuga Pregoljema'', ali zbog tadašnjeg ratnog stanja album ne prolazi dobro, ali ipak pesme kao što su ''Vozi Miško'', naslovna i numera ''Idemo'', ostaće veliki hitovi, bez obzira na bombarodvanje.Za razliku od prvog EP-ija, ovde ON koristi sinitsajzere, i pravi još bolesniji zvuk. Godine 2000, ON i dalje sam, izdaje treći album ''Koščmar'', i tu se rigačka trilogija prekida. Ovaj album je možda čak ispao i najlošiji od svih dosadašnjih izdanja,ali naslovna pesma i numera ''Pičko'', koju on radi zajedno sa svim članovima iz demo perioda, postaje hit.Muzički, mešavina je prethodna dva izdanja.Sledi pauza od dve godine, tokom koje ON vredno dela i konačno marta 2002 izdaje svoj dugoočekivani četvrti album ''Zagudilo'', koji donosi ogromne promene u zvuku, koji je sad upotpunjen gitarama i sintisajzerima,a belchova je sve manje, i veliki zaokret je učinjen u tretiranju vokala, koji su ovde više bili u growl i clena fazonu,povrmeno prošaranim notornim i bolesnim podrigivanjima. Sa ovog izdanja ima gomila hitova, ''Sexo Sexo Sexo'', ''Colić''-prerađena demo verzija, ''Stakleno Oko''(najbrutalnija pesma sa ovog albuma),''Kopile'', '' Perica'',itd. Na ovom izdanju osim ON-a, sviraju i Salle- bubnjevi i Vlad Digger-bass. Album je doživeo uspeh, bar u socijalnim okvirima, i ON u ovoj postavi kreće na prvu turneju,koja je ovkovečena na prvom oficijalnom live albumu, ''Oproštajni KONcerat 2002'', koji je izadat pod okriljem ''P''- records-a februara 2003 godine.I tu su se našle sve najbolje pesme sa prethodna četiri albuma, i EP-a, ''Protiv'',koji je izdat nešto posle albuma ''Zagudilo''.Iste godine sledi i EP-''United'' kojim ON postiže uspeh sa numerom ''I Wanna You'' za koju je urađen i spot. Spot je doživeo mega uspeh, a ljudi iz SRS-a cene ovaj spot kao najveće patriotsko blago.Ovaj EP se smatra možda i najvećim ON-ovim delom. Postava, koja je učestvovala od ''Zagudilo'' albuma, ovde učestvuje samo na naslvonoj i pomenutoj ''I Wanna You'' himni. ON opet ostaje sam, i do 2005 godine priprema nove stvari.
Konačno, aprila 2005 godine ON izbacuje prvi pravi album, peti po redu,naslovljen ''Shit Happen's''.
Album je odličan.16 pesama ga čini,a na albumu mu pomažu Salle, i stari povratnik Acca. Pesme ''Rkekokedrkdum'' i ''Roditelji'' postaju hitovi,a za njih su odrađeni i spotovi. Hit postaju i pesme ''Kurve Sve (Estradna Balada)'' i ''Kad se Ženi Kraljeviću''.Zanimljivo je reći da se na ovom albumu nalaze i obrade ''Zlatni Papagaj'' (Elektricni Orgazam) i ''Nos,Njonja, Njokalica'' (Branko Kockica), koje zvuče super, naročito ''Zlatni Papagaj'', koja kao da je snimljena u paklu. Sledi singl ''Manijak'' sa tri verzije ove pesme, i potom u maju 2005 izlazi EP ''Oduvek Sam Voleo Kerove''. Naslovna pesma postiže ekstra uspeh, i sad se ON sprema za novu turneju, a pomažu mu Acca-gitare, i Čarli the Man-klavijature.U pripremi je i prvi live DVD,ali ON je već 2004 imao video DVIX ''LIve @ Geiba'' sa 30 minuta materijala.
Trenutno,bend je tražio bassistu i bubnjara,ali kako je Salle prestao da svira,a Vlad Digger se odselio u Australiju, ON sada deluje kao trio, sa vokalom, gitarom i klavijaturama-koje uglavnom služe za stvaranje zvučnog zida i efekata. ON sam je prokomentarisao, da trenutna postava nije stalna,iako će Acca zasigurno biti u saradnji sa ON-om kad god zatrebaju gitare. Sadašnji zvuk benda je prilično heavy fuckin' metal,i to se može čuti na nekim pesmama sa izdanja ''Oduvek sam Voleo Kerove''. ON je za bubanj i bass izjavio da sada ti instrumenti i nisu toliko neophodni jer se i bez njih može stvoriti odličan i umobolan zvuk,stim,da imate mašte za te stvari,i da znate to odlično da uklopite.
Naravno, ON je i dalje u svom ''Anarchy Noise'' fazonu,ali novi nivo u pristupu muzici je dostignut. ON sada teži da svoje vokale učini što brutalnijima,i to će verovatno prezentovati na nekom od sledećih izdanja. Podrigivanja i semplova je sada veoma malo,ali opet ono što je zapaćeno na početku, prisutno je na svim albumima,a to je bolesna i opskurna atmosfera,prošarana textovima o surovosti realnog života. Od februara pa do kraja jula, ove godine, ON je održao nekoliko svirki na kojima ga je videlo ukupno 70 fanova.
Sada, po završetku mini ex - YU turneje, ON će početi rad na Novom albumu čiji je radni naslov, ''Pogane Bahanalije'' - ali nije konačan,i stalno će se menjati. Naslovi pesama još nisu poznati,ali ostanite uz ovaj sajt,biće redovno updetovan.
I sad, sigurno se pitate, koji su tiraži, koliko ON to love zarađuje, kad stalno snima.E, pa , da li znate da ima ljudi koji svoje albume dele,poklanjaju, u nadi da će ih što više ljudi čuti,fanovi, kojima se svidi muzika pomažu ON-u, svirke se lako organizuju, nema straha od policije,komšija... a ON svira gde god stigne,i nikad mu nije bitno da li svira pred jednim, dva čoveka ili pred 50 ljudi. ON je to, i ON poštuje svoje fanove,jer oni poštuju njega. I muzika mu je samo bitna.
I sad,neke zanimljivosti:
ON je od 1995 pa do sada,kad se evo, skoro navršilo deset godina, od početka i prvog demosa i prvog manijakalnog riga, odradio 78 koncerata. Svirao je svukud gde je mogao svirati, wc,stanovi,kuće,dvorišta,garaže,birtije,bašte,krovovi,podrumi, tavani, ćorsokaci. I svi koncerti su bili do jaja. Najposećeniji je bio koncert u Hrvatskom gradu Jamena,jula 2002 godine,gde je bilo 70 manijaka,koji su skakali,vrištali,pevali i pravili pogo.Deo atmosfere je čak snimljen za live album,iako taj materijal nije ušao na ''Oproštajni Koncerat 2002'', na njemu se može čuti šta se sve dešavalo na toj svirci,gde je bend, pored svojih pesama, odradio i hit klasik ''Satana Panonskog'' - ''Trpi Kurvo.'' I, jedino od čega ON uzima kintu je lova od karata, ali ona se ne kreće mnogo. U okviru Srbije,karta je 100 dinara,dok je u Hrvatskoj oko 1kn. A u Crnoj Gori i Sloveniji 2eur. I sva ta lova,ide na putne troškove i sanaciju instrumenata, tako da bend ne zarađuje ama baš ništa. No,momci vole svoju svirku i za to žive, i važno im je samo da se rolaju i sviraju. To ih drži u životu.
Najviše fanova, ON ima u Beogradu, Pančevu i Jameni
Prvi koncert i poslednji te godine, ON je održao 19.07.1999 godine. u Višnjičkoj Banji.
Prva turneja je počela 29.04.2002 u Beogradu,a završila se u istom gradu 12.11.2002 godine.
Poslednji koncert, pre nego što je otišao u vojsku, bio je 23.04.2003 godine. u Novom Sadu. Do ovog koncerta,bilo je još nekoliko pojedinačnih svirki po severu zemlje.
Prvi koncert posle vojske,bio je 6 i 7.09.2004 godine, i snimljen je za video ''Live @ Geiba''. u Beogradu.
Poslednji koncert za 2004 godinu,bio je 06.12.2004 godine,koji je sniman za potrebe videa.
Prvi koncert u 2005 godini, bio je 27.02.2005 godine,na Novom Beogradu.
Pored svih navedenih demosa,ON je sa prvom postavom- Acca,Tizza,Sille i Shoboo,je maja i juna 1999 snimio projekat ''ON & Jebači'', koji je govorio o ratnom ludilu i bombardovanju,no, slučajnom greškom, ili bolje nemarnošću nekih likova,taj snimak,koji je postojao samo na kaseti je izbrisan i zauvek izgubljen. Jedina pesma sa tog izdanja, ''Pičko'' je sačuvana i nalazi se na albumu ''Koščmar'' (2000), a kasnije je rekonstrukciona verzija pesme ''Balada O F-117'' sa tog projekta objavljena na live albumu ''Oproštajni Koncerat 2002'', odsvirana u okviru koncerta.
Postava u ON & Jebači, čiji je jedini projekat i bio self titled, i nosio 15 numera, bila je:
ON-vokali
Tizza-gitara,prateći vokali
Acca-vokali
Shoboo-prateći vokali,klavijature
Sille-bubanj,klavijature

Avgusta iste godine,ova ekipa je pokušala opet da počne na radu projekta,ali je sve palo u vodu,i započeti singl ''Smrt za Smrt'', nije priveden kraju.Iako je ON istoimenu pesmu,u malo izmenjenom izdanju, objavio na svom Ep-iju, ''Protiv'', iz 2002 godine. Toliko.

Hvala što podržavate ANARACHY NOISE,i posećujete ovaj sajt. HVALA!
ON
jasamon.tk