utorak, 20.11.2007.

Japanska kuhinja - degustacija

Japanska kuhinja pripada jednostavnijim kuhinjama.
Razvila se iz jedinstvene i originalne ideologije koju je posudila malo od susjeda, a malo od ostatka svijeta.

Karakterizira je perfekcija u pripremi, kuhanju i serviranju jela gdje je umjetnička vještina kuhara gotovo jednako važna kao i njegovo poznavanje začina i kombiniranje sastojaka. Sve teži ka izražavanju radosti življenja, otvorenom prostoru i, prije svega, prirodi. Japanci obožavaju prirodu te dio prirode nastoje uključiti u svoja jela.
Umaci i začini nikako ne smiju biti glavni sastojak jela; oni se koriste tek da bi jela upotpunili i istaknuli.

U sklopu nastave matematike, učenici 6. razreda razlomke su vježbali na temelju japanskih recepata. Uz pomoć naše školske kuharice Marije Igrić učenici i njihova nastavnica Marina Željeznjak okušali su se i u pripremanju jela koja su ponuđena na degustaciju svim učenicima.

Image Hosted by ImageShack.us



Image Hosted by ImageShack.us



Image Hosted by ImageShack.us



Image Hosted by ImageShack.us



Image Hosted by ImageShack.us



Image Hosted by ImageShack.us



Image Hosted by ImageShack.us



- 11:55 - Komentari (1) - Isprintaj - #