Japanska kuhinja - degustacija
Japanska kuhinja pripada jednostavnijim kuhinjama.
Razvila se iz jedinstvene i originalne ideologije koju je posudila malo od susjeda, a malo od ostatka svijeta.
Karakterizira je perfekcija u pripremi, kuhanju i serviranju jela gdje je umjetnička vještina kuhara gotovo jednako važna kao i njegovo poznavanje začina i kombiniranje sastojaka. Sve teži ka izražavanju radosti življenja, otvorenom prostoru i, prije svega, prirodi. Japanci obožavaju prirodu te dio prirode nastoje uključiti u svoja jela.
Umaci i začini nikako ne smiju biti glavni sastojak jela; oni se koriste tek da bi jela upotpunili i istaknuli.
U sklopu nastave matematike, učenici 6. razreda razlomke su vježbali na temelju japanskih recepata. Uz pomoć naše školske kuharice Marije Igrić učenici i njihova nastavnica Marina Željeznjak okušali su se i u pripremanju jela koja su ponuđena na degustaciju svim učenicima.
|