Razum i osjecaji

Blog.hr kaže:Piši što misliš

Mislim da bi moje masovno čitanje knjiga moglo imati nekakvu korist. Volim čitati i to sve moguće, ali se naživciram kad posudim neko smeće od knjige (a toga danas ima na tone!). Iz tog razloga odlučila sam pisati kritiku za svaku knjigu koju pročitam. Nadam se da ćete ovdje pronaći nešto što vam se sviđa i iznijeti svoje mišljenje. Tako je teško pronaći osobu koja čita, bilo što, ali stvaaarno bilo što.

1. Borgijina ljubavnica - Sara Poole

Općenito volim povijesne romane. Volim čitati o prošlim vremenima i u glavi zamisliti kako je to tada bilo. Zamišljam odjeću, prostorije u kojima se likovi nalaze, način na koji žive. Sara Poole u svoje povijesne romane ubaci trunčicu ljubavi i to ne one patetične ljubavi, već realne kakva je zaista bila u to vrijeme.

Prvi dio serijala povijesnih trilera o Francesci Giordano "Trovačica" samo je uvod u spletke obitelji Borgija koji se svim sredstvima pokušavaju domoći papinskog dvora. U mračnim vremenima renesansne Italije mlada trovačica pokušava održati papu i njegove podanike na životu. Uz taj težak i gotovo nemoguć pothvat susreće se sa osobnim demonima koji ju progone u snu. Pokušava saznati istinu o smrti svoje majke, a ni sama nije svjesna gdje će ju to dovesti.

Svakim poglavljem romana pojavljuje se mogući ubojica, ali do samog kraja Poole ne otkriva cijelu istinu. Toplo preporučujem ovaj roman kao i prethodno spomenuti. Lako čitljivo štivo koje ja osobno nisam ispuštala iz ruku dok nisam otkrila sve zavrzlame koje donosi život na dvoru.


Ocijena: 5

23.07.2015. u 14:34 | 2 Komentara | Print | # | ^

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  srpanj, 2015  
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Srpanj 2015 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Ovaj blog je samo tračak nade da će ljudi napokon početi čitati knjige. Da ću upoznati ljude koji to vole i napokon s nekim podijeliti ovu temu za razgovor. (;

Linkovi