IVANADIVASWEBLOGS

14.01.2009., srijeda

Ziwot bez ziwota





October 14th, 2008
,, u svagdanjoj trci za srecom zaboravili smo za cim trcimo,, ne u nogama ,, nego u odlukama ,,
Nase drustvo je postalo tipicno potrosacko drustvo,, prvo treba dosta zaraditi za kucu, stan, odjecu,, e onda kada smo vec tako svi ukopcani na petu brzinu, e onda treba otici i na more,,
pa kupiti i auto, jer nam se zuri,.
Posto se vise nitko ne krece , treba potrositi brdo novaca na spa i teretane , a kada padnemo u depresiju zbog silnog opterecenja , eto tu su opet izdaci za psihijatra , klinike i odmore.
Solution,, vratiti se starome dobrome starinskom nacinu zivota. Nije bilo psihickih bolesti jer nije bilo niti stresa, a nije bilo stresa jer su ljudi zivjeli u skladu sa svojom prirodom.
Zene su radjale djecu i bile majke , okolo cistile , prale i kuhale , tako su se fizicki izmorile i bile su mirne pa nisu mucile svoje muzeve . Rastava nije niti bilo, nisu bile dozvoljene zato jer nisu niti bile potrebne. I tako su muckarci otrcali u rat da se malo ispusu, i zvi su bili presretni sto se uopce ponovno vide .
Muskarci su lijepo radili i prehranjivali svoju obitelj , sto su oni u danim okvirima i mogli, obzirom da obitelj nije imala velike zahtjeve , a i doprinosili su radom na svoj nacin. Naravno da se danas to pomalo cini nemoguce ,, ali probajmo se othrvati stalnom utjecaju opceg mnijenja koje uvjerava neprestano da moramo imati jako puno stvari i da ih moramo neprestano stvarati.. a svijet nije oko nas nego u nama samima ,, i nece nam pomoci nitu pune garaze niti ormari , ako nismo u skladu sa sobom . To cemo tesko postici ukoliko ne zivimo u skladu sa svojom prirodom nego pod neprestanim pritiskom naprosto nacina zivota i misljenja koje nas uvjerava da se neprestano moramo zbog necega zrtvovati i odricati.
Nastojimo da se ne odreknemo sami sebe ,,, eto jer onda zaista u nama nema zivota, vec puko prezivljavanje. Na taj nacin mozemo se pretvoriti u one obijeljene grobove ili limene krcage , koji prazno zvece kada se lupi o njih,, a puno praznih zvukova stvara galamu. Bolje je da nam zivot postane glazba.
Onda cemo se moci i medjusobno vise osluskivati,, jer cemo imati i sto cuti., mouthly i mute , ,,
Wrote in Dublin, oktober 2008.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.