četvrtak, 22.06.2006.

NOVA ROCK

Image Hosted by ImageShack.us
U trajanju tri dana, u Austriji se održao Nova Rock koncert na kojem su nastupile najveće face današnje rock scene (koja i nije baš nešto) s velikim povratom grupe GUNS N' ROSES.
Iako su prognoze nagovještale kišu, sunčano vrijeme nije ukazivalo da će se nešto takvo dogoditi. Vrime je bilo i više nego odlično, tek poneka kap kiše, ali uglavnom sunčano! Očekivanja od koncerta bila su velika, jer kad na njemu sviraju guns n' roses, metallica, Motorhead, Placebo, Tool, The sisters of Mercy, Sebastian bach (Skid Row), Apocalyptica te mnogi drugi, sigurno je da će provod biti vrhunski.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Festival Nova Rock bio je prilika da se vidi sva vrsta šarolikosti rock 'n' rolla, kako u glazbi tako i u načinu odjevanja, koji se sastojao mahom od kupaćih kostima, iako nigdje nije bilo rijeke niti jezera, što je moglo bi se reći bio jedini nedostatak «festivala»!
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Koncertni dan su usijali svi izvođači, posebno Trivium, bullet for my valentine, Queens of the stne age, Alice in chains sa novim tamnoputim pjevačem kojeg su svi velikodušno prihvatili, zatim Motorhead, čiji se bubnjar- šveđanin i veliki navijač Švedske reprezentacije nije htio popeti na pozornicu dok Švedska ne zabije gol. No, kako se to nije događalo, morao je ipak otići, a poslije nastupa je dotrčao u press centar u trenu kad je Švedska u 88 minuti dala gol.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Kad je Metallica došla na pozornicu nastao je urnebes prvom pjesmom «Creeping Death» i nije prestajao 2 ipo sata koliko je koncert trajao. Metallica je tim nastupom proslavila 20- etu obljetnicu od izdavanja albuma «Master of Puppets»-(po meni jedini album od metallice koji nešto valja), te obilježavajući 20 godina od smrti basista Cliffa Burtona. Ekskluziva večeri bio je duet Metallice sa Lemmyem Kilminsterom iz Motorheada u pjesmi «Damage Case».
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Drugu večer su obilježili Massive Atack koji novinarima nisu dozvolili fotografiranje, izvrsni Placebo, te The Sisters of Mercy. Sve više fanova u majicama Guns n' Roses je pristizalo, a cijena njihovih majica popela se za 10 Eura.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Trećeg dana, već od početka počeli su se redati izvrsni izvođači. Lider kultnog benda Skid Row, Sebastian Bach, energičnim nastupom, digao je posjetitelje na noge, a Apocalyptica se samo nadovezala. Njihov nastup umalo je pokvarila kiša, no kiša je zaobišla koncertni prostor i otvorila mjesta za Opeth (Bog čuva ROCK), koji su izazvali reakcije, svih prisutnih. Američke superzvijezde Tool, promovirali su morbidne i psihodelične koje su za vrijeme nastupa prikazivali na monitorima. I dakako, šećer na kraju:
- Kada je AXL ROSE sa ekipom uletio na pozornicu nastalo je opće oduševljenje. «Wellcome to the jungle» otvorila je dvoiposatni show. Ali mnogi kažu da su Gunsi pretjerali predstavljanjem svakog i njihovim beskrajnim solažama. No, valja istaknuti klavirsku izvedbu «Ziggy Stradust» od Davida Bowieja. Zadnjih 45 minuta ostavljeno je za najveće hitove i brdo piortehnike koju je zaokružila kiša papirića na zadnjoj «Paradise City»
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Zaključak svih je da Axl još ima glas i da izvrsno pjeva, a na pozornici trči kao i kad mu je bilo 20. Nema sumnje da će Gunsi napraviti posao sa «Chinese Democracy» albumom, ali su sve veće i glasnine da će doći do kompletnog reuniora. Potvrda glasninama je došla na Nova Rocku, kada je nakon gostovanja, na pozornicu izašao orginalni gitarist Izzy Stradlin i odsvirao cijeli koncert do kraja.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Velikim vatrometom Nova Rock je završen i ljudi su sa osmijesima na licu odlazili kućama, dok se koncertna karavana nastavlja dalje.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us- AXl u novom izdanju s pletenicama na kosi

Free Image Hosting at www.ImageShack.us- i opet axl koji je bio glavna faca fotografa

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

SPECIAL THANKS TO: slobodna dalmacija i stranici- www.novarock.ab

- 13:42 - Scratch of your nail (18) - Spill the color - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.