12.08.2005., petak

Survivor Ćićarija

Free Image Hosting at www.ImageShack.usRuta: Lanišće-Račja Vas-Korita-Brgudac-Lanišće
Atraktivnost:
Ova vam ruta možda izgleda lako i bezazleno, obično kao i ostale rute po Ćićariji, ali zbog vremenskih prilika pretvorila se u pravu noćnu moru! Krenuli smo iz Lanišća - car smo parkirali pored crkve iz koje je dopirao zvuk "aleluja" - misa je bila u tijeku. Iskrcali smo bajkove i krenuli prema Račjoj Vasi. Mala uzbrdica nas je zagrijala i prisilila da se vratimo i obučemo kratke hlače - i naravno da je baš u tom trenutku završavala misa i svi su nas gledali ko da smo pali s Marsa... No koment! Nastavljamo dalje prema planu. U Račjoj Vasi skrećemo na dobro poznatu cestu (makadam) za Veprinac:
Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Penjemo se na visinu odakle se pruža pogled na Lanišće:
Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us
No kako raste nadmorska visina tako se pojavljuje i snijeg kojeg ima sve više. Oduševljeno vozimo po bljuzgavici:
Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Malo dalje netko je napravio snješka:
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Kod napuštene kamp kućice skrećemo na stazu za Korita. Još malo uživanja na snježnoj čistini:
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Staza za Korita bi trebala biti označena a prema karti koju smo imali bili smo uvjereni da je to to. No onda su počeli problemi. Staza je nestajala i završili smo u šumi, slijedeći nečije tragove - za koje se ispostavilo da ne idu nigdje nego se vraćaju nazad.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Naravno da se nama nije dalo vraćati i uvjereni da idemo u dobrom smjeru nastavili smo dalje kroz neprohodne snježne padine. No ubrzo smo sami sebi priznali da smo debelo zaglibili! No vraćanje nazad nije bila opcija. Išli smo u dobrom smjeru samo što je teren bio nemoguć: kosi nagib, šuma, snijeg. Nekoliko puta smo se poskliznuli i pali, a onda smo došli na "dno" gdje je razina snijega bila pola metra. A mi u kratkim hlačama, svi mokri i luuuuudi... Šteta što zbog razine frustracije nisam vadio aparat da ovjekovječim te prizore ali evo jedne slike koja govori sve:
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Ipak smo uspjeli doći na stazu za Korita. Sa biciklama punim snjega u kotačima stigli smo do planinarskog doma - ona šaka ljudi koji su bili tamo samo su beknuli sa spuštenim vilicama. Htjeli smo se ugrijati malo i osušiti ali peć u pl.domu je već bila ugašena. Nastavili smo dalje prema Brgudcu, samo da čim prije stignemo do auta. Snijega je naravno bilo sve manje kako smo se spuštali.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us Spuštajući se od Brgudca do Lanišća sledili smo se. Bijaše to pravi Survivor Ćićarija!


- 23:25 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Učka i Ćićarija

Free Image Hosting at www.ImageShack.usRuta: Lupoglav-tunel Učka-Vela Učka-Planik-Račja Vas-Lanišće-Lupoglav
Atraktivnost:
Krenuli smo iz Lupoglava prema tunelu Učki - naravno ne po glavnoj cesti nego smo se umarali "up and down" vijugama i kad smo stigli do glavnog uspona prema Učki već smo bili mrtvi - a i sparno sunce je učinilo svoje. No 18% uzbrdice ipak je savladano! Moramo primjetiti da je ispred nas vozila neka baba čehinja u sandalama i skoro nas zdimila svojim ritmom! :)))
Evo znaka koji upozorava na 18%:
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Nakon "Dopolavoro" skrećemo lijevo na stazu prema Planiku. Staza je prava!
Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Na odličnom off road spustu od Planika prema Bončić kući sreli smo dvije planinarke!! Nakon kratkog čit-čata tko kuda kada, zaključili smo "dejt" u Vranji nakon ekspedicije. No, nastavimo s opisom naše rute. Nakon Bončić kuće spajamo se na makadam cestu Veprinac-Račja Vas i furamo se prema Račjoj Vasi. Tu je na spustu gdje smo jurili ko luđaci moj koljega probušio gumu - ustvari zasjekao (vrućim) kamenjem! No ništa strašno što bi nas izbacilo iz takta, promjena zračnice obavljena je za čas, i nismo zakasnili na dejt!
- 23:22 - Komentari (2) - Isprintaj - #

< kolovoz, 2005 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Istra bike off road avanture

Bicikliraju i slikaju:
Goran (magistar neprimjenjivih znanosti), Ljubo (inženjer Boldrick aka bauštelac) i Sanja (wanna be atraktivna)

Pišite nam na:
istrabike(majmun)yahoo.com

Preporučujemo blogove:
welcome2
zgubidanije
mtb planet

Ukupno slika na blogu: 381
Brojač posjeta:
Counters