Udruga Gistronomija će sa svojim delicijama biti podrška ceremoniji zatvaranja jednog od najvećih nautičkih sajmova u svijetu „Croatia boat show“ koji se ove godine održava od 14. do 22. travnja u Splitu, po deveti put zaredom. Uzvanici na svečanosti zatvaranja 22. travnja uživat će u ponudi Gistronoma, kušati zalogajčiće od svježih namirnica i piti istarsko vino i rakije. Dan ranije, u subotu 21. travnja s početkom u 13.00 sati, Gistronomi će se predstaviti u sklopu zabave časopisa „Nautika“, a tijekom popodneva začiniti će sajamsku yacht paradu „Croatia boat show trophy“. Organizator sajma, tvrtka Profectus iz Splita, ukazao je povjerenje Gistronomiji da uzvanicima učini priredbu bogatijom i ukusnijom. Očekuje se da će kulinarske majstorije s naglaskom na svježoj ribi, pršutu, siru i odgovarajućem vinu pod palicom Đorđa Stošića i njegovog tima kušati neki od najuglednijih ljudi iz svjetskog nautičkog biznisa. Vjeruje se da će među uzvanicima biti i brojni pripadnici hrvatskog društveno- političkog establišmenta. Kompletan događaj zabilježit će brojni hrvatski i svjetski mediji, a Agencija Media Point organizirat će video snimanje i TV plasman gostovanja Gistronomije kroz hrvatski televizijski eter.
S osobitim zadovoljstvom predstavljamo Vam potpuno novi proizvod na tržištu usluga i evenata pod nazivom Gistronomija.
Gistronomija je filozofija s praktičnom primjenom pod čijim se imenom krije udruženje, neformalna skupina vodećih, prije svega istarskih, proizvođača hrane, pića i ostalih delicija. Riječ je o grupi ponajboljih vinara, maslinara, tartufara, ribara, pršutara, mesara, proizvođača sira, povrtlara i pekara. Taj splet vrhunskih profesionalaca udruženo prenosi i pronosi mirise, okuse i tradiciju Istre i njezinih ljudi na sasvim nov, oku i nepcu neodoljiv način.
Gistronomiju čine Gistronomi - svaki od njih ponaosob sa svojom osobnošću i posebnošću. Oni oplemenjuju svečanosti, čine okosnicu organiziranih događaja ili su njihov popratni sadržaj, a uvijek uz jedinstven i elitistički pristup. Temelj je tradicija i način života na istarskom poluotoku, a konačni proizvod rezultat mašte i truda.
Gistronomi nastupaju pod okriljem Gistronomije na sajmovima, svečanostima, domijencima u hotelskim resortima, luksuznim hotelima i restoranima te objektima koji svojim gostima i partnerima žele ponuditi poseban enogastronomski užitak.
Gistronomija je živi organizam i nije zatvorena struktura, no cijeni i njeguje isključivo kvalitetno, svježe i prirodno. Nastoji zadovoljiti konzumente maštovitim krecijama i ukusom obroka vještinom „sljubljivanja“ hrane i pića Istre i drugih krajeva i regija. Vođeni misijom „čisti užitak u iću i piću“, Gistronomi će pronaći zanimljive interijere i eksterijere ili će svoju priču ispričati na unaprijed odabranoj destinaciji.
Zaštitno ime ove slasne filozofije je rezultat igre riječi: Istra i gastronomija prepliću se i upotpunjuju poput nje same. Gistronomija je ujedno i medijski projekt koji osigurava medijsko praćenje gostovanja i realizacije pojedinačnih gastronomskih događaja u tiskanim i elektronskim medijima.
Tko su Gistronomi?
Maslinovo ulje – Brist d.o.o., Dario Marčeta, Giacometti – Moscarda, Sandi Chiavalon, Antonio Pastrovichio i O.P.G. Geržinić
Kruh, pekarski proizvodi i tjestenina – Brionka d.d.
Vina i rakije – Udruga Vinistra, Demian, Giacometti – Moscarda, Ranko Anđelini, Vina Zigante, Darko Jukica, Dario Marčeta, Bruno Sošić, Elvis Vižintin
Meso, kobasice i ombolo – Obrt Compari
Pršut – Udruga pršutara Istre
Tartufi – Zigante Tartufi d.o.o.
Bakalar – Obrt Milena
Riba – Petar Pan d.o.o.
Catering – LF catering
Sir i skuta – Vesnini sirevi
Kako osigurati nastup Gistronoma i sve informacije o Gistronomiji možete doznati od idejnog pokretača i glavnog realizatora Đorđa Stošića, akademskog slikara iz Medulina na 098-608-012.
|