Mala noćna mora

srijeda, 06.12.2006.

Angina pectoris, tumor na mozgu, leukemija, trigeminalna neuralgija... Hm, jesam li nešto zaboravila.
Ne, to je to. Sve ove bolesti sam, možda jedina na svijetu uspjela preživjeti.
Niti jedna od njih nije dugo trajala. Smjenjivale su se svakih nekoliko mjeseci, jedna bi odlazila čim druga dođe.

Angina pectoris je prva s kojom sam se upoznala. Zadržala se nepunih trideset dana. Kao što je došla nenajavljena, tako je i otišla. Zaboravila sam je veoma brzo, nakon dolaska tumora na mozgu.
Njega poznajme najbolje, iako je bio nevidljiv za sve ostale. CT, magnetna rezonanca, i šta sve ne, nisu mu mogle ništa. Toliko je bio, nevjerojatno nevidljiv.

Leukemiju sam susrela , onako kao u prolazu, nakon što je ubila jednu dragu osobu.
Nakon svih njih još jedino mislim da je neuralgija još tu, iako se javlja donekle ne tipično za nju. Česta je, ali nije tako silovita kao što inače biva.

Eto, to je ukratko neki rezime mojih tzv. bolesti. Da, drago mi je ja sam hipohondar.
Otkad to traje? Pa, čini mi se ne pretjerano dugo. Sjećam se da je meni neka bliska osoba... Hm, koja je to bila.. Čini mi se da zaboravljam. Da šta ono htjedoh reći..
Ta bliska osoba, za koju znam da nije trebala biti bolesna , bez upozorenja to postala. Ali , ono predinfarktno bolesna. Tad sam, koliko me pamćenje služi, postala svjesna prolaznosti života. Nezaustavljivo prolazi, čak i pored onih najotpornijih.

I od tada se ja družim sa svojim boljkama. Naravno, odem tu i tamo nekom liječniku. Ali pa zar biste im vi vjerovali? Pogledajte samo šta se dešava u zdravstvu, toliko mita i korupcije. Čak, nam neki od njih pokušavaju tuđe znanstvene radove podmetnuti kao svoje.
Vjerojatno je to sve neka zavjera kada kriju od mene pravu dijagnozu i kažu da su moje bolesti na psihičkoj bazi. Balkanski vid eutanazije ili šta već...
I svaki put, nakon što mi uzmu novce za pet minuta kvazidijagnosticiranja, zahvalim bogu što sam ipak samo hipohondar.
Gdje bih sada , pored takvog tumačenja Hipokrata, bila da moje bolesti nisu samo plod moje mašte.
A sada oprostite, negdje sam pokupila neku gripu, pa se idem liječiti.wave
- 00:50 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>