Irudtravels d.o.o.

utorak, 05.10.2010.

Nassfeld i Glockner

Dakle; Naßfeld! Odlicne uspomene na ovogodisnje skijanje se vracaju. Stvarno je bilo predobro - cijeli trip! I brdo snijega! Kad smo se bacali u snijeg; a neki i radili striptiz na stapu koji sluzi da pokazuje gdje je rub ceste; znali smo propasti u snijeg do kraja. I sad bez snijega - pomalo cudno... Ali svejedno lijepo! Bio sam do apartmana gdje smo spavali i promatrao staze kojima smo se spustali; i jos se za kraj popeo jos nekih 20 m vise i 500-tinjak dalje a do Italije; i prijevoja NaSsfeld na visini od 1530 m. Malo jezerce, malo svjezeg zraka, malo slikanja... I pici natrag! Do 1845 moram stici u Heiligenblut da udem na hohealpen štrasu, inace mi propade dnevna karta za povratak! Imam vremena, ali idem nesto duljom trasom: spustit se s Nassfelda, pa Hermagor-Spittal an der Drau-Heiligenblut - put pod noge/gume :) 
Vrijme je predivno i sunce pici. Ja stajem odmah nakon sto sam iz Hermagora skrenuo u brda da slikam konje na popodnevnom jesenjem suncu. Oni mi prilaze znatizeljno pa njuskaju pa ih dragam i dajem im svakome malo Semmela [zemlje] i jednu bajaderu. Bajaderu je htio samo stariji konj ;) Dalje je cesta odlicna i naprosto uzivam; u Spittalu samo kratko checkiram mail na McD parkingu i picim dalje; predivni krajolici; brdo zivotinja koje pasu vani (uvijek se pitam zasto tog kod nas nema) i rijecica koje teku uz cestu, uz kuce. U Winklernu je posljednje skretanje desno u kotlinu prema Heiligenblutu; tamo prvi put vidim austrijsku muriju-prometnu; s laserom u ruci... Sreca da sam se taman sa sporedne na glavnu ukljucivao ;)
I onda jedna scena za koji mi je zao sto ju nisam slikao: izrazito crven most s dva velika luka, preko Drave gdje je ona tek rjecica, rekao bih prije malo veci potok, i odmah s lijevestrane siroko polje, tj. livada s onim velikim balama sijena poslaganima na istoj. A u pozadini svega toga predivni bijeli vrhunci i nepregledne planine. Ne znam koliko je sati pa ipak samo prolazim ne zaustavljajuci se. Razmisljam o spavanju, i vec je dosta kasno (u smislu kampiranja), ali imam jednu lokaciju in mind; samo da udem na cestu, pa cu vidjeti mogu li se zasatoriti negdje u planinama. U Heligenblutu provjeravam sat i skontam da imam jos vremena pa malo slikam i divim se pogledu gledajuci u dolinu, pa na planinu... Ulazim na GHS i pocinjem gledati gdke bi spavao; sve su lokacije primamljiva ali ili nisu dovoljno zakrivene od pogleda; ili su prestrme ili se ne da prici motorom --- odlazim na potencijalnu poziciju broj 1. I da - idealno mjesto za kamping; to je kao neka zdjela ravnog dna oko koje su sve visoko uzdignuziti planinski vrhunci i ostre, zubate stijene te dva slapa. Iz manjeg s lijeve strane; i koji je na prilaznoj makadam cestici sam se opskrbljivao vodom, koje sam zadnji gutljaj otpio sada kad ovo pisem (dva dana kasnije) ;) a ovaj kontra mog satora je dalje; na nekih 500m - puna aproximativna sirina zdjele; tj. Njen dijametar manji, jer dno je elipsastog oblika. serem malo, znam ;) no dobro, taj veci je hucao all the time. Cijela stvar lici ko neki NLO site, a inace se tu skuplja voda koja onda otjece dolje prema jezeru s branom (valjda hidrocentrale) i sve skupa je na nekih 2300m :D
Spavanje, nebo, zilijarde zvijezda, avioni koji se cuju, jutro, mraz na motoru i satoru - neprocjenjivo i neopisivo. Pa onda ni necu pokusavati. ;)

konjeki
Image and video hosting by TinyPic

i jos dva ;)
Image and video hosting by TinyPic

Heiligenblut
Image and video hosting by TinyPic

05.10.2010. u 14:17 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.



< listopad, 2010 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Rujan 2012 (3)
Kolovoz 2012 (2)
Srpanj 2012 (1)
Prosinac 2011 (1)
Studeni 2011 (1)
Rujan 2011 (2)
Srpanj 2011 (1)
Lipanj 2011 (1)
Svibanj 2011 (6)
Travanj 2011 (13)
Ožujak 2011 (2)
Studeni 2010 (6)
Listopad 2010 (16)
Rujan 2010 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

The put
chapter I. Europe

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Igre.hr
Najbolje igre i igrice

Forum.hr
Monitor.hr