sedmodnevni spiritualni program

27.06.2006., utorak

SRIJEDA: BOJE U NAŠEM ŽIVOTU

28.06.2006.

SREBRNA BOJA

Srebro
(argentum) dolazi od sanskrtske riječi i znači bijelo i sjajno, zbog svog sjaja i čistoće pridružuje se kraljevskim bojama. U sakralnom smislu to je boja božanske mudrosti.



Srebrna boja: Voda, nesvjesno, ženski princip, mjesec, bijela i sjajna, srebrna boja je simbol svake čistoće. Lunarna boja, boja ciklusa i mijena, pročišćenja svih vrsta; fizičkih (menstruacija i drugi tjelesni sekreti), psihičkih (jasnovidnost i razumijevanje) i duhovnih (moć opraštanja i otpuštanja). Boja božanske mudrosti. Negativni aspekti su kao i kod zlata, otimačina, škrtost, pohlepa.........itd. U Zodijaku srebrna boja pripada Raku



Sedma čakra:Krunska čakra, duhovnost, božansko, naša duhovna spojnica, duhovno buđenje,
duhovne krize, tamna noć duše. zlatna, srebrna, bijela. Regulira rad pinealne žlijezde, desnog oka i najviše moguće svijest čovjeka.

Boje u auri su sve dugine boje (crvena, narančasta, žuta, zelena, svjetloplava, tamnoplava i ljubičasta), a srebrna se javlja u vidu svjetlucanja ili srebrnog treperenja. Takve pojave su vezane uz plodnost (trudnoću) ili uz kreativnost i stvaralaštvo na širem planu. Ostale boje aure su: ružičasta, zlatna, bijela, siva, smeđa i crna.

Vremena srebrnjaka kao mjere bogatstva su prošla......., danas naravno kad god spomenemo srebro prvo se sjetimo nakita.............Nekad je vladalo mišljenje da srebrni nakit donosi sreću i čuva od uroka. Zbog čistoće i podatnosti u oblikovanju te kovine, srebro je rado korišteno u zubotehnici, a uz zlatne i srebrni su zubi bili vrlo na cijeni. Iako je njegova tehnološka primjena mnogostruka (čime se ovdje ne bavimo), neku srbrnu sitnicu si danas svatko može priuštiti......

- 23:28 - Komentari (24) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

< lipanj, 2006 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga