sedmodnevni spiritualni program

28.04.2006., petak

PETAK: DIJAGNOSTIKA VISKOM (radiestezija)

POMAGALA U RADIJESTEZIJSKOM RADU

Visak je vjerojatno najraširenije i najprepoznatljivije alternativno dijagnostičko pomagalo, on je alternativni stetoskop. Visak je (barem kod nas, a vjerujem i u svijetu) uveo alternativu u javnost kroz medije, primarno kroz tv-emisije. U početku su ljudi s podozrenjem gledali u to čudno mahanje s tim malim predmetom i pitali se što to ovi tamo izvode i kako je moguće na takav način dobijati odgovore na vrlo ozbiljna životna pitanja, bilo da se radilo o zdravlju/bolesti, štetnim zračenjima ili nečem destom.
Već sam spomenula da je visak „produžena ruka“ svoga vlasnika koja doseže s onu stranu logike i racionalnog i dohvaća odgovore za koje nemamo logičkog uporišta niti ikakvog činjeničnog oslonca. Dobar dijagnostičar će visku samo mentalno postavljati pitanja i dobijati odgovore, no početnik se može poslužiti raznim dodatnim pomagalima dok se potpuno ne nasinhronizira sa svojim viskom. Dodatnih pomagala se može naći razasuto po radiestezijskoj literaturi, ali možete napraviti i sami svoja pomagala, koja će možda biti nešto posve novo.
Za zdravstvenu dijagnostiku možemo koristiti grafički prikaz ljudske anatomije (naravno i živog čovjeka ako je pred nama) i grafičku skicu energetskih centara u ljudskom tijelu tj. čakri. Ako ste dobar crtač, možete to i sami nacrtati ili se poslužite slikom iz anatomskog atlasa.
Za mjerenje energetskog potencijala možemo koristiti, metar (krojački cm), krug podijeljen na pet (5) dijelova (gradacija; slab, prosječan, pojačan, vrlo jak, izuzetan) ili možemo složiti neki svoj graf koji će samo nama nešto govoriti. Istim krugom je moguće testirati i životnu snagu (vitalnost), razinu senzibiliteta i sl.
Za mjerenje krvnog tlaka isto samo će u tako podijeljenom krugu biti oznake; nizak, granično nizak, normalan, granično visok, visok, oscilirajući.........., ili se mogu uvesti i numerički izražene vrijednosti.
Možemo viskom napraviti i blitz test inteligencije. Krug podijelimo na šest (6) dijelova, s tim da se krećemo u terminima ; maloumna, ispod prosjeka, prosječna, povećana, izuzetno visoka i genijalna. Naravno da ove pojmove možemo prevesti i u neke numeričke vrijednosti.
Ocjene u školi ili na fakultetu (ako smo nestrpljivi i ne možemo čekati prirodni ishod našeg rada/nerada) možemo istestirati na polovici kruga podijeljenoj na četiri segmenta u kojima će biti smještene ocjene; 0-1; 2-3; 3-4; 4-5; Naravno da ovo možete zamijeniti nekim opisnim izrazima .
Eh........, dosta za danas, još ću vam pričati o tome, a možete me i pitati ako vas nešto specijalno zanima.


- 00:11 - Komentari (19) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

  travanj, 2006 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga