sedmodnevni spiritualni program

18.04.2006., utorak

UTORAK: TAROT



MAG

Ostavili smo Ludu da otkriva svijet i pronađe sebe u tom svijetu, a na stazi iskustva kojom je Luda već prošao pojavljuje se Čarobnjak, Mag svih magova, stvaralac i prevarant. On predstavlja svjesni um. Njegovi Arhetipovi su: Mađioničar, čudotvorac, varalica, alkemičar, žongler, Adam, yang. Psihološki on predstavlja Ego, svijest o sebi, sinkronicitet. Možda je on čak transformirani Luda, preobražen Znanjem koje se dobija samo iskustvom.
Ovo jest karta uma, intelekta. On je suprotnost Ludi jer posjeduje svijest o sebi i ima izbrušeni ego, ali je jednako veliki varalica.On nas želi zadiviti, impresionirati. On je vrhunski profesionalac.U jednoj ruci drži štap, a u drugoj novčić. Ruka sa štapom (čarobni štapić) je dignuta u zrak, uvjek spremna da izvede neki trik. Magija je umjeće skrivenih odnosa, a čarobnjak, izaslanik onostranog otkriva pozadinu tih odnosa (uzroke). No, ovo je vrlo kontradiktorna karta jer se ne obazire na naše želje, nego prati liniju života kroz krivudave labirinte naših nesvjesnih pobuda i poteza. Ova karta nas osvješćuje kroz ujedinjeno mnoštvo elemenata (Čarobnjakova raznobojna odjeća). Ako si dopustimo vizualnu slobodu, obod njegovog šešira (položena osmica), možemo vidjeti naočale i poziv da progledamo i vidimo stvari onakve kakve jesu, a ne onave kakve nam se čine. Kako je to i znak vječnosti, ova karta može značiti i doista prst sudbine. On je ponekad čovjekova volja (ego, svjesnost), a ponekad Božja namjera (sudbina).
Ova karta je «duh-vodič» kroz cijeli špil, a vodi sve do našeg nesvjesnog. Čarobnjak je muška, pokretačka, prodorna , primarna stvaralačka jang energija. Ponekad nas ohrabruje da krenemo za svojim snovima, a ponekad se čak i naruga našim tlapnjama (ako je okrenuta naopako). Sve ovisi pored koje druge karte se pojavi. Njegovi rekviziti su: štap, pehar, bodež i zlatni novčić. Štapom on stvara (ponekad i kažnjava), peharom čuva, bodežom uništava, a novcem iskupljuje. Svi njegovi rekviziti čine simbole-boje špila: Štapove, pehare, mačeve i novčiće.
DAKLE, ČAROBNJAK JE ČOVJEK U POTRAZI ZA ZNANJEM.


- 00:27 - Komentari (5) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

  travanj, 2006 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga