sedmodnevni spiritualni program

17.04.2006., ponedjeljak

PONEDJELJAK: NUMEROLOGIJA

N U L A

Ha, mislili ste da ću vas stalno gnjaviti sa dugačkim tiradama koje nemate vremena ni pročitati. Ma, to je bio samo uvod u naznačene teme. Morala sam vam nekako predstaviti taj program. Danas smo opet u numerologiji i krećemo od nule.
-0 nije broj. Ona stoji na mjestu odsutnih veličina i svakom broju uz koji se nalazi dodaje ili oduzima vrijednost ovisno o tome da li se nalazi ispred ili iza broja. Simbolizira osobu koja ima moć samo po opunomoćenju. DOISTA, KAD SE OSJEĆAMO NIŠTAVNO (0) UVJEK TRAŽIMO UTJEHU I POTVRDU U DRUGIMA. Tako nastaju, opsesivne veze, te razni drugi ovisnički odnosi.
Prošli tjedan smo vidjeli u tarotu da je karta Lude obično nulta karta. Po svojoj definiciji Luda ostavlja sve i kreće u svijet. No, ne okreće se taj Ludak, njegova sreća dalje ovisi o milosti Neba i naklonosti Sudbine. Je li to loše? U tarotu ovisi koja je karta ispred i koja karta je iza njega, one ga određuju, a tako je i u numerologiji. Važno je šta je ispred, a šta iza nule, no, kad ničega nema onda je sve moguće.
Slijedeća karta s nulom je 10-ta karta Velike arkane; Kotač sreće (fortuna), ali je ispred nule broj 1, broj svih početaka, s nulom iza to postaje karta prevrtljive sreće.Da..., da i s tom kartom je sve moguće.
Slijedeća s nulom je karta broj 20, karta Suda. Pošto je dvojka broj svih dilema, kolebanja i odluka, to sud pokriva i naše činjenje i naše nečinjenje, ali oprez, sve se plaća, no to je cijena ljudskog iskustva (II je karta Velike svećenice –majke duhovnosti i spoznaje u tarotu). Da ta famozna nula na ovoj karti nije stala iza dvojke, mogli bi se dvoumiti do kraja svijeta i vijeka.
Zatim imamo brojčane karte, 10-tke u sve četiri boje: novčići – promjene na materijalnom planu, štapovi – sve moguće krize, mačevi – najblaže rečeno agonija i pehari – karta ostvarnih želja. Eh, čudne su te 10-tke, jer ih dodatno, osim nule iza jedinice određuje i boja. Također, one prikazuju dosizanje krajnje točke transformacije jednog vida božanske energije, kao i trenutak koji prethodi njegovom preobražaju u novi vid. One su dovršenje ciklusa, i rađanje početne točke novog. Deset je savršen, sveti broj.
Iz svega ovog vidimo da je u spiritualnom radu sve međusobno povezano, sve se isprepliće i sve treba dobro poznavati da bi se kvalitetno i odgovorno koristila i samo jedna tehnika. Zato su sve podjele na tehnike i metode samo uvjetne i umjetne, jer za kvalitetan rad trebamo široka znanja. Opet ja odoh u širinu, prestat ćete me čitati zbog opširnosti. Pitanje „koliko nula“ se uobičajilo u komentiranju skupih stvari, enormno visokih (menadžerskih) plaća i sl. Zato, nije ta nula neka praznina, ona je jezgra potencijala, jer-zapamtimo;
KAD NIČEG NEMA, ONAD JE SVE MOGUĆE.


- 00:19 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

  travanj, 2006 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga