Vodene "radosti"

nedjelja , 14.09.2014.


Subota 14.9 23:00
Stigla je vijest da su vodeni nasipi u Karlovcu izdržali vodeni val koji prijeti cijeloj Hrvatskoj.
Po tradicionalnom hrvatskom običaju u znak proslave sa tmurnim izrazom lica gasim cigaretu i opsujem sve po spisku. Ove poplave su došle kao šlag na tortu pesimističnom stanju u državi u proteklih tjedan dana. Opisao bih taj osjećaj kao spoj ljutnje i sjete, nakon razočaravajućeg ljeta narod sad opet dobija "porciju" kiše, i kao da to nije dovoljno, upravo zbog nje prijete poplave cijeloj Hrvatskoj. Ljudi su u strahu, pa se cijelo vrijeme čuju uzvici "samo da nebude kao što je bilo u Slavoniji".
Vlada atmosfera zbog koje se osjećam kao lik u nekom predapokaliptičkom filmu koji samo stoji i promatra kako se svijet oko njega potapa.
Jedino što nas barem malo može zabaviti su reakcije vladajućih , čija tragikomičnost već prelazi i granice dobrog ukusa. Reakcije su naravno predvidljive. Od reakcije predsjednika koji je svojom izjavom da treba izgraditi bolje sustave obrane od poplava, jer trenutni popuštaju doslovno došao na razinu izjave da je nebo u većini slučajeva plavo, te da većina ptica na jesen leti na jug, pa sve do klasične izjave hrvatskih ministara (ovaj put Ostojića) koji je osjetio potrebu naglasiti da ON NIJE KRIV za poplave, te da su se one dogodile iz razloga što je padala kiša.
Sad se samo čeka poruka podrške premijera, koji je svojom izjavom u Gunji prije nekoliko mjeseci ljude koji su proživjeli tragediju poplava vješto smirio izjavom da je njemu pukla cijev u stanu, pa zna kako im je.

Oznake: poplave, Karlovac, nasipi, Milanović, Josipović, sjeta, Hrvatska, Vijesti, novo

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.