inspektor Clouseau1

četvrtak, 25.10.2007.

Kome se (ne) žuri

Ne znam kako je vama ali meni se stvari koje ću opisati u ovom postu dešavaju stalno. Ponekad se zapitam tko je normalan, oni ili ja. O čemu se radi? Ovaj put ću opisati moje posjete benzinskim crpkama. Tankanje auta obično uguram izmedju dviju važnijih obaveza ali izgleda da na crpkama redovito nalijećem na likove koji tamo idu na izlet. Meni je najvažnije da u što kraćem vremenu natočim gorivo i odem dalje. Ali ne i njima, njima se ne žuri, oni su došli potrošiti vrijeme. Opisati ću tri tipična slučaja na koje obično naletim.
Tip s mobitelom
Dolazim na pumpu na kojoj nema neke velike gužve, ispred mene samo jedan auto stoji pokraj crpke. Stanem, vidim da u autu sjedi vozač, ali ne izlazi!? Nakon nekog vremena vrata se polako otvaraju i izlazi tip s mobitelom na uhu. Stane kraj auta i razgovara, smije se, gestikulira rukama. Točenje goriva nije mu ni na kraj pameti. Nakon nekog vremena shvati gdje se nalazi i krene otvoriti spremnik za gorivo, ali shvati da nema ključ spremnika. Počinje tražiti ključ, naravno da istovremeno razgovara na mobitel tako da povremeno stane i prasne u gromoglasan smijeh. Pronalazi ključ i otvara spremnik, pokušava slobodnom rukom ugurati "pištolj" od benzina u spremnik ali mu ispada mobitel iz ruke tj. s ramena. Za to vrijeme ja proklinjem trenutak kad sam krenuo natočiti gorivo, grizem volan i molim Boga da ovaj ispred mene neće tankati do vrha. Naravno da je tankao do vrha i u međuvremenu je poveo još jedan razdragani razgovor. Kad je završio već se stvorio red na pumpi i ljudi su počeli nervozno trubiti. Tip se čudi, pa kakvi su to danas ljudi, samo jure, uvijek im se negdje žuri. Ode platiti i vraća se za pet minuta, na izlazu maše prodavaču za pultom. Vjerojatno su išli zajedno u školu i nisu se vidjeli od JNA. Plačem, u daljini čujem sirenu hitne pomoći koja se približava.
Tip koji je izgubio novčanik
Ovaj ne priča na mobitel, nije spor ali nakon tankanja (naravno do vrha) ne može naći novčanik. Traži u jakni, aktovci, prtljažniku, pretražio je vrata auta, dere se na ženu koja vrišti i gestikulira rukama. Ona izlazi, urla na njega, zalupi vratima i ode na tramvaj. Iza mene kolona, trube, izlaze van iz auta, psuju. Tip se krene svađati s njima, zastane i gurne ruku u džep od hlača. I gle čuda, novčanik je bio u hlačama. Opet plačem, opet hitna.
Žena koja ne zna s koje strane je spremnik
Polako se parkira ispred mene, sjedi u autu i popravlja frizuru i šminku. Pa neće valjda nenašminkana tankati auto, svašta! Izlazi van, uzme pištolj i...???? Gdje je spremnik? Pa prošli put je bio tu, gdje je sad? Gleda, traži, češka se po glavi (pokvarila je frizuru), otvara prtljažnik. Spuštam prozor i viknem (ne preglasno): "gospodična, s druge strane"! Zbunjeno me gleda, ode na drugu stranu i gle, stvarno je tu. Zahvalno se smješka i mahne mi rukom. Škrgućem zubima hineći osmijeh. Ona poteže crijevo pokušavajući doći do spremnika. Ne ide, crijevo je prekratko, poteže opet, ne ide. Sjeda u auto i pokušava pomaknuti auto, usput udari autom u kantu za smeće. Plačem, izlazim iz auta i odlazim na tramvaj. nakon dva sata zvono na ulaznim vratima. Policajac, pita da li sam ostavio auto na benzinskoj?
Jesam kažem, hoćete li da vam ispričam zašto? Neće, smješka se uljudno, kaže da su njemu samo rekli da odem po auto. Spremam se i sa zebnjom odlazim na benzinsku. Samo da nije gužva.

25.10.2007. u 08:01 • 41 KomentaraPrint#

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.



  listopad, 2007 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Siječanj 2009 (1)
Prosinac 2008 (2)
Studeni 2008 (2)
Rujan 2008 (1)
Kolovoz 2008 (1)
Lipanj 2008 (2)
Svibanj 2008 (2)
Travanj 2008 (1)
Ožujak 2008 (3)
Veljača 2008 (3)
Siječanj 2008 (4)
Prosinac 2007 (3)
Studeni 2007 (3)
Listopad 2007 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

misli i avanture inspektora Clouseaua

hit counter

free web counter

Linkovi

Inspector Clouseau

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr