utorak, 02.10.2007.

Sidro za pivu, za one dosadne... :)

Danas cemo se posvetiti proucavanju sidra za pivu. To je jedna jako zanimljiva stvarcica, bez koje pivopijci tesko da ce moci zamisliti tople ljetne mjesece.

Zamislite sljedece - lezite u plicaku sa par prijatelja, odmarate na suncu, a piva vam je nadohvat ruke - hladi se u moru, ne tone, ne odlazi od vas - usidrena je. :)

Sidro za pivu je zapravo zafrkancija koja vuce ideju od pretproslog ljeta; posljedica jednog brainstorminga nakon tuluma na moru. Pozdrav Romanu. :)

Sidro se sastoji od nekoliko dijelova. Postoji kosarica oko koje se nalazi mali spremnik zraka (poput malog slaufa za djecu), i postoji mala mrezica na donjoj strani, kako piva ne bi propala u more. Na taj nacin je omoguceno plutanje pive. Naravno, kad bi ona samo plutala, onda bi i otplutala, tako da tu dolazi ono pravo sidro. :) A to moze biti ili komad olova zakacen na spag koji onemogucava odlazak pive na put, ili moze biti mrezica u koju mozemo staviti par kamenja, koja je, isto tako, zakacena na spag.

Sad, meni je ovo izrazito smijesno i blesavo, jer ne pijem alkohol, ali ne bih imao nista protiv da su ubacim sokic u bocici unutra i hladim ga i sjedim sa ekipom u plicaku. :) Tako da sidro za pivu zapravo mozemo prekrstit u 'sidro za napitke', no to izrazito blesavo i nemarketinski zvuci, tako da predlazem da se ostane na izrazu 'sidro za pivu'.

Mozda ovako u pocetku djeluje - 'bah, tko bi to kupio, koristio, sta ce to ikome?!', ali ovo je vise fora, nego sto je stvarno upotrebljivo. Recimo, pivovare bi mogle iskoristiti sidro za reklamne spotove (sjetite se kakve spotove smo imali ovo ljeto, prilicno zabavne, jelda?), mogli bi se dijeliti isto kao sto se dijele lopte na napuhavanje ili frizbiji. Ljudi bi sigurno iz stosa tu i tamo sjeli i zafrkavali se na racun sidra za pivu. :) Ja bih osobno ideju usmjerio prema marketinskim kampanjama za pivovare, tako da nitko ne bi trebao kupiti, nego bi dobio sidro za pivu na poklon.

Postoji i nastavak ove ideje u obliku zaledjenih kockica pive, kako ne bi ledom razrijedili pivu. Al tu stvarno nemam sta puno pricat, jer kemijski sastav pive ipak ne znam toliko dobro da bih znao iz rukava kako rijesiti zaledjivanje pive. Znam samo da se piva moze zaledit pri cemu pucaju boce (iskustvo jednog poznanika). :)

I, to je zapravo to... :) Nesto drugo neki drugi put. :)


Za kraj, jedan vic u kooperaciji sa Discoverom:
Sjede dva Borga i piju Tuborg... :)

- 19:18 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner