ponedjeljak, 29.10.2007.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Stajala je na kolodvoru gledajući u daljinu. Gledajući u hladne zidine King's Krossa razmišljala je o Hogwartsu. O njenom Hogwortsu. Njenom svjetu. Njenom društvu. To joj je nedostajalo cijelo ljeto. Svako ljeto. Kuću nije voljela. Njeni roditelji su bili zatvoreni ljudi, koje misle da su najbolji. Druže se samo sa najboljim i najpoznatijim ljudima. Ljudima koji nju nerviraju. Ali svi oni žive na različitim krajevima Evrope. Ona je po cijele dane u svojoj kući u Rimu ili na fontani De Trevi, gdje se osjeća opušteno, slušajući vodu koja teče.

-CHRIS!-čula je iza sebe Lujizin glas. Neko joj je skočio na leđa i oborio je na zemlju. Pokušavala je da se pridigne na noge ali to je bilo teško imajući na umu da je Lexy ležala na njoj. Ona je odgurnula, a Lexy se pridigla na noge jednim skokom. Crni momak, poznat kao Ryan je pružio svoju ruku Christini i ona se pridigla na noge. Otresla je prašinu sa svoje crne odjeće i najsmješila se svojim prijateljima i onda su svi stali u veliki grupni zagrljaj. Osjetila je trenutak sreće koji je ispunio cjelu. Njeni prijatelji su je uvjek ispunjavali. Čula je poznato nakašljavanje njene majke iza njenih leđa. To je bio znak da radi nešto nedopušteno. Ona uvjek radi nešto nedupopušteno. Razdvojili su se i zajedno su krenuli prema pregradi kroz koju moraju da prođu da dođu do Hogwarts Expresa, voza koji će je odvesti do njenog jedinog doma.

Mahnula je roditeljima bezvoljno i se popela uz stepenice voza. Lexy je gurala djecu ispred sebe tražeći prazan kupe. Ušli su u jedan i Chris je sjela u sjedište podignuvši noge na Ryana koji je vadio knjigu iz torbe.
-Trebala sam baciti urok na tvoju mamu-procjedila je Lujiza
-Da bar jesi. Ja se suzdžavam već 16 godina-dodala je ona sa smjehom. I tim smjehom njihov kupe je bio ispunjen cijelim putem.


P.S. Evo ja budala otvorila još jedan blog. Nadam se da će biti uspješan. Pokušaću da u ove dvije godine ubacim sve što se tomu dešavalo za vrijeme školovanja. Pišem u trećem licu. Javljajte se u likove:)

°16:33 - Komentari (2) - Isprintaj

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.