Thunderstorm

srijeda, 10.02.2016.

Neke duhovno-svjetovne spoznaje

Nakon 48 godina van serijskih osobnih iskustava i istraživanja u domenu duhovnog i parapsihologije, sa sigurnošću mogu reći sljedeće:

1. Univerzum je prepun svih mogućih formi i razina života, od najprimitivnijih do iznimno inteligentnih.

2. Masa ljudskih sposobnosti koje se danas svrstavaju pod parapsihološke fenomene, nekada su ljudima bile univerzalno svojstvene i najnormalnije su se koristile u svakodnevnom životu, bez da im se pridavala ikakva osobitost. Razvojem "Civilizacije" u smjeru materijalizma i tehnologije te sposobnosti su lagano i sistematski iz stanja aktivnih i uobičajenih prelazile u stanje latentnosti.

3. Današnja znanost nije niti svjesna postojanja kompletnog Univerzuma zakonitosti duhovne fizike a kamo li da je i zagrebala površinu, krivac za to jeste isključivo materijalističko poimanje Univerzuma i života ali i pogrešno tumačenje značenja pojma "duhovno", koje a priore povezuju s religijom. Slažem se sa stavom najvećeg od svih genija ljudske vrste Nikolom Teslom koji je jednom zgodom izjavio (od prilike naveden citat): " Onoga trena kada znanost odlučno i sistematski pristupi izučavanju duhovnog u samo jednom desetljeću doživjet će progres, kakav nije doživjela za stotine godina svoga postojanja".

4. Svako od reda ljudsko poimanje "Boga" ne samo da nema ikakva utemeljenja u stvarnosti i istini, već nema ikakvih dodirnih točaka ni sa zdravom pameti. Svi od reda takozvani "Poslanici" i utemeljitelji današnjih religija su bili izmišljene povijesne osobe ili duševno bolesni ljudi ili zlonamjerni spletkari. U "svetim knjigama" početak teksta trebao bi da glasi: I stvorismo bogove na sliku svoju (čisto istine radi). Religioznost i vjera nemaju ništa zajedničko s istinskim duhovnim razvojem pojedinca, malo je na ovom svijetu stvari toliko dijametralno suprotnih jedno drugom, poput religioznosti u odnosu na duhovnost.

5. Perpetum Mobile nije mit i izmišljotina već je realnost, Univerzum sam po sebi jeste Perpetum Mobile. Ništa u Univerzumu nije jedno i jedino jer sve što jeste jednom stvoreno, stvoreno je u množini, to uključuje i sam Univerzum.

6. U beskraju Kreacije sve stvoreno ima svoj oblik, karakter i konačnost. Vječitost se izražava samo i isključivo kroz beskrajne repeticije Kreiranja. I to je primarna karakteristika tog ogromnog živućeg Organizma koji stoji iza svake Kreacije kao segmenta ciklusa kreiranja.

7. Duh i Duša su dvije različite stvari i kao što je fizičko tijelo samo vozilo za dušu čovjeka, tako je i duša čovjeka samo suptilnije vozilo za Duh "Božanskog" u njoj. Nakon fizičke smrti čovjeka, njegova duša nastavlja svojevrsnu "siromašniju egzistenciju" još neko vrijeme (u trajanju od 40 dana) a nakon toga biva reciklirana i odvojena iz Akaše planeta Zemlje, pri čemu "Božanski Duh" koji je bio utjelovljen u ljudskom biću odlazi nazad u jedinstvo s ostatkom sebe. U tom momentu sve ono što je jedno biće, činilo onim što jeste nekada bilo, prestaje da postoji i u fizičkoj i u energetskoj formi ali energetska memorija njegova postojanje dezintegrirana postoji u Akaši planeta na kojoj je za života egzistiralo. To biće može biti prividno oživljeno od strane onih koji imaju sposobnost ući u Akašine kronike i može čak izgledati da i dalje egzistira jer ostavlja utisak inteligencije i ima mogućnost komunikacije, međutim tu se radi samo i isključivo o svojevrsnoj memoriji na "Hard Disku" planetarne Akaše. I svaka po na osob planetarna Akaša nakon prestanka fizičkog postojanja planeta, biva također reciklirana i samo esencija iste biva apsorbirana u skupnu Akašu Univerzuma u kojoj je nekada egzistirala (jer Univerzumi su mnogi, da se prisjetimo već pomenutog).

8. Sve stvari o kojima sam govorio samo pojedincima mogu biti dostupne i nikada neće biti moguće dokazati, empirijski, istinitost istih. Tome je tako, stoga što materijalistička tehnologija empirijski može dokazivati isključivo postojanje fizičke stvarnosti, samo duhovna tehnologija može empirijski dokazati postojanje duhovne stvarnosti.

9. Postoje samo Tri Zla na ovoj planeti i ona su odgovorna za svu Patnju i Kaos ljudske vrste na ovom planetu a ona su redoslijedom: 1. Neobrazovanost, 2. Religija i 3. Novac. Ako se na vrijeme ne shvate ove elementarne stvari koje sam naveo, ljudska vrsta neće imati niti hipotetičke šanse da opstane i preživi.

10. U očima Univerzuma i Prirode, život ljudskog bića je potpuno istovjetno vrijedan, bilo kom drugom biću, uključujući amebu, bakteriju, virus, komarca, štakora i tako dalje. Istovjetno koliko je priroda indiferentna prema prestanku postojanja života jednog komarca kojega ste vi novinama pretvorili u krvavu fleku na zidu svoje sobe, toliko je u potpunosti jednako indiferentna i prema gašenju vašeg života, bilo da vas je na željezničkom prelazu usmrtio jureći vlak ili vam živom, meso i kosti kida krokodil jer ste nesretno pali u rijeku koja obiluje tim dražesnim prapovijesnim predatorima. Ili ako ste sami sebi odlučili oduzeti život. Da su svjetski „Poslanici i vjerske Vođe“ u istinu bili duhovni ljudi, onda bi im ovi elementarni čimbenici bili kristalno jasni a da su im ovi elementarni čimbenici bili jasni, onda na ovom planetu nikada u ljudskoj povijesti ne bi postojala niti jedna jedina religija.

11. Dok se od davnina vode krvavi masakri do totalnog istrebljenja između pripadnika raznih religija oko potpuno iluzornih stvari i izmišljotina, poteklih od infantilnih ljudskih duhovnih i intelektualnih siromaha, umjesto da se veličaju univerzalne ljudske vrijednosti, svojstvene svim rasama i narodima i slave dobri pojedinci i njihova dobrota, svima nam ponestaje i vremena i šanse za preživljavanjem kao vrste.

12. "Raj i Pakao" postoje samo na ovom planetu i samo u onom vremenu dok živimo na njemu i mi ih stvaramo samima sebi i svim drugim pripadnicima svoje vrste, svojim razmišljanjima i svojim djelovanjima. Biti pomiren i prihvatiti otužnost "Civilizacije" u kojoj živimo, znači biti sukreator Pakla za sve pripadnike svoje vrste, samoga sebe i svoje potomstvo. Iako u proporcijama Svemira ništavno malen, čovjek ipak ima kapacitete koji daleko nadilaze sve moći, svih bogova, koje je čovjek ikad izmislio.

10.02.2016. u 13:17 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>



< veljača, 2016  
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29            

Veljača 2016 (1)
Ožujak 2015 (1)
Veljača 2015 (10)
Srpanj 2014 (1)
Lipanj 2014 (17)

Opis bloga

Samo glasno razmišljanje, osobni stavovi o životu, vremenu u kojem živimo, civilizaciji i vrsti kojoj pripadamo. Osobne spoznaje o Univerzumu, duhovnim istinama, parapsihologiji, zdravlju i liječenju. Osobni pogledi na umjetnost, recenzije i komentari knjiga i filmova, komentari i osvrti na slavne osobe ali i one većini anonimne, kao i crtice iz moga života. Poezija i priče. Bez ikakvih ambicija da se ikome svidim, bez iole želje da ikome udovoljim, brza uma, britka jezika, sa puno cinizma i ironije, duhovitosti ali i bijesa (uvijek opravdanoga). Flagellum Dei, bez dlake na jeziku o svemu o čemu se licemjeri, duhovni siromasi i kvazi-intelektualci ne usuđuju niti započeti razmišljati. Jer jednostavno Ja Jesam.

Molim sve zalutale nesretnike na ovaj Blog, da na istome ne ostavljaju svoje "Ode Radosti", "Elegije", ekstatične izljeve oduševljenja i hvale jer me ne zanimaju. Njih čuvajte za duhovne imbecile koji su robovi vlastitih Ega i koji su ne formirane osobnosti, prožete uz duž i poprijeko nesigurnošću, dakle za mjesta kao što je Facebook. Ja Znam Tko sam i Što sam, stoga vaše hvale ili kritike nemaju nikakvu funkciju. Ali me zanimaju vaši stavovi i mišljenja po pitanju tematika koje obrađujem, dakle ako imate potrebu ili želju da se osvrnete na ono o čemu pišem, tekstove pišite u vezi tematike na koju sam se osvrnuo a ne u vezi samoga mog teksta ili mojih stavova. Hvala.

Linkovi

Youtube kanal sa dokumentarcima

Blog o poeziji i alternativnoj medicini

Blog jedne mlade svijetske putnice, zanimljivo i za one što već od davno ne putuju više nigdje

Koliko vas je zalutalo


Gadgets