Igre i Vicevi

četvrtak, 01.10.2009.

Michael Jackson

28. listopada ove godine, to jeste 2009., odnosno za otprilike 4 tjedna u odnosu na datum kada ovo pisem (hajde da preciziram, danas je cetvrtak, 1. listopada), je datum izlaska filma „This is it“, sto bi na hrvatskom bilo „To jet to“; naslov izgleda kao da je izasao iz naseg zargona. Film je posvecen legendarnom i nedavno preminulom americkom pjevacu Michael Jackson-u. Radi se o snimkama uradjenim u toku probi za svjetsku turneju koju je poznata svjetska pop zvijezda trebala zapoceti 25. lipnja ove godine sa promocijonalnim koncertom u Londonu. Snimke se protezu prakticno do dan, dva prije njegove smrti i zato se radi o izuzetno vrijednom dokumetarcu. U filmu se vidi Michael Jackson ne samo kao izvodjac, pjevac i plesac, nego i kao pomocnik rezije i scenograf vlastitog nastupa.

Predprodaja ulaznica za ovaj izuzetni dogadjaj pocela je 27. rujna i vec su prakticno prodane sve karte u svim svjetskim centrima. Najavljeno je da ce projekcija filma trajati samo dva tjedna pa su tako svi fanovi, cvrsto odluceni da pod svaku cijenu vide ovaj film, pohrlili da si obezbijede ulaznice za ovaj, sada vec mozemo reci, povijesni filmski dogadjaj. Reziser filma “This is it” je Kenny Orteg, poznat sirokoj publici po filmskoj adaptaciji kazalisnog mjuzikla “High School”. U Sjedinjenim Drzavama sluzbeni site filma je u samo nekoliko dana registrirao 500.000 zahtijeva za rezervaciju ulaznica. U Londonu predprodaja rusi sve poznate rekorde, pa su tako oboreni i oni od filmskih kolosala kao sto su „Harry Potter“ i „Gospodar Prstenova“. Sve je unaprijed prodano i u Francuskoj, Njemackoj, Japanu i Australiji, sa nevjerovatnim kolonama ljudi koji cekaju u redu da bi si osigurali neprocijenjivu ulaznicu.

Tour koji je trebao poceti u Londonu i proslijediti po cijelom svijetu sa preko 50 koncerata na ovaj nacin ce se i realizirati, malo na drukciji nacin, ali to je to. Ogromni biznis nako smrti Michael Jackson se nastavlja i svakim danom postaje sve veci. Milioni i milioni dolara cure u dzepove svih onih koji su bili i koji nisu bili oko njega u vrijeme njegovog zivota. Postao je legenda pop-a, a legende su uvijek na prodaju i imaju isto tako i visoku cijenu. Na stranu sva ova komercijalna i ne uvijek humana strana ovog dogadjaja, koji puta izgleda pravi Thriller, cinjenica je da ce milioni njegovih obozavatelja nastaviti jos godinama da slusaju i sanjaju uz pjesme nezaboravnog Michael Jackson-a.

I evo dvije strofe moje najomiljenije pjesme, Human Nature, s albuma Thriller koji se u vinil izdanju i danas cesto vrti na mom gramofonu.


Get me out
Into the night-time
Four walls wont hold me tonight
If this town
Is just an apple
Then let me take a bite


Buduci ovaj blog u naslovu ima i rijec Vicevi, evo jednoga o Michael-u koji se cuo vec par dana nakon njegove smrti. Spada u kategoriju crnog humora i apsolutno se ne slazem sa njegovim sadrzajem, ali je toliko dobar da ga ne mogu propostiti.

- Znate li da Michael Jackson nije kremiran nego recikliran: nasli su da je 75% njegovog tijela od plastike. Pitate se sto su uradili sa tako dobivenom plastikom? Napravili su od nje lego kockice pa tako Michael moze uvijek biti u drustvu djece.

- 14:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.