< studeni, 2010 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Siječanj 2011 (2)
Prosinac 2010 (4)
Studeni 2010 (3)
Listopad 2010 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Da/Ne



Design by: No Brain
Pic by: DeviantArtist

Opis bloga

Willkommen! Rekli biste da pohodite memoare jedne 22-godišnje pasionirane blogerice, ipak, ovo su samo iscrpne analize životnih i kulturnih dimenzija aktualnih u Lijepoj Našoj. Ili ne, uzevši u obzir malograđanštinu s kojom se nerijetko susrećemo u istoj. Ovo je moj pokušaj da Vas informiram na vrijeme, ili da Vas uopće informiram, o hrvatskoj umjetničkoj odnosno glazbenoj sceni. Ona je mala, skromna, ali i obilata mnogim nedorečenim, neotkrivenim talentima koji još čekaju na svoje, potpuno zasluženo, mjesto u toj istoj skromnosti. U sklopu kolegija "Konvergenicija medija" (Fakultet političkih znanosti, Zagreb) pozivam Vas da zajedno istražimo velike i manje velike umjetnike naše male scene. Sasvim sigurno, ponekad ćete osjetiti naklonost moje malenkosti određenom radikalizmu, kontroverzi, anomaliji... Ali ništa za to. Poput velikog Maupassanta, tvrdim da pisana riječ NE MOŽE biti apsolutna preslika stvarnosti. Potrebno je unijeti osobu, intelekt, sebe. U skladu s time, završavam ovaj "promotivni" dio velikom Sartreovom glosom - "Homo sum: humani nihil a me alineum puto"!
Pozdrav

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Igre.hr
Najbolje igre i igrice

Forum.hr
Monitor.hr




MARC ANTONIO CINOTTI - "METAMORFOZE"

U "Galeriji događanja" 22. listopada otvorena je izložba Marca Antonija Cinottija pod nazivom "Metamorfoze". Riječ je o Cinottijevoj prvoj samostalnoj izložbi pa je time pozornost javnosti još i veća. Ovog mladog, ali iskusnog autora kritika opisuje kao zrelog umjetnika bogatog kolorita i snažnog ekspresionističkog naboja.


Photobucket

Photobucket

Njegov opus ikonografski možemo podijeliti u nekoliko faza, a prva i najopsežnija je ona koja se bavi slikarevom osobnom obiteljskom tematikom. Upravo su mnoge od izloženih slika dokaz Cinottijeve privrženosti obitelji ("Djetinjstvo", "Braća").
Dok ranija umjetnikova djela predstavljaju fazu realistično obrađenih krajolika, ciklus "Formacije" predstavio nam je ovog umjetnika u potpuno novom svijetlu. Naime, upravo se njime Cinotti dokazao kao rasni slikar kojemu niti jedna tehnika nije strana, pa tako ni ona koja ima odjeke u grafitima ili pak u slikanju pomoću šablone.


Photobucket


Na izložbi prevladavaju slike rađene mješovitom tehnikom; uglavnom je riječ o kombinaciji ulja na platnu i kolaža.

Photobucket

Iako prvenstveno kolorist, Cinotti je u međuvremenu ovladao i crtačkim te grafičkim tehnikama, a cijela izložba dobila je ime upravo po metamorfoznim konturama koje su već toliko učestale u autorovim radovima da ih možemo smatrati svojevrsnim zaštitnim znakom.

Photobucket


Photobucket

Da u svom umjetničkom stvaranju ne poznaje granice niti okvire, ovaj svestrani autor dokazao je time što se okušao u tehnikama dekorativnog, fresco, štukature i zgrafito slikarstva.
Je li zaista riječ o novom slikarskom potencijalu ili tek o još jednoj instant-"zvijezdi" hrvatske postmoderne, uvjerite se sami do 12. studenog, do kada je izložba otvorena.


10.11.2010. u 21:19

| .Komentari (1) | Da/Ne | Printaj | # |






<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.