Split uskoro - na ledu
[ # ]

PROJEKT PRI KRAJU, LEDENA DVORANA ČEKA ODLUKU GRADA

Split bi već u listopadu ove godine mogao dobiti rekreacijsko klizalište na površini od 630 četvornih metara istočno od zgrade FESB-a...
Split bi već u listopadu ove godine mogao dobiti rekreacijsko klizalište na površini od 630 četvornih metara istočno od zgrade FESB-a. Inicijativa za gradnju ledene dvorane stigla je s Fakulteta, elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu. Prof. dr. Željko Domazet, dekan FESB-a, kaže kako je u tijeku izrada kompletne projektne dokumentacije koju treba proslijediti na adresu Grada Splita.
Od dekana čujemo kako bi klizalište bilo namijenjeno studentima i građanima. Ledena dvorana mogla bi u isto vrijeme ugostiti oko 225 klizača, a led će, već po standardima, biti debeo između 15 i 25 milimetara. Mjesto za klizalište planirano je, dakle, istočno od zgrade FESB-a ili, točnije, na mjestu gdje se sada nalazi košarkaško igralište.
- Projekt je izradio naš profesor Orest Fabris - rekao je dr. Domazet, dodavši - ideja je nastala pri razradi projekta klimatizacije i grijanja za dio fakultetskog prostora. Utvrđeno je, naime, da se otpadna toplina kod pripreme ledene plohe klizališta koristi za grijanje fakultetskih prostora. Cijeli taj projekt koštao bi oko četiri milijuna kuna.
Dr. Domazet naglašava kako o svemu tek slijede pregovori s čelnicima Grada, Sveučilišta u Splitu i sadašnjeg koncesionara - tvrtke CTS, s kojim je ostvarena uspješna suradnja.
- Spremni smo uložiti novac u ledenu dvoranu, pa bi tako, uz Zagreb te Osijek, i Split uskoro mogao imati svoje prvo klizalište - istaknuo je Igor Grisogono, direktor tvrtke CTS.
Direktor CTS - kaže kako je riječ o ukupno oko 1200 četvornih metara prostora. Uz 630 četvornih metara za klizalište, predviđen je, naime, i dio za tribine, zatim svlačionice i još neke popratne sadržaje. Multinamjenska dvorana zimi bi bila klizalište, a preostali dio godine koristila bi se za druge dvoranske sportove poput košarke, rukometa, nogometa, odbojke i drugog. Po procjeni Igora Grisogona vrijednost ledene dvorane može se zaokružiti na oko dva milijuna kuna.
Ideju o gradnji klizališta podržao je i rektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. Ivan Pavić.
- U prostoru Kampusa Visoka nedostaje nam sportskih sadržaja i sve što će se napraviti na tragu je naših nastojanja da studentima i mladim ljudima ponudimo bolje uvjete za aktivnije bavljenje sportom. Ovu ideju držimo posebno zanimljivom, posebice stoga jer bi osigurala novu ponudu ne samo na prostoru Kampusa već i cijele Dalmacije. Sveučilište je spremno u jednom dijelu participirati u troškovima izgradnje takvog sadržaja - zaključio je dr. Pavić.

Lola WRIGHT
preuzeto: Slobodna Dalmacija

02.01.2006. ...15:18 [ Komentari (2) ] Isprintaj

<< Arhiva >>