U SPLITU
[ # ]


Evo kako to rade Spličani:

09.12.2005.
Prva hokejaška utakmica u povijesti Splita odigrat će se 21. prosinca ove godine na klizalištu pored robne kuće „Prima3“. To je rečeno danas na press konferenciji koju su održali predstavnici Grada, „Prometa“ i tvrtke „Siemens“ koja je sponzor tog događaja.

U pripremi tog događaja organizirat će se i škola hokeja, kako bi se odabrali sudionici te utakmice. Školu za koju će se selekcija obaviti među djecom uzrasta od 9 do 13 godina, u subotu u nedjelju u 9,00 sati financirat će „Siemens“, a odabrani će trenirati svakog radnog dana od 16 – 17 sati i vikendom od 9 – 10 sati. Među njima će zasigurno biti i 9-godišnji Mate Matić iz OŠ „Split 3“ koji je na konferenciji prezentirao hokejašku opremu, a već je dugogodišnji član kluba koturaljkaša.

Image Hosted by ImageShack.us

Predstavnik sponzora Zlatko Budrovčan je istakao ponos što će njegova tvrtka biti pokrovitelj prve hokejaške škole i prve hokejaške utakmice u Splitu. Član Poglavarstva zadužen za sport Igor Boraska je istakao kako je klizalište postalo pravi hit među Splićanima, te je najavio da će se istog dana odigrati i utakmica između sportaša i novinara. Dražen Čular, iz Koturaljkaško-klizačko-hokejaškog kluba „Split“ je kazao kako će se igrati u opremi koju je donirao Hokejaški savez, te da se sve ovo događa u godini kada Hrvatska obilježava 70 godina Hokejaškog saveza. Boraska je napomenuo da ovaj sport ima velike mogućnosti pogotovo jer je kompatibilan sa sportovima na koturaljkama, te dodao kako je FESB dao prijedlog izgradnje dvorane za hokej.


Image Hosted by ImageShack.us

15.12.2005. ...15:29 [ Komentari (1) ] Isprintaj

<< Arhiva >>