Zagrebački klinci na tankom ledu
[ # ]

Zbog oduzimanjem leda malim sportašima, revoltirani roditelji odlučili su se na javni prosvjed pred dvoranom Doma sportova, 10. prosinca u 14h (subota). Nastaviti će se potpisivanje peticije, protiv nekorektne uprave istog objekta.
Nova sezona je u punom tijeku, a problemi su ostali stari. Povećan interes djece za klizačke sportove ne prati povećan kapacitete sportskih objekata. Jednostavno leda nema dovoljno.
Umjesto da se kapaciteti sportskih objekata povećavaju, događaji u našem gradu upravo se kreću u suprotnom smjeru. Naime, Ledena dvorana Doma sportova postaje poprište raznih događaja, a najmanje služi onome čemu je namjenjena.
Tako se događa da sva djeca koja treniraju klizačke sportove ostaju bez termina. U Zagrebu postoje tri ledene površine: klizalište na Velesajmu, Ledena dvorana Doma sportova i otvoreno klizalište Šalata koje je u sramotno lošem stanju (raspada se ograda).
Kada pada kiša ili snijeg, trenizi su nemogući. Tri hokejaška kluba imaju preko 1200 sportaša, 10 klizačkih klubova koji broje preko 500 sportaša, curling broji oko 6 klubova sa otprilike 100 članova. Treba smjestiti nabrojanih 1800 sportaša u tri dvorane, odnosno, dvije jer su Ledenu dvoranu Doma sportova okupirali drugi sportski i nesportski događaji koji nemaju veze s klizanjem i „ledenim“ sportovima. Naravno, pred nama su Zimske olimpijske igre u Torinu i prednost u terminima imaju seniori svih skupina. Na taj način zagrebački klinci koji se pokušavaju u lošim uvjetima baviti sportom, ostaju bez osnovnog preduvjeta za bavljenje klizačkim sportovima. Pitam se kako su odgovorne osobe koje toliko ističu važnost o poboljšanju kvalitete zdravlja i življenja naše djece, mogle dozvoliti ovakvu situaciju. Sportovi kao što su hokej na ledu koji je «žario i palio» 80-tih (Medveščak-Gortan) ili Sandra Dubravčić koja je legenda umjetničkog klizanja, to ne zaslužuju. Ne zaboravimo spomenuti Idoru Hegel koja ostvaruje zavidne sportske rezultate. Također, moram spomenuti i Zagrebačke pahuljice koje postižu izvrsne rezultate. Zar ćemo doista dozvoliti da klizački sportovi u potpunosti zamru i padnu u zaborav? Netko će reći «Zašto se srdite?», ali kako da ti sportaši ostvaruju rezultate kad nemaju uvjete treniranja i poboljšavanja svojih vještina. Nadam se da sam Vas ovim člankom potakla na razmišljanje.
Napominjem da ova akcija nije uperena protiv Božićnog malonogometnog turnira, već protiv nesportskog ponašanja uprave dvorane Doma sportova.

Potaknuti ovim događajima, ljubitelji klizačkih sportova odlučili su se udružiti kako bi popravili stanje u klizačkim sportovima i da se ovakve stvari ne bi ponavljale.

Sandra Gradiški, roditelj malog hokejaša

08.12.2005. ...14:03 [ Komentari (1) ] Isprintaj

<< Arhiva >>