Poštovani,
[ # ]

vezano uz naš razgovor dana 07.12.2005. želim Vas zamoliti za podršku vezano uz akciju "Dignimo naš glas, neka se i nas čuje " pokrenutu od strane Udruge prijatelja klizačkih sportova RH ( u osnivanju ), a zbog kontinuiranog dodjeljivanja ledene dvorane Doma sportova za priredbe koje nisu vezane uz led. Napominjemo da je u današnjem Vjesniku objavljen tekst " Led plaćen dvaput " u kojemu možete pronaći sve relevantne činjenice vezane uz ovaj problem.

Dopustite mi da Vas upozorim na neke činjenice s kojima javnost nije upoznata:

1. klizački sportovi ( umjetničko klizanje, hokej na ledu, zagrebačke pahuljice, brzo klizanje i carling ) broje ukupno više od 1000 djece koja se aktivno bave navedenim sportovima

2. stanje sportskog objekta i klizališta Šalata je u derutnom stanju ( prošle godine prilikom održavanja prvenstvene utakmice jednom dijetetu je palica zapela između bande- nakon što je pokušavao izvući palicu na njega je startao igrač protivničke momčadi u namjeri da ga zadrži tijelom- body check, pri čemu je došlo do teške ozljede dječaka i završio je u bolnici sa prijelomom rebara i ozljedom crijeva- i dan danas je ta ista banda na terenu popravljena sa dijelovima starih skija)

3. preko ljetnih praznika većina djece odlazi u Česku republiku na razne kampove i pripreme- trošak ide na račun roditelja

4. već u dobi od 8-10 godina naša djeca pokazuju zavidne rezultate i pobuđuju zanimanje čeških trenera i managera kluba

5. u zadnje 2 godine došlo je do masovnog priljeva male djece željne bavljenja klizačkim sportovima ( to su djeca od 4-6 godina ) koja redovito usred zime treniraju na otvorenom klizalištu Šalata pri temperaturama i do -15 stupnjeva

6. klubovi pokušavaju organizirati prvenstva koja se redovito održavaju u nedelju i to od 7-10 sati ujutro ( s obzirom da subotom imaju trening od 9 sati,a preko tjedna idu u jutarnju smjenu škole te je nama roditeljima strahovito bolno dizati djecu vikendom jer termina drugog nema)

7. sva djeca koja se bave navedenim sportovima u školi prolaze s odličnim ili vrlo dobrim uspjehom

Ove činjenice su samo maleni dio svega onoga što je dovelo do revolta nas kako roditelja tako i prijatelja klizačkih sportova te Vas u ime svih nas molim da nam pomognete jer su nam onemogućena osnovna ljudska prava na sport.

Nekada davno većina sportaša zajedno je koračala pod sloganom " Nije važno pobijediti, važno je učestvovati " međutim u današnje vrijeme čini nam se da je samo važno napuniti ledenu dvoranu, prodati što više TV prijenosa za reklame i zaraditi što je moguće više novaca.


Nadamo se da će te nas javno podržati i vratiti našoj djeci osmjeh na lice.

Srdačan pozdrav
Krešimir Spajić
predsjednik Udruge prijatelja klizačkih sportova RH



Ovo je poslano Vladinom uredu za ljudska prava imamo dozvolu da to objavimo na blogu.

Pozdrav

07.12.2005. ...15:02 [ Komentari (3) ] Isprintaj

<< Arhiva >>