/*oglasi*/ #FLASH_AD{display:none} [id^="banner"]{display:none} [id^ ="topl.inside"]{display:none} [id^="igre_toolbar"]{display:none} /*kraj oglasa*/ [id^="blog_slider_box_toolbar"]{display:none} * {margin: 0; padding: 0; border: none; text-decoration: none} Osvrt na glupi film - Ibe priča pizdarije - Blog.hr

utorak, 16.02.2010.

Osvrt na glupi film

Upravo sada gledam glupi film na re te elu. Zove se Win A Date With Tad Hamilton ili po naški kako drugačije -
kladim se da i vi upravo pogađate: Osvoji ljubav. Obožavam doslovne prijevode.
Ako slučajno u svom malom, ali turistički orjentiranom gradu naletim na filmofila engleskog govornog područja kojem je najbolji film American Beauty trebat će mi par sekundi da se sjetim kako je i meni Vrtlog života jedan od dražih.
Prije nije bilo toga, Spartacus - Spartak; Ben Hur - Ben Hur. Izgleda da su problemi počeli kad su holivudlanđani
odlučili pokriti i druge sfere ljudskog života (osim slavne i davne rimske prošlosti)
Moram se vratit na Tada Hamiltona.
Nažalost moram i prepričat radnju ovog mini - drama/romantika/cura sa sela/slavni glumac/prika iz dućana filma.
Evo ga upravo je završio. Film je iz 2004.
Uglavnom ženska je iz neke američke zabiti (Zapadne Virginije) osvoji večeru sa holivudskim glumcem koji je mlad, perspektivan i ljigavo lijep (nešto između Hrvoja Vojkovića i njegovog kumašina Jadranka Kosora).
Naravno da se njemu ne da ić s njom jer je ona seljanka, ali ga agent nagovori. Prvi spoj je obilježilo povraćanje u limuzini, vađenje aparatića za zube i nespavanje glavnih junaka. Za sve je zaslužna ona.
Jedan manji dio sam propustila jer sam gledala Jakova Faka i divila se ljepotama Kanadske šume. U jednom sam trenu i požalila što me majka nije na svijet donijela u Gorskom Kotaru. Gledajući sve one plavooke Šveđane i Norvežane, pomislila sam da bi bila izvrstan biatlonac.
Kad sam se vratila Tadu, on je već bio u njenoj Virginiji, došao u posjet djevojci koja ga je taknula odlučan u želji da
sa njom zasnuje vječno prijateljski odnos ever after (mogu se kladit da je i on gleda onaj Ekskluziv o Stalloneu koji plaća prijatelje i iznajmljuje ih da odu s njim na piće).
Tu su se oni malo počeli vatati, naravno bez seksa u čemu su ih spriječili čuvari reda i zakona/lokalni panduri koje je zvao, pogađate - prika iz dućana.
Naravno da je sutra na poslu bilo malo driblinga od strane šefa istoimenog prike iz dućana u kojem naša junakinja radi kao prodavačica. On joj je pokušao objasniti kako je ona Tadu samo avantura i da on kao križanac gore navedenih kumova može proć puno bolje(prika kojeg glumi Eric iz Ludih 70-ih nije spominjao kumove jer ih nije vidio na CNN -u, ali da ih zna sigurno bi mislio što i ja).
Dok je on objašnjavao surovost svijeta slavnih i poznatih u dućan je uletio Tad i sve ih poveo na razgledavanje nove kuće koju je kupio.
Naravno da Virđinijska idila nije dugo trajala. Uskoro su po Ibru došli ljudi sa estrade, kao što to inače biva, Tad je dobio ugovor za neki megaspektakl u Holivudu. Prika iz dućana je plakao u lokalnoj birtiji i smišljao način kako da objavi ljubav svojoj prijateljici. Naravno da mu je u tome pomogla ofucana/istetovirana/drolja/konobarica sa svojim velikim životnim iskustvom.
Luzer je otišao u Tedovu kuću i treći put tijekom filma spriječio glavne junake da imaju spolni odnos i rekao sve što mu je na ispaćenoj duši.
Ona je reagirala sa šokom i nevjericom, te sutra sjela na avion sa Tadom. U avionu joj Tad govori kako je njezin luzerski šef voli, onda ona skuži da voli i ona njega i vraća se u pripizdinu iz koje je zamalo zauvijek otišla te se okupana vlastitim suzama na cesti susreće sa šefom.
Uleti i poljubac te film završava.
Problem ovog filma nisu katastrofalni glumci, loša režija, klišeji romantičnih tragedija ili predvidljiva radnja.
Dobro, jesu. Ali me oni nisu ponukali na pisanje.
Cura koja govori "ti bokca", živi sa tajom u kući prepunoj miljetića i keramičkih labudova, radi u supermarketu, upozna glumca(koji joj je idol), bude mu cura, sjedne na avion za Holivud naglo i tek nakon što je ovaj na neki suptilni način/ti si bolja od mene/budimo prijatelji/Holivud sucks/da mogu sutra bi i ja gura kolica u Virđiniji/ odlučuje se vratit tipu kojeg uopće nije doživljavala.
Mislim da neću sagriješiti dušu ako kažem da bi i njima iz pripizdine Virđinije bilo bolje da su se rodili u Mrkoplju i trenirali biatlon.
Da, Holivud uistinu sucks.

- 23:36 -

Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< veljača, 2010 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
             

Komentari On/Off

Top devet

1.Telegraf road, Dire Straits
2. More
3. Guinness/pivo općenito
4. Perun
5. Snovi
6. Edward Norton
7. Haruki Murakami
8. Amelie Northomb
9. Bekim Sejranović

Dragi kadijo

Blog ponekad ne opisuje stvarne događaje. Svi likovi i događaji su isključivi plod moje mašte,
a njihova imena su dokaz da i najmaštovitiji među nama ponekad zakažu pa moraju otvoriti
Story iz 2002. u potrazi za zvučnim imenom junaka.
Ibe

Samo ozbiljne ponude

Ide Crvenkapica baki u šumu i putem sretne vuka.
Gdje ideš Crvenkapice?
- Idem baki u šumu.
Hoćeš li mi dati adresu tvoje bake.
- Hoću: www.baka.hr


Imam i ja svoj adresu!