{

11.10.2006. / srijeda

-->HRVATSKA VS. ENGLAND
<--

Niti najjača reprezentacija koja je gostovala u Hrvatskoj nije preživjela Maksimir. Englezi su odolijevali sat vremena, a onda ih je srušio Eduardov trzaj glavom. Greška vratara Robinsona sve je riješila.

Hrvatska- Engleska 2:0 (2:0)
Zagreb. Stadion Maksimir. Gledatelja: 35.000. Sudac: Roberto Rosetti (Italija). Strijelci: 1:0 - Eduardo (60), 2:0 - G. Neville (68 - autogol).

HRVATSKA
Pletikosa - Ćorluka, Šimić, R.Kovač, Šimunić - Rapaić (od 73. Olić), N.Kovač, Modrić, Kranjčar (od 90. Babić) - Eduardo (od 82. Leko), Petrić. Izbornik: Slaven Bilić.

ENGLESKA
Robinson - Carragher (od 73. Wright Phillips), Ferdinand, Terry - G.Neville, Carrick, Parker (od 73 Richardson), A.Cole, Lampard - Crouch (od 73. Defoe), Rooney. Izbornik: Steve McClaren.
Sada je sasvim jasno – hrvatska reprezentacija opet ima veliku generaciju. Slaven Bilić posložio je vrhunski ansambl od sjajnih pojedinaca i taj kolektiv u potpunosti je nadigrao jednu od vodećih europskih nogometnih sila. Ako je i postojala sumnja u mogućnosti ove momčadi, nakon devedeset maksimirskim minuta više ih nema. I zato kapa do poda majstorima u kockastom dresu.

Engleska je u Zagreb došla po rehabilitaciju za loš rezultat iz subotnjeg utakmice protiv Makedonije, bili su samouvjereni i bahati, ali nisu napravili apsolutno ništa. Samo četiri udarca prema Pletikosi, tek jedan u okvir hrvatskih vrata (Rooney u 92. minuti). S druge strane, vratar Paul Robinson, unatoč kardinalnoj pogrešci, bio je jedan od najboljih pojedinaca u McClarenovom sastavu.

Nakon početnih pokušaja Petrića i Eduarda, engleski su igrači u 15. minuti dvaput zaprijetili, ali opasnosti za Pletikosu nije bilo. Nešto kasnije pokušao je i Lampard, no lopta je otišla visoko iznad grede. A onda su se Hrvati naljutili i krenula je opsada engleskih vrata. U 26. minuti Rapaić je probio Colea, ubacio na Niku Kranjčara, koji je u padu pucao u dobro postavljenog Robinsona.

Niko je u 31. minuti dvaput mogao do pogotka. Prvi ga je put opet proigrao sjajni Rapaić, ali je njegov udarac na putu prema mreži odbio Ferdinand. U istoj akciji nakon kornera opet je probao Kranjčar, no engleski vratar je bio spreman. U drugoj minuti nastavka utakmice Niko je iz kuta ubacio na Petrića, a njegov udarac glavom refleksno je dobio Robinson.

Gol je visio u zraku i to se dogodilo u 60. minuti. Niko Kovač je ljevicom ubacio u srce gostujuće obrane, gdje je među engleskim gorostasima najviši bio Eduardo i trzajem glavom prebacio nemoćnog Robinsona. Tribine su eksplodirale, a Hrvatska je došla do zasluženog vodstva.

U 68. minuti pomogli su nam i zbunjeni Englezi. Pod pritiskom je Gary Neville odigrao povratno na svog vrataru, lopta je u presudnom trenutku poskočila, prešla preko Robinsonove noge i završila u mreži. Bilićevi jurišnici mogli su i uvjerljivije slaviti. U 72. minuti odlično je pucao Modrić, nešto kasnije i Šimunić, a rastrčani Olić je također bio u prilici pobjeći engleskoj obrani. Ali nema veze. I dva gola u engelskoj mreži sasvim su dovoljna za veliko hrvatsko slavlje.

Net.hr
11.10.2006.
NAJBOLJI SMO DA DA
DA

- 21:37 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.